Hyppää sisältöön

Voimistelukoulun Stara-merkki

Stara-merkki on liikkumaan innostava, kaikkien voimistelulajien yhteinen aloitusmerkki, jonka lapsi saa opeteltuaan joukon voimistelun alkeisliikkeitä (esim. karhukävely ja silta). Merkin suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. 

Jos voimistelu kiinnostaa, mutta lapsi ei ole vielä voimistelutunneilla voi Stara-merkin liikkeitä voi kokeilla kotona perheen kesken. Kun kiinnostus voimistelua kohtaan on syttynyt, voi virallisen  Stara-merkin suorittaa oman ohjaajan tai valmentajan kanssa omalla harjoitusvuorolla voimisteluseurassa, tai seuran yhteisessä merkkisuorituspäivässä.

lapsi ja päälläseisonta.

Stara-merkki pohjautuu voimistelijoiden urapolun lapsuusvaiheeseen ja liikkeet ovat alkeis- ja alkeisjatkopassista tuttuja liikkeitä. Merkkisuoritusta varten on tehty Stara-merkin suoritusohjeet sekä lapselle Stara-merkin suoritusvihko. Molemmat löydät materiaalipankista.

Merkin suorittanut lapsi voidaan palkita Stara-tarralla, joka voidaan kiinnittää suoritusvihkoon. Tarran sijaan voi seura myös tilata Stara-mitalin tai muun vastaavan palkinnon.

Haku