Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » TeamGym » Kilpailu- ja tuomaritoiminta » Kansallinen kilpailujärjestelmä

Kansallinen kilpailujärjestelmä

TeamGymissä kilpailevat sekä miehet että naiset. Kilpailla voi naisten joukkueena, miesten joukkueena tai sekajoukkueena.

TeamGym SM-kilpailut HGK volttirata

Kaksi kilpailulinjaa

TeamGymin kilpailujärjestelmä on jaettu kahteen linjaan: kilpailuluokkiin 1.-6.luokissa (Luokkasarja) sekä kilpaharrasteluokkaan, jossa kilpaillaan ikäsarjoittain.

TeamGymin kilpailupolku aloitetaan Stara-tapahtuman jälkeen 1.luokasta ja siitä eteenpäin luokkiin 2.-6. Luokasta toiseen nousemiseen ei vaadita tietyn pistemäärän saavuttamista, mutta merkkejä vaaditaan kilpailupolun alkuvaiheessa suoritettavaksi. Pronssimerkki suoritetaan ennen 1.luokkaa ja hopeamerkki ennen 2.luokkaan siirtymistä. Tutustu TeamGymin merkkijärjestelmään täältä

Joukkueilla on mahdollisuus kilpailla myös kilpaharrasteluokassa, joka jaetaan kolmeen ikäsarjaan: alle 12 vuotta, yli 12 vuotta ja yli 16 vuotta (Masters). Kilpaharrasteluokan vaatimukset eivät ole niin sitovat, esimerkiksi joukkue voi itse päättää omat kierroksensa.

Joukkue valitsee itselleen sopivan kilpailuluokan ja 1.-6.luokan kilpailuissa on mahdollista valita yleinen sarja, miesten sarja tai sekajoukkueiden sarja. SM-kilpailuissa naisten, miesten ja sekasarjat kilpaillaan erikseen. Kilpailut käydään kolmiotteluina, eli joukkueen pistemäärä muodostuu kaikkien kolmen telineen pisteistä.

Kuva TeamGymin kilpailujärjestelmästä

Kansalliset kilpailut

Kansallinen kilpailutoiminta jaotellaan seuraavasti:

  • Suomen Mestaruuskilpailut (aikuisten ja nuorten SM-kilpailut. Naisten joukkueet, miesten joukkueet ja sekajoukkueet kilpailevat omissa sarjoissaan)
  • TeamGym Cup -kilpailut (kilpaillaan 3.-6. luokissa ja sijoituksista annetaan kokonaiskilpailun pisteitä. Kauden viimeisessä Cup-finaalikilpailussa kunkin luokan eniten pisteitä keränneet joukkueet palkitaan kiertopalkinnolla. Paras seura palkitaan TeamGym Seura Cup kiertopokaalilla.)
  • Aluekilpailut (kilpaillaan 1.-2.luokassa sekä kilpaharrasteluokassa. Aluekilpailut järjestetään kahdella paikkakunnalla samana viikonloppuna alueina Etelä-Suomi ja muu Suomi.)
  • Luokkakilpailut (järjestäjä voi päättää mitkä luokat ovat kilpailuissa tarjolla.)
  • Voimistelupäivät (muista kilpailuista poiketen kilpailut ovat telinekohtaiset eli palkinnot jaetaan luokissa telineittäin. Lisäksi Voimistelupäivillä järjestetään 1.-2.luokan kauden finaalikilpailut.)
  • Stara-tapahtumat

Haku