Vakuutukset

 

Jokaisella lisenssiurheilijalla tulee olla kilpaurheilun kattava vakuutus. Lisenssin kanssa on ostettavissa sporttiturva-vakuutus.

Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkantuminen tapahtuu äkillisen tapahturman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää, polvi menee sijoiltaan.

Hoitokorvaus 15 000 e, Omavastuu 100 e jokaista tapaturmaa kohti. Haittakorvaus 30 000 e. Kuolinkorvaus 8 500 e. 
Huom. Alle 12-vuotiaiden  kilpalisenssien vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

 

Vakuutuksen hinta perustuu lajivalintaan.

Vakuutukset on jaettu kahteen lajiryhmään, joilla on eri hinta.

Kallimpaan (79€) lajiryhmään (Lajiryhmä 1 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: akrobatiavoimistelu (AKRO), kilpa-aerobic (KA), miesten telinevoimistelu (MTV), naisten telinevoimistelu (NTV), TeamGym (TG) ja trampoliinivoimistelu (TRA).

Halvempaan (42€) lajiryhmään (lajiryhmä 2 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: joukkuevoimistelu (JV), rytminen voimistelu (RV) ja tanssillinen voimistelu (TANVO)

Harraste- ja staralisenssien vakuutukst ovat kaikille lajeille samanhintaiset. 

 

Taso Lisenssin hinta Vakuutuksen hinta
Stara 10,50 € 3,50 €
Harraste 20 € 10 €
Kilpa B 50 € 42€/79€
Kilpa A 70 € 42€/79€

 

Vakuutuksen voimaantulo
Kilpalisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9.2021 mikäli maksu on maksettu syyskuun 2021 aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 31.8.2022.

 

Jumppaturva

Jumppaturva on harrastevoimistelijoille tarkoitettu vakuutus, joka on seurojen ostettavissa jäsenistölleen. Jumppaturvaan voit tutustua lisää täällä

 

Vakuutuksen asiakirjat

Tuoteopas

Sporttiturva

På svenska

 

Tuotetietoasiakijat


Sporttiturva Suomi
Vakuutusta koskevat tiedot sisältävä asiakirja

Sportskydd Ruotsi
Faktablad för försäkringsprodukt

Sports Cover Englanti
Insurance Product Information Document

 

Vakuutusehdot

Sporttiturva

 

Vakuutukseton lisenssi

Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Jo ostetun lisenssin voi vakuuttaa myös jälkikäteen milloin tahansa kauden aikana. Lue lisää täältä.

 

Vahingon sattuessa

Ole yhteydessä Pohjola Terveysmestariin, joko puhelimitse 0100 5225 (normaalin puhelun hinta) tai Pohjola Sairaala sovelluksella.
Terveysmestari ohjaa oikeaan hoitoon, sekä tarkistaa vakuutuksen kattavuuden ja hoitaa korvausasiat puolestasi. Asioidessa Terveysmestarin kautta sinut ohjataan Pohjola sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle, jolloin sinun ei tarvitse maksaa paikan päällä kuin tarvittaessa omavastuu osuus. 

Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan. Tällöin tulee itse maksaa kulut, jonka jälkeen on tehtävä vahinkoilmoitus OP:n verkkopalvelussa.

 

Vakuutustodistus

Mikäli tarvitset vakuutustodistusta Sporttiturvasta, olethan yhteydessä suoraan Pohjola Vakuutukseen. Vakuutustodistusta voit pyytää tunnistaumalla osoitteeseen op.fi ja lähettämällä viestin tai ottamalla yhteyttä puhelimitse 03 03 03 03 tai turvapostilla https://securemail.op.fi. 


Vakuutus rinnakkaisissa lisensseissä

Samalla urheilijalla voi olla lisenssi useaan eri voimistelulajiin. Lisenssiin kuuluvaa sporttivakuutusta voi olla voimassa kuitenkin vain yksi vakuutus kerrallaan.
Yksi vakuutus mistä tahansa voimistelulajista kattaa kaikki saman tai alemman lajiryhmän lajit. Esimerkiksi jos sinulla on vakuutus joukkuevoimisteluun (Lajiryhmä 2) et tarvitse uutta vakuutusta tanssilliseen voimisteluun (Lajiryhmä 2). Kuitenkin jos tässä tilanteessa tarvitset vakuutuksen naisten telinevoimisteluun (Lajiryhmä 1) tulee sinun lisenssin oston yhteydessä valita myös uusi vakuutus. 

Ethän siis valitse uutta vakuutusta mikäli olet epävarma sen tarpeelisuudesta.
Epäselvissä tilanteissa olethan yhteydessä lisenssit@voimistelu.fi

 

Vakuutuksen irtisanominen

Voit irtisanoa Sporttiturvan kirjallisesti kesken kauden tunnistautumalla osoitteessa OP.fi ja lähettämällä viestin, mikä sisältää vakuutetun nimen, henkilötunnuksen, urheiluliiton ja pankkiyhteyden. Samat tiedot voi myös lähettää suojatulla sähköpostilla osoitteesta https://securemail.op.fi. Pohjola Vakuutus veloittaa vakuutusajasta vähintään 16 €. Pohjola Vakuutus ilmoittaa palautettavan summan Voimisteluliittoon, josta palautamme ilmoitetun vakuutusmaksun osan maksajalle.