Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Akrobatiavoimistelu » Kilpailu- ja tuomaritoiminta

Akrobatiavoimistelun kilpailu- ja tuomaritoiminta

Akrobatiavoimistelussa kilpaillaan sekä pienryhmissä että suurissa akroshow-ryhmissä.

Kansallinen kilpailujärjestelmä

Kotimaan kilpailuissa parit, triot ja nelikot kilpailevat luokissa 1-6. Suuret akroshow-ryhmät kilpailevat omissa sarjoissaan. Lisäksi on vielä yksilönä tehtävät akropuut.

Lue lisää

Kansainväliset kilpailut

Kansainvälisesti akrobatiavoimistelussa on eri ikäluokissa seuraavat sarjat: naisten pari, miesten pari, sekapari, naisten trio ja miesten nelikko.

Akroshow-ryhmät kilpailevat kansainvälisesti Gym for life Challenge -tapahtumissa. Myös kansainväliset esiintymiset ovat luonteva osa akroa. 

Lue lisää

Akrobatiavoimistelun tuomarointi

Akrobatiavoimistelussa tuomarit arvioivat suorituksen puhtautta, vaikeutta ja elämyksellisyyttä. Näistä osa-alueista suorituspuhtaus eli oikeat liikeradat ja suorituksen turvallisuus painottuvat kaikista eniten.

Lue lisää

Kilpailukalenteri

Akrobatiavoimistelun kilpailukalenterin ja tulokset löydät Kisanetistä

Kisanetiin

Tuomarit rivissä

Tuomarikoulutusjärjestelmä

Akrobatiavoimistelun tuomareiden tulee ymmärtää lajista jo ennen ensimmäiseen koulutukseen osallistumista. Tuomaripolku alkaa tuomarikurssista 1 ja etenee siitä tuomarikurssiin 4 asti. Tämän jälkeen on mahdollista edetä kansainvälisiin tuomarikoulutuksiin.

Mitaleita tarjottimella

Arvokilpailuiden valintakriteerit

Akrobatiavoimistelun arvokilpailuihin valitaan urheilijat vuosittain päivitettävien valintakriteerien perusteella.

Kotimaan kärki on kapea, joten valinnoissa pisterajat ja vaadittavat merkkisuoritukset ratkaisevat osallistujat useammin kuin valintakilpailut.

Valintakriteerit 2021

Tuloshistoriaa

Akrobatiavoimistelun ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 2015. Kiinnostaako Suomen parhaat ja Suomen edustajat ulkomailla?

Tuloshistoria

Haku