Home » Uutiset » Maisa Kuusikko permantofinaaliin Bakun maailmancupissa
01.04.2022

Maisa Kuusikko permantofinaaliin Bakun maailmancupissa

Tuomari Marja Räisänen, finalisti Maisa Kuusikko ja valmentaja Igor Cherepov Bakussa

Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) varmisti paikkansa Bakun maailmancupin permantofinaaliin sijoittumalla tyylikkäästi neljänneksi pistein 12,600. Eilisissä karsinnoissa hyppyfinaalipaikan vieneelle 16-vuotiaalle kyseessä on kisojen toinen finaalipaikka.

”Permantosarjan tuplavoltti suorin vartaloin oli yksi parhaimmista mitä olen koskaan tehnyt. Finaaliin jäi vähän parantamisen varaa viimeiseen volttipätkään, jonka perään tänään tuli aika iso askel”, Kuusikko kommentoi. ”Puomilla tuli horjumisia. Kun saan lisää varmuutta tekemiseen, niin saan turhat horjahduksetkin pois sieltä.”

Karsintojen neljännellä ja viimeisellä telineellään puomilla Kuusikko voimisteli sijalle 10. pistein 12,566.

Miesten telinevoimistelun puolella toista kertaa maailmancupissa kilpaileva telinespesialisti Leo Lehtinen (Turun Urheiluliitto) otti nimiinsä rekin 16. sijan pistein 12,666.

”Tein ehjän sarjan ja olen ihan tyytyväinen siihen. Alastulo hieman epäonnistui, mutta tästä taas opitaan ja parannetaan seuraavaan kisaan”, kommentoi Lehtinen.

Leo Lehtinen ja Pavel Titov podiumin laidalla Bakun maailmancupissa

Kisojen kolmas suomalaisedustaja, Jyväskylän Voimistelijoiden Pavel Titov, voimisteli hevoselta pisteet 11,400 ja 38. sijan.

”Oli hienoa päästä kisaamaan. Sain sarjan tehtyä läpi, mutta se ei ollut niin siisti kuin olisin toivonut. Alastuloa ei laskettu ollenkaan, joten pisteet jäivät tällä kertaa aika alhaisiksi, vaikka potentiaalia pärjätä on”, kommentoi suoritustaan Titov.

Bakun maailmancupin finaalit kilpaillaan 2.–3.4., jolloin kisaamassa ovat kunkin telineen kahdeksan parasta. Suomalaisittain jännitettävää riittää molempina päivinä Kuusikon kilpaillessa lauantaina hyppyfinaalissa klo 11:35 Suomen aikaa ja sunnuntaina permantofinaalissa klo 11:35 Suomen aikaa. Kilpailun tuloksia voit seurata reaaliaikaisesti täällä.