Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Voimistelun kilpalajit » Akrobatiavoimistelu » Kilpailu- ja tuomaritoiminta

Akrobatiavoimistelun kilpailu- ja tuomaritoiminta

Akrobatiavoimistelussa kilpaillaan sekä pienryhmissä että suurissa akroshow-ryhmissä.

Kansallinen kilpailujärjestelmä

Kotimaan kilpailuissa parit, triot ja nelikot kilpailevat luokissa 1-6. Suuret akroshow-ryhmät kilpailevat omissa sarjoissaan. Lisäksi on vielä yksilönä tehtävät akropuut.

Lue lisää

Kansainväliset kilpailut

Kansainvälisesti akrobatiavoimistelussa on eri ikäluokissa seuraavat sarjat: naisten pari, miesten pari, sekapari, naisten trio ja miesten nelikko.

Akroshow-ryhmät kilpailevat kansainvälisesti Gym for life Challenge -tapahtumissa. Myös kansainväliset esiintymiset ovat luonteva osa akroa. 

Lue lisää

Akrobatiavoimistelun tuomarointi

Akrobatiavoimistelussa tuomarit arvioivat suorituksen puhtautta, vaikeutta ja taiteellisuutta. Näistä osa-alueista suorituspuhtaus eli oikeat liikeradat ja suorituksen turvallisuus painottuvat kaikista eniten.

Lue lisää

Kilpailukalenteri

Akrobatiavoimistelun kilpailukalenterin ja tulokset löydät Kisanetistä

Kisanetiin

Tuomarit rivissä

Tuomarikoulutusjärjestelmä

Akrobatiavoimistelun tuomaripolku alkaa 1-tason tuomarikoulutuksesta ja etenee 3-tason tuomarikoulutukseen asti. Tämän jälkeen on mahdollista edetä kansainvälisiin tuomarikoulutuksiin. Vuonna 2025 on tarkoitus järjestää myös kansallinen 4-tason tuomarikoulutus.

Tuomarikoulutuksen 1-tasolle voi osallistua kuka tahansa yli 15-vuotias, jolla on kiinnostusta tuomarointiin. Osallistujan on kuitenkin hyvä ymmärtää lajin perusteet jo ennen ensimmäiseen koulutukseen osallistumista. 

Mitaleita tarjottimella

Arvokilpailuiden valintakriteerit

Akrobatiavoimistelun arvokilpailuihin (EM ja MM) ja Age Group -kilpailuihin valitaan urheilijat vuosittain päivitettävien valintakriteerien perusteella.

Kotimaan kärki on kapea, joten valinnoissa pisterajat ratkaisevat osallistujat useammin kuin valintakilpailut.

Arvokilpailujen valintakriteerit 2024

WAGC-kilpailujen valintakriteerit 2024

Tuloshistoriaa

Akrobatiavoimistelun ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 2015. Kiinnostaako Suomen parhaat ja Suomen edustajat ulkomailla?

Tuloshistoria

Haku