Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Trampoliinivoimistelu » Kilpailu- ja tuomaritoiminta

Trampoliinivoimistelun kilpailu- ja tuomaritoiminta

Trampoliinivoimistelussa kilpaillaan kolmessa lajissa, trampoliinilla, tuplaminitrampoliinilla sekä tumblingissa. Trampoliinin kilpailussa on yksilösarjan lisäksi synkrokilpailu.

Kansallinen kilpailujärjestelmä

Trampoliinivoimistelussa kilpaillaan harrastekilpailuissa, luokkakilpailuissa, ikäluokkamestaruuskilpailuissa sekä SM-kilpailuissa.

Lue lisää

Kansainväliset kilpailut

Trampoliinivoimistelussa kilpaillaan kansainvälisesti PM-kisoista aina Olympialaisiin saakka. Suomalaisille tärkeimmät kilpailut ovat World Age Competitionit.

Lue lisää

Trampoliinivoimistelun tuomarointi

Trampoliinivoimistelun tuomaristo koostuu arvostelutuomareista, vaikeustuomareista, alue- tai synkrotuomareista sekä lentoaikatuomarista. 

Lue lisää

Kilpailukalenteri

Trampoliinivoimistelun kilpailukalenterin löydät Kisanetistä

Kisanetiin

Trampoliinivoimistelun tuomareita tuomaroimassa

Tuomarikoulutus

Trampoliinin tuomarikoulutusjärjestelmä on kolmiportainen. Tason 1 tuomarikurssi on perehdytys tuomarointiin ja järjestetään vain trampoliinille. Kansalliset tuomarikoulutukset (taso 2) järjestetään erikseen trampoliinille, DMT:lle ja tumblingille. Tuomarilla tulee olla tuomarikortti juuri siihen lajiin, jota hän tuomaroi. 

Kaikki trampoliinivoimistelutuomarit ovat joko Voimisteluliiton tai FIG:n kouluttamia. Säännöt vaihtuvat olympiadeittain eli nelivuosittain, jolloin myös tuomarien taidot päivitetään.

Haku