Hyppää sisältöön
Home » Seuroille » Muut asiantuntijapalvelut » Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyö tarjoaa uusia mahdollisuuksia seuroille laajentaa toimintaansa. Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa tavoitetaan suuri määrä lapsia ja nuoria. Kouluyhteistyötä kehittämällä voidaan kasvattaa seuran sekä voimistelun harrastajamääriä. Yhteistyön muotoja ovat esimerkiksi lajiesittelytunnit kouluilla, kerhotoiminta ja harrastamisen Suomen mallin tarjoamat mahdollisuudet.

Yhteystyön käynnistymisessä seuran oma aktiivisuus nousee tärkeään osaan. Oman alueen kouluihin ja päiväkoteihin kannattaakin olla yhteyksissä yhteistyön rakentamiseksi. Omalta kunnalta voi myös kysyä tukea yhteistyön ja harrastamisen Suomen mallin toteutukseen. Kouluihin ja varhaiskasvatukseen sopivat hyvin kaikille avoimet ja lapsilähtöiset matalan kynnyksen lajit ja tuotteet. Näitä ovat esimerkiksi Freegym ja Ninjagym, Voimistelukoulu, Temppusankarit, Akrobatia, Rope skipping, Dance 4 Fun ja kepparitanssi.

Harrastamisen Suomen malli on käynnistynyt suuressa osassa kuntia. Sen tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa harrastus koulupäivän yhteydessä. Avainasemassa mallissa on lasten ja nuorten osallistaminen. Toiveharrastuksia on selvitetty muun muassa koululaiskyselyissä. Koulupäivien ohessa tapahtuva maksuton harrastustoiminta mahdollistaa yhdenvertaisen harrastamisen mahdollisuuden. Toimintaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kuntien, koulujen ja harrastustoimintaa järjestävien tahojen kesken. Erilaiset matalan kynnyksen voimistelulajit sopivat erinomaisesti harrastamisen Suomen malliin.

Lisätietoja lasten liikunnan päälliköltä Liisa Lappalaiselta tai lasten ja nuorten voimistelun kehittäjältä Satu Åkerlundilta, yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoja Harrastamisen Suomen mallista

Voimistelu-materiaaleja kouluille

Haku