Hyppää sisältöön

Suoritusmerkit

Suoritusmerkit ovat osa naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmää. Merkkiliikkeiden opettelu tukee kilpasarjojen oppimista.
Voimistelija spagaatissa

Stara-merkki

Merkkien suorittaminen alkaa kaikille lajeille yhteisestä Stara-merkistä. Stara-merkin voi suorittaa oman ohjaajan tai valmentajan kanssa omalla harjoitusvuorolla tai seuran yhteisessä merkkisuorituspäivässä.

Lue lisää Stara-merkistä

Suoritusmerkit

Naisten telinevoimistelun merkkijärjestelmä koostuu kuudesta merkistä: kupari – pronssi – hopea – kulta – smaragdi – timantti. Kaikki merkkisuorituksiin liittyvät materiaalit löytyvät materiaalipankista. Mikäli videoissa ja kirjallisissa ohjeissa on eroavaisuuksia, kirjalliset ohjeet ovat määräävät. 

Materiaalipankki

Palkinnoksi suoritetusta merkistä on mahdollista tilata merkkitarra. Merkkitarrojen tilaukset tällä lomakkeella.

Timanttimerkki

Timanttimerkkitestitilaisuudet ovat avoimia kaikille ikäkriteerit täyttäville voimistelijoille. Timanttimerkin suorittamisen voi aloittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 8 vuotta. Syksyllä 2023 ja keväällä 2024 testeihin voivat osallistua vuonna 2015 ja aikaisemmin syntyneet voimistelijat. Ilmoittautumiset tulee suorittaa seurakohtaisesti. 

Timanttimerkin suorittaneet

Timanttimerkkitestit

Timanttimerkki suoritetaan erillisissä arviointitilaisuuksissa. Testitilaisuus kestää kerrallaan enintään kaksi tuntia.  Voimistelija voi osallistua useampaan eri testitilaisuuteen. Arvioinnit tekevät tehtävään nimetyt ja koulutetut timanttiarvioijat.

Osallistumismaksu Timanttimerkkitestiin on 25 €. Osallistumismaksu laskutetaan seurakohtaisesti.
HUOM. 1.1.2024 alkaen laskuun lisätään 5 € laskutuslisä.

Voimistelijan on suoritettava 25 liikkeestä hyväksytysti vähintään 20 liikettä. Suoritettavat liikkeet voi valita itse, kuitenkin niin, että kustakin osiosta voi jättää vain yhden testin suorittamatta. Voimistelija saa samalla testikerralla yrittää jokaista suoritusta enintään kolme kertaa. Voimistelijan suositellaan esittävän testeissä vain liikkeitä, joita oma valmentaja on jo arvioinut hänen osaavan. Suorituksen hyväksymiseksi edellytetään lähes virheetöntä suoritusta.

Timanttimerkin suoritettuaan voimistelija voi siirtyä kilpailemaan maajoukkuelinjan 1. luokkaan, mikäli hän on saanut D-luokasta vähintään kategorian V.

Palkitseminen

Voimistelupäivillä palkitaan Timanttitytöt, jotka suorittaneet merkkinsä valmiiksi edellisen vuoden JunnuGym- ja Joukkue-SM-kilpailujen jälkeen ja ennen Voimistelupäiviä. Vuonna 2024 Voimistelupäivät järjestetään Kuopiossa 7.-9.6.2024.
Timanttimerkkipalkitseminen järjestetään 8.6. lauantaina klo 16:30.

JunnuGym- ja Joukkue-SM-kilpailuissa palkitaan Timanttitytöt, jotka suorittaneet merkkinsä valmiiksi Voimistelupäivillä tai sen jälkeen ja ennen JunnuGym- ja Joukkue-SM-kilpailuja. Vuonna 2024 JunnuGym- ja Joukkue-SM-kilpailut järjestetään Oulussa 26.-27.10.2024.

Haku