Hyppää sisältöön

Suoritusmerkit

Suoritusmerkit ovat osa naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmää. Merkkiliikkeiden opettelu tukee kilpasarjojen oppimista.
Voimistelija spagaatissa

Stara-merkki

Merkkien suorittaminen alkaa kaikille lajeille yhteisestä Stara-merkistä. Stara-merkin voi suorittaa oman ohjaajan tai valmentajan kanssa omalla harjoitusvuorolla tai seuran yhteisessä merkkisuorituspäivässä.

Lue lisää Stara-merkistä

Suoritusmerkit

Naisten telinevoimistelun merkkijärjestelmä koostuu kuudesta merkistä: kupari – pronssi – hopea – kulta – smaragdi – timantti. Kaikki merkkisuorituksiin liittyvät materiaalit löytyvät materiaalipankista. Mikäli videoissa ja kirjallisissa ohjeissa on eroavaisuuksia, kirjalliset ohjeet ovat määräävät. 

Materiaalit

Palkinnoksi suoritetusta merkistä on mahdollista tilata merkkitarra. Merkkitarrojen tilaukset tällä lomakkeella.

Timanttimerkki

Timanttimerkkitestitilaisuudet ovat avoimia kaikille ikäkriteerit täyttäville voimistelijoille. Timanttimerkin suorittamisen voi aloittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 8 vuotta. Keväällä 2022 testeihin voivat osallistua vuonna 2013 ja aikaisemmin syntyneet voimistelijat. Ilmoittautumiset tulee suorittaa seurakohtaisesti. 

Palkitseminen

Kevään aikana (ennen Liiton MK) Timanttimerkin suorittaneiden palkitsemistilaisuus järjestetään Voimisteluliiton mestaruuskilpailujen yhteydessä.
Syksyn aikana (ennen JunnuGymiä) Timanttimerkin suorittaneiden palkitsemistilaisuus järjestetään JunnuGym ja joukkue-SM kilpailuiden yhteydessä.

Timanttimerkkitestit

Haku