Kilpailu- ja Stara-lisenssit sekä vakuutukset

 

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailusääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi.

 

Tältä sivulta löydät muun muassa lisenssien ja vakuutusten tuoteselosteet sekä ohjeet lisenssien ja vakuutusten hankkimiseen. Sivun lopusta löytyvät myös vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

 

Lisenssin ostoon pääset tästä.

 

Voimisteluliiton lisenssijärjestelmä muuttuu kaudeksi 2016-2017. Lue lisää täältä.

 

Lisenssikausi 1.9.2015-31.8.2016

Tarkennus tuoteselosteeseen. Voimisteluliitolla on paljon erilaisia lisenssivaihtoehtoja. Tälle kaudelle taulukkoon on tullut lisänä 1 ja 2 lisenssit. Tämä koskee ainoastaan lisenssejä, joissa on vakuutus. Hinnat ovat kuitenkin samat, vain vakuutusehdot ovat erilaiset.

Lisenssi 2 on tarkoitettu niille, jotka ovat syntyneet 1.9.2003 jälkeen ja ottavat lisenssin vakuutuksella. Heidän vakuutuksessaan ei ole omavastuuta (muilla se on 100 euroa) ja kyseinen vakuutus käy myös muissa urheilulajeissa. Tämä ei koske HA-lisenssiä eikä Stara-lisenssiä.

Muutos edelliseen kauteen: Asema-lisenssi on vaihdettu Stara-lisenssiksi ja Asema-tapahtumat Stara-tapahtumiksi.  

 

Ennen lisenssin hankkimista on varmistettava valmentajalta minkä lisenssin urheilija tarvitsee. Lisenssin voi ottaa Voimisteluliiton tarjoamalla vakuutuksella, tai ilman vakuutusta, mikäli urheilijalla on oma tarpeeksi kattava vakuutus. Lisenssin ostamisessa on syytä olla tarkkana. Väärin maksetuista lisensseistä (esim. väärä summa, väärä viitenumero, viitenumeron puuttuminen) tai lisenssin korottamisesta manuaalisesti peritään 15,50 euron suuruinen toimistomaksu. Lisenssin voi myös korottaa netin kautta automaattisesti, jolloin siitä ei tule ylimääräistä maksua (ohjeet lisenssin korottamiseen löydät myöhemmin tältä sivulta).

 

Lisenssiä maksettaessa tulee aina käyttää henkilökohtaista viitenumeroa (näkyy lisenssilaskussa) viitenumerokentässä, jotta lisenssi kohdistuu automaattisesti oikein. Samaa viitenumeroa ei saa käyttää enää uudestaan.

 
Lisenssijärjestelmästä lähtee automaattinen vahvistusviesti lisenssin maksaneille. Kun lisenssi on maksettu oikein ja se on päivittynyt järjestelmään, lähtee sähköpostiin vahvistusviesti maksetusta lisenssistä. Tähän voi mennä jopa 3- 5 päivää.

 

Lisenssin valinta
Lisenssi valitaan lajin ja luokan tai sarjan mukaan. Pääsääntöisesti kilpalajeihin hankitaan kunkin voimistelulajin oma lisenssi. Lisenssin voi hankkia joko vakuutuksella tai ilman vakuutusta. Huomioittehan, että Jumppaturva-vakuutus kelpaa ainoastaan Stara-lisenssin kanssa. Voimistelijan osallistuessa useamman lajin kilpailuihin tarvitsee hän kuitenkin vain yhden lisenssin. Tällöin hankitaan lisenssi sen lajin mukaan, minkä lisenssi on kalliimpi. Kunkin lajin tarkemmat lisenssitiedot löytyvät lisenssituoteselosteesta. Stara-tapahtumia varten ostetaan vähintään Stara-lisenssi. Stara-tapahtumiin voi osallistua myös lajin lisenssillä. Voimistelupassilla ei voi osallistua Stara-tapahtumiin. Stara-lisenssiä ei voi kauden aikana korottaa harraste- tai lajilisenssiksi, vaan korottamisen sijaan tulee ostaa uusi lisenssi ja ottaa uusi vakutuus. Näin ollen lisenssitarve kannattaa heti syksyn alussa miettiä koko kautta ajatellen. Lisenssin pääset ostamaan netin kautta täältä.

 

Stara-lisenssin tuoteseloste / Kilpalisenssin tuoteseloste

 

Seuraedustuksen muutosilmoitus

Urheilija voi vaihtaa edustamaansa seuraa. Seuran vaihto astuu voimaan kun uusi seura on kirjallisesti ilmoittanut asiasta liittoon ko. lajin lajipäällikölle. Lomakkeen seuravaihdoksen ilmoittamista varten saat tästä.

 

 

 

 

Vakuutukset

OP Vakuutus

Lisenssiin liittyvä urheiluvakuutus on varma ja edullinen keino turvata urheilijalle äkillisen tapaturman aiheuttama tutkimus ja hoito. Lisätietoja vakuutuksesta löytyy

stara-lisenssin tuoteseloste sekä kilpalisenssin tuoteselosteesta.

 

Hoitolaitokset ja vahinkoilmoitus
Vahingon sattuessa tarkista OP Vakuutuksen yhteistyöhoitolaitokset täältä. Ilmoituksen voi tehdä myös puhelimitse OP Vakuutukseen, p. 03030303. Tutustu myös OP Vakuutuksen omasairaalaan, jonka esite aukeaa tästä linkistä.

 

Vakuutuksen voimaantulo
Lisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9.2015 mikäli maksu on maksettu syyskuun aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 31.8.2016.

 

Vakuutukseton lisenssi
Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

 

 

Lisenssin korotus

 

Lisenssin korotuksen voi tehdä netin kautta. Lisenssin korotusta varten tarvitaan salasana, joka on lähetetty sähköpostiin tietojen lisenssijärjestelmään syöttämisen jälkeen. Lisäksi tarvitaan myös oma henkilökohtainen Sportti-ID -numero. Uuden salasanan hukkuneen tilalle voi tilata järjestelmästä Sportti-ID:n tai henkilötunnuksen avulla. Ainoastaan stara-lisenssiä ei voi korottaa.

 

Ennen lisenssin korotusta lue tämä ohje!

 

Lisenssin korotus onnistuu alla olevan linkin kautta. Tietojen syöttämisen sijaan kuitenkin paina oikealla olevan mustareunuksisen laatikon sanaa Kirjaudu. Kirjautumiseen tarvitaan Sportti-ID ja salasana. Kirjautumisen jälkeen ohjelma näyttää perustiedot, joista siirrytään seuraavaan kohtaan. Tässä vaiheessa ohjelma näyttää voimassa olevan lisenssin, ja alasvetovalikosta on mahdollista valita lisenssi, joksi vanha lisenssi halutaan korottaa. Korotuksen jälkeen jatka ohjelma loppuun asti ja tulosta lasku uudesta lisenssistä.

 

Jos lisenssi on vakuutuksellinen, mutta uusi lisenssi halutaan ilman vakuutusta, tulee vakuutus perua ilmoittamalla asiasta sähköpostilla osoitteeseen urheiluvakuutukset@pohjola.fi. Viestistä tulee löytyä vakuutuksenhaltijan nimi ja henkilötunnus, palautustilinumero sekä peruutettavan vakuutuksen tiedot. OP Vakuutus ilmoittaa Voimisteluliittoon palautettavan summan. OP vakuutus veloittaa vähintään 16 euron korvauksen vakuutuksen hoitamisesta. Mikäli vakuutuksen osuus on tuota summaa pienempi, jää summa OP Vakuutukselle, eikä vakuutusmaksua palauteta. Vasta Voimisteluliitosta tulleen peruutetun lisenssin kuittauksen jälkeen voi lisenssin korottaa automaatin kautta. Sen sijaan jos ilman vakuutusta oleva lisenssi halutaan korottaa vakuutukselliseen lisenssiin, onnistuu se lisenssin korotuksen avulla.

 

Lisenssin korotukseen pääset tästä.

 

Mikäli sinulle jäi vielä jotain kysyttävää, katso usein kysytyt kysymykset -osio tämän sivun lopusta.

 

 

Usein kysytyt kysymykset - Lisenssit ja vakuutukset

 

Sain sähköpostiini esitäytetyn lisenssilaskun, mutta en harrasta enää lajia. Mitä teen?

Tarpeettomasta lisenssistä tullutta esitäytettyä laskua ei tarvitse maksaa. Laskun voi hävittää, eikä siitä tarvitse ilmoittaa liittoon. Maksukehoituksia näistä esitäytetyistä laskuista ei lähetetä.

 

Olen ostanut lisenssin, mutta en ole vielä saanut vahvistusta sähköpostiini.

Ohjelma lähettää vahvistusviestin lisenssijärjestelmässä olevaan sähköpostiin. Ennen kautta 2012-2013 sähköpostiosoite ei ollut pakollinen tieto. Eli jos olet hankkinut lisenssin jo aikaisemmin, etkä ole täyttänyt sähköpostitietoja järjestelmään, vahvistusviestiä ei voida lähettää. Mikäli haluat lisätä tai vaihtaa sähköpostiosoitteen lisenssijärjestelmään, ota yhteys Voimisteluliittoon. Vahvistusviesti tulee vasta sitten, kun maksu on päivittynyt järjestelmään ja ohjelmasta on tehty siirtoajot. Tähän saattaa mennä pankeista riippuen jopa viikko. Joskus vahvistusviesti saattaa mennä sähköpostissa roskapostikansioon, tarkista kyseinen kansio. Tarkista maksusta, että olet laittanut tilinumeron, summan ja viitenumeron oikein. Mikäli joku näistä on väärin, maksu ei kohdistu oikealle henkilölle, eikä lisenssi ole voimassa. Ota tarvittaessa yhteys lajiliittoon.

 

Sain sähköpostiini sportti-ID:n ja salasanan, kun olin ostanut lisenssin. Mihin niitä tarvitsen?

Näitä ei tarvita maksamiseen. Sportti-ID ja salasana on kuitenkin syytä pitää tallessa. Niiden avulla voi käydä katsomassa omia tietoja ja niitä tarvitaan myös, jos halutaan korottaa lisenssiä tai lisätä vakuutus vakuutuksettomaan lisenssiin.

 

Haluan korottaa ostamaani lisenssiä. Miten toimin?

Lisenssiin tehdään automaattinen lisenssin korotus netin kautta. Jos lisenssin korottaa ilman automaattia, liitto perii siitä 15,50 euron toimistomaksun. Ohjeet lisenssin korottamiseen löydät tältä sivulta.

 

Olen unohtanut salasanani, jolla pääsen korottamaan lisenssiäni. Miten saan uuden salasanan?

Kirjautumisen yhteydessä on kohta Unohditko salasanasi?. Paina sitä ja kirjoita aukevaan kohtaan joko Sportti-ID:si tai henkilötunnuksesi, niin ohjelma lähettää uuden salasanan sähköpostiisi.

 

Ostin lisenssin ilman vakuutusta, nyt tarvitsenkin siihen vakuutuksen. Miten toimin?

Lisenssiin voi liittää vakuutuksen jälkikäteen. Tämä toimii samalla tavalla kuin lisenssin korotus, johon löytyvät ohjeet ylempää tältä sivulta.

 

Ostin vakuutuksellisen lisenssin, mutta haluan perua vakuutuksen. Miten toimin?

Lähetä sähköposti osoitteeseen urheiluvakuutukset@pohjola.fi. Kirjoita viestiin minkä lisenssin vakuutus perutaan, lisenssinhaltijan nimi ja henkilötunnus, liitto sekä palautustilinumero. OP Vakuutusta ilmoittaa Voimisteluliittoon palautettavan summan. OP vakuutus veloittaa vähintään 16 euron korvauksen vakuutuksen hoitamisesta, mikäli vakuutuksen osuus on ollut tuota summaa isompi. Jos vakuutuksen osuus on pienempi, jää koko summa OP Vakuutukselle, eikä palautusta vakuutuksesta tule.

 

Olen ostanut lisenssin vakuutuksella. Lisenssi tulee korottaa toiseen lisenssiin ilman vakuutusta. Miten toimin?

Lisenssin voi korottaa vasta, kun vakuutus on peruttu ja perumisesta on tullut kuittaus Voimisteluliitosta. Katso edellisestä kohdasta ohjeet vakuutuksen peruutukseen ja sen jälkeen ylempää tältä sivulta ohje lisenssin korotukseen.

 

En saa tietojani syötettyä järjestelmään, tai ohjelma ei anna valita lisenssiä. Miten toimin?

Lisenssijärjestämässä on ikärajat, jotka määrittävät sallitut lisenssit. Henkilötunnuksen kirjoituksessa on siis syytä olla tarkkana. 2000-luvulla syntyneillä on syntymäajan jälkeen A-kirjain, 1900-luvulla syntyneillä on syntymäajan jälkeen - merkki.

 

En pääse suoraan verkkopankkiin lisenssiä maksamaan. Miten toimin?

Voimisteluliitolla ei ole suoraa yhteyttä verkkopankkiin. Ainoa vaihtoehto on tulostaa lasku tai kirjoittaa siitä tarvittavat tiedot ylös maksamista varten.

 

Olen vaihtanut seuraa. Kuinka saan vaihdettua seurani myös lisenssijärjestelmään?

Kauden alussa ei tarvitse tehdä seuraedustuksen muutosilmoitusta. Jos voimassa olevaa lisenssiä ei vielä ole, tulee se hankkia suoraan netistä, jolloin oikean seuran valinta onnistuu sitä kautta. Tällöin esitäytettyä lisenssilaskua ei tule käyttää. Sen sijaan kauden aikana tapahtuvasta seuramuutoksesta tulee ottaa yhteyttä omaan seuraan. Sekä uuden että vanhan seuran tulee täyttää seuraedustuksen muutosilmoitus ja toimittaa se liittoon. Vasta muutosilmoituksen jälkeen voidaan seura vaihtaa lisenssijärjestelmään.

 

Minulla on lisenssi vakuutuksella. Miten toimin vahinkotilanteessa?

Katso vahinkoilmoituksen ohjeet täältä tai soita OP Vakuutukseen numeroon 0303 0303 (arkisin klo 8-18).

 

Tarvitsen vakuutuksellisen lisenssin vakuutusnumeroa. Mistä sen saa?

Jokaisella, jolla on Voimisteluliiton lisenssi vakuutuksella, on sama vakuutusnumero. Kaudella 2015-2016 se on 06-21857. Stara-lisenssin vakuutusnumero on 06-221857.

 

Tarvitsen lisenssiä vasta keväällä. Saanko lisenssin ja vakuutuksen edullisempaan hintaan?

Lisenssien ja vakuutusten hinnat ovat samat koko kauden ajan.

 

Ostin lisenssin, mutta en tarvitsekaan sitä. Voiko lisenssimaksun palauttaa?

Maksettu lisenssi on ostopäätös. Lisenssimaksuja ei palauteta.

 

Mikäli sinulle jäi vielä jotain kysyttävää, ota yhteys Voimisteluliittoon.