Hyppää sisältöön
Home » Kilpailutoiminta » Kilpailut » Gym for Life -tapahtuma » Gym for Life osana Lumoa

Gym for Life osana voimistelun ja tanssin Lumo-tapahtumaa

Gym for Life on kaikille ja kaiken ikäisille voimistelun ja tanssin harrastajille avoin hyvänmielen esitystapahtuma ja kisailu, jonka tarkoituksena on päästä nauttimaan esiintymisestä. Kisailu, joka haastaa luovuuteen, omaperäisyyteen ja viihdyttävyyteen turvallisesti ja laadukkaasti.

Kansainväliset Gym for Life -tapahtumat

Gym for Life -tapahtumien ketju tarjoaa myös kansainvälisiä kilpailumahdollisuuksia kuten European Gym for Life ja World Gym for Life. Lue lisää voimistelun kansainvälisistä esiintymismahdollisuuksista

Esityksen rakenne

Esityksen maksimikesto on 4 minuuttia. Halutessaan esityksessä saa käyttää välineitä ja telineitä hyödyksi. Tapahtuman järjestäjä ilmoittaa etukäteen mitä telineitä kulloinkin on käytettävissä (esim. rullamatot).

Gym for Life

Esityksen arviointi sekä loppupalaute, sarjat ja säännöt

Arvioitsijat

Kunkin esityksen arvioi neljä asiantuntijaa. Heillä on kokemusta eri voimistelu- ja/tai tanssilajeista, ohjelmien tekemisestä ja esiintymisestä, ja he ovat kaikki käyneet Voimisteluliiton arvioitsijakoulutuksen. Kukin heistä antaa pisteensä itsenäisesti omaan kokemukseensa ja asiantuntemukseensa perustuen, avoimin mielin, hetkeen keskittyen ja ilman vertailua muihin ohjelmiin. Esitysohjelmista kerrotaan yleisölle ja arvioitsijoille etukäteen vain ohjelman nimi, ei seuran eikä ryhmän nimeä.

Esityksien arviointi

Yhteenlaskettujen pisteiden pohjalta esitykset jaetaan kolmeen kategoriaan: pronssi, hopea ja kulta. Noin kolmasosa ko. sarjan esityksistä tulee kuulumaan kuhunkin kategoriaan. Esityksen saama kategoria voi vaihdella kisailusta toiseen aina kokonaistason ja arvioitsijoiden näkemysten mukaan. Pisteitä ei julkaista eikä niitä kerrota ryhmille, eivätkä arvioitsijat tiedä toistensa pisteitä.

Tavoitteena esitysohjelmien kehittäminen 

Gym for Life -kisailun perimmäinen tarkoitus on kehittää esitysohjelmia, antaa vinkkejä kehittämiseen ja laadun lisäämiseen. Jokaisesta esityksestä saa kirjallisen palautteen. Finaalissa palaute on lisäksi mahdollista saada suullisesti. Suullinen palaute annetaan ryhmille, jotka sitä erikseen toivovat. Palautteenantajien määrä vaihtelee kahdesta neljään, ja he ovat kaikki käyneet palautteenantajakoulutuksen. Palaute on aina antajansa henkilökohtainen näkemys esityksestä. Finaalissa arvioitsijat ja palautteenantajat valitsevat yhdessä yhden esitysohjelman kauden Gym for Life -voittajaksi.

Sarjat ja säännöt

Gym for Life -sarjat:

1a) voimistelu ja tanssi, pienet ryhmät (2-15 hlöä)
1b) voimistelu ja tanssi, suuret ryhmät (16 hlöä tai enemmän)
2a) voimistelua suurilla telineillä, pienet ryhmät (2-15 hlöä)
2b) voimistelua suurilla telineillä, suuret ryhmät (16 hlöä tai enemmän)

Gym for Life -sarjaan voi osallistua kaikilla tanssin, tanssillisen voimistelun ja eri voimistelulajien ohjelmilla. Kilpailussa noudatetaan Voimisteluliiton Gym for Life -sääntöjä.

Haku