Kilpailu- ja Stara-lisenssit sekä vakuutukset

 

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Tältä sivulta löydät muun muassa lisenssien ja vakuutusten tuoteselosteet sekä ohjeet lisenssien ja vakuutusten hankkimiseen.

 

Lisenssien osto tapahtuu seuran Nepton Jäsentieto -sivujen kautta. Oman seuran valintaan pääset tästä. Lue pikaohjeet ennen lisenssien ostoa. NYA! Snabbguide för köp av licens.

 

Lisenssitiedot siirtyvät Neptonista Kisapalveluun automaattisesti. Lisenssien automaattinen päivitys ajataan kolme kertaa päivässä (myös viikonloppuisin): klo 6:00, 11:00 ja 16:00. 

 

Lisenssikausi 1.9.2016-31.8.2017

Voimisteluliiton lisenssityyppejä on tälle kaudelle yksinkertaistettu. Lisenssitasoja on neljä erilaista: Stara, Harraste, Kilpa B ja Kilpa A. 


Taso Lisenssin hinta Vakuutuksen hinta
Stara 10,50 € 3,50 €
Harraste 20 € 10 €
Kilpa B 45 € 40€/76€
Kilpa A 65 € 40€/76€

Lisenssin hintaan vaikuttaa valittu taso (Stara, Harraste, Kilpa B tai Kilpa A), mutta ne ovat kaikkiin lajeihin samat. 

Vakuutuksissa hinta perustuu lajivalintaan. 

Kallimpaan (76€) hintaluokkaan 1 kuuluvat: akrobatiavoimistelu (AKRO), kilpa-aerobic (KA), miesten telinevoimistelu (MTV), naisten telinevoimistelu (NTV), TeamGym (TG) ja trampoliinivoimistelu (TRA). 

Halvempaan (40€) hintaluokkaan 2 kuuluvat: joukkuevoimistelu (JV), rytminen voimistelu (RV) ja tanssillinen voimistelu (TanVo).

Huom. Alle 12-vuotiaiden (1.9.2004-31.12.2010) kilpalisenssien vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on voimassa myös muissa urheilulajeissa.  

Tutustu tuoteseloisteisiin alla olevien linkkien kautta:

 

Stara-lisenssin tuoteseloste / Kilpalisenssin tuoteseloste

 

 

Seuraedustuksen muutosilmoitus

Seuraedustuksen muutosilmoitus tehdään nykyään sähköisesti. Huom.  Ohje sähköiseen seuramuutokseen.

 

Kilpailukauden alkaessa seuravaihdoksen voi tehdä yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen mukaisesti huomioiden lajikohtaiset toiveet.

 

Lisenssinmuutos tai peruutus

Lisenssinmuutoksesta tai peruutuksesta peritään aina 20,00€ suuruinen käsittelymaksu, mikäli muutos tehdään liiton toimesta. Huomioithan että voit korottaa lisenssiä itse lisenssijärjestelmän kautta (Omat tiedot > Lisenssit). Ostaessa uutta lisenssiä järjestelmä myös hyvittää aiemman lisenssin hintaerotuksen. Huom: stara-lisenssiä ei voi korottaa, eikä siitä tule hyvitystä seuraavaa lisenssiä ostettaessa.

Vakuutus tulee irtisanoa suoraan Pohjalasta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen urheiluvakuutukset@op.fi. Kirjoita viestiin minkä lisenssin vakuutus perutaan, lisenssinhaltijan nimi ja henkilötunnus, liitto sekä palautustilinumero. OP Vakuutusta ilmoittaa Voimisteluliittoon palautettavan summan. OP vakuutus veloittaa vähintään 16 euron korvauksen vakuutuksen hoitamisesta, mikäli vakuutuksen osuus on ollut tuota summaa isompi. Jos vakuutuksen osuus on pienempi, jää koko summa OP Vakuutukselle, eikä palautusta vakuutuksesta tule.


 

Tuomari- ja valmentajalisenssit

Tuomarien ja valmentajien tulee ostaa omat lisenssit kilpailukaudelle 2016-2017. Lisenssien hinta on 5€ / kpl. Seura voi ostaa valmentaja- ja tuomarilisenssit ns. nippulisenssinä eli yhteen lajiin kaikki kerralla. Lue lisää täältä.

Kaudelle 2016-2017 valmentajien ja tuomareiden, jotka osallistujat vain Stara ja/tai Show-kilpailuihin, ei tarvitse ostaa valmentaja- eikä tuomarilisenssiä.

Tuomarilisenssi tulee ostaa, jos henkilö tuomaroi Voimisteluliiton alaisissa kilpailuissa (pl. Stara ja Lumo).

Valmentajalisenssi tulee ostaa, jos henkilö osallistuu valmentaja Voimisteluliiton virallisiin kilpailuihin tai tapahtumiin (pl. koulutukset ja lajileirit).


Vakuutukset

Vakuutuksen voimaantulo
Kilpalisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9.2016 mikäli maksu on maksettu syyskuun 2016 aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 31.8.2017.

 

Vakuutukseton lisenssi
Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.