Hyppää sisältöön

Kansallinen kilpailujärjestelmä

Kotimaan kilpailuissa parit, triot ja nelikot kilpailevat luokissa 1-6. Luokasta toiseen edetäkseen voimistelijan on läpäistävä hyväksytysti kuhunkin kilpailuluokkaan vaadittava merkkisuoritus. Kilpailemisen voi aloittaa mistä luokasta tahansa, vaadittavan merkin suoritettuaan.

Suuret akroshow-ryhmät kilpailevat omissa sarjoissaan, jotka on jaettu rennompiin iän mukaisiin sarjoihin ja kovatasoisempiin, useamman kerran viikossa harjoitteleville kilpavoimistelijoille tarkoitettuihin kilpasarjoihin. Ryhmässä on oltava vähintään viisi voimistelijaa, eikä ylärajaa ryhmän koolle ole.

Lisäksi on vielä yksilönä tehtävät akropuusarjat, joissa kilpaillaan luokissa 1-4. Kilpailusarjoissa alaikäraja on 7 vuotta eikä yläikärajaa ole. 

Akrobatiavoimistelun luokkakilpailut ovat Voimisteluliiton jäsenseurojen järjestämiä kilpailuita. Samoissa kilpailutapahtumissa kilpaillaan seuraavissa sarjoissa:

  • Parit, triot ja nelikot luokissa 1-6
  • Akropuuluokat 1-4
  • Akroshow’n eri sarjat (lapset, harraste nuoret, kilpa nuoret, kilpa yleinen ja aikuiset)

Voimisteluliiton mestaruuskilpailuissa ratkotaan parien, triojen ja nelikoiden mestaruudet luokissa 2-5 sekä Akroshow-sarjojen mestaruudet (pois lukien lasten sarja).

Suomenmestaruuskilpailuissa ratkotaan maan parhaat parit, triot ja nelikot. Kilpailut käydään kansainvälisen voimisteluliiton FIGin säännöillä kolmessa ikäsarjassa: 12-18-vuotiaat, 13-19-vuotiaat ja yli 15-vuotiaat.

Haku