Lisenssit

Lisenssitasoja on neljä erilaista: Stara, Harraste, Kilpa B ja Kilpa A. Alta näet lisenssien hinnat sekä tiedon siitä mikä lisenssi tarvitaan kunkin lajin mihinkin luokkaan. Stara-lisenssi on myytävänä kaikille ja muut lisenssit ennen 31.12.2013 syntyneille. Huomioithan kuitenkin lajikohtaiset säännöt iästä, jolloin kilpailemisen voi aikaisintaan aloittaa. 

Ostamalla lisenssin hyväksyt lisenssin oston ehdot (ehdot voimassa kaudella 1.9.2020-31.8.2021)

Ohjeet lisenssien ostoon löydät täältä sivulta

 

Taso Lisenssin hinta Vakuutuksen hinta
Stara 10,50 € 3,50 €
Harraste 20 € 10 €
Kilpa B 45 € 42€/79€
Kilpa A 65 € 42€/79€

Lisenssin hintaan vaikuttaa valittu taso (Stara, Harraste, Kilpa B tai Kilpa A), mutta ne ovat kaikkiin lajeihin samat. 

Omalta valmentajalta saatte tiedon tarvitusta lisenssistä ja sen tasosta. Korkeammalla lisenssillä voit osallistua myös alemman tasoisen lisenssin vaativiin tapahtumiin ja kilpailuluokkiin. Stara lisenssillä voi osallistua lajin stara -tapahtumiin. 


Klikkaa taulukko isommaksi

Seuraedustuksen muutosilmoitus - Lisenssin siirto

Jos voimistelija vaihtaa seuraa tai jos lisenssi on ostettu virheellisesti väärään seuraan, on tehtävä lisensin siirto eli seuraedustuksen muutosilmoitus.

Seuraedustuksen muutosilmoitus tehdään Hoikassa sähköisesti Ohje sähköiseen seuramuutokseen.

 

Kilpailukauden alkaessa seuravaihdoksen voi tehdä yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen mukaisesti huomioiden lajikohtaiset toiveet.


Valmentajat ja tuomarit

Jokainen tuomari ja valmentaja tarvitsee oman lisenssin. Lisenssien hinta on 5€ / kpl. Seura voi ostaa valmentaja- ja tuomarilisenssit ns. nippulisenssinä eli yhteen lajiin kaikki kerralla. Lisää ohjeita seuralle lisenssin ostoon löytää täältä. Tuomari- ja valmentajalisenssit ovat seurakohtaisia, joten jokaiseen seuraan on ostettava oma lisenssi. Lisenssit kiinnittyvät henkilötunnukseen, joten seuraostoja tehdessä on huomioitava, että henkilöiden tulee olla lisännyt henkilötunnus käyttäjätililleen Hoikassa. 

Kaudelle 2020-2021 valmentajien ja tuomareiden, jotka osallistujat vain Stara ja/tai Lumo-kilpailuihin, ei tarvitse ostaa valmentaja- eikä tuomarilisenssiä.

Milloin tarvitsen tuomari tai valmentaja lisenssin?

  •  Tuomarilisenssi tulee ostaa, jos henkilö tuomaroi Voimisteluliiton alaisissa kilpailuissa (pl. Stara ja Lumo).
  • Valmentajalisenssi tulee ostaa, jos henkilö osallistuu valmentajana Voimisteluliiton virallisiin kilpailuihin tai tapahtumiin (pl. koulutukset ja lajileirit, Stara ja Lumo).

 

Toimitsijalisenssi

Kaudella 2019-2020 otettiin käyttöön toimitsijalisenssi (5€). Lisenssi on tarkoitettu kilpailuihin akreditoiduille joukkueenjohtajille, fysioterapeuteilla ja muille vastaavissa rooleissa toimiville sekä kansainvälisten kilpailuiden huoltajille. Lisenssin voi ostaa samalla tavalla kuin tuomari ja valmentajalisenssit.

 

Lisenssien muutokset

Lisenssiä voi korottaa itse Hoikasta. Ohjeet lisenssin korottamiseen löydät täältä

Lisenssin lajia ei voi muuttaa, mutta ostaessasi uuden lisenssin, Hoika tunnistaa jo maksetun lisenssin ja hyvittää sen hinnan uudesta lisenssistä. Jos lisenssin on ostanut väärään seuraan, on tehtävä lisenssin siirto, johon ohjeet löytyvät ylhäältä. Lisenssiä ei voi siirtää henkilöltä toiselle. 


Lisenssin peruutus

Lisenssin oston voi peruuttaa 14 vuorokauden aikana lisenssin ostamisesta, mikäli lisenssiä ei ole käytetty. Peruutuksesta veloitamme 20€ käsittelykuluja. Lisenssin voi peruuttaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lisenssit@voimistelu.fi Mikäli voimistelijalla on Sporttiiturva vakuutus, on se peruutettava ennen kuin lisenssin voi peruuttaa.