Hyppää sisältöön

Voimistelukoulu-konsepti Tähtiseuroille

Suomen Voimisteluliiton Voimistelukoulukonsepti on osa jokaisen lasten ja nuorten Tähtiseuran sekä huippu-urheilun Tähtiseuran perustoimintaa. Myös aikuisten Tähtiseurat voivat ottaa konseptin käyttöönsä hankkimalla voimistelukoululisenssin. 

voimistelukoulu logo.

Voimisteluliiton päätavoitteena on Voimistelukoulukonseptin avulla lisätä lasten toiminnan laatua ja ohjaajien osaamista. Konsepti tukee lasten urheilun laatutekijöiden jalkautumista sekä Tähtiseurakriteerien toteutumista seuroissa.  
Voimistelukoulukonseptia käyttävät seurat otetaan huomioon liiton lasten toimintaan liittyvissä stipendi- ja tukijärjestelmissä. Lisäksi lasten toiminnan laatua lisäävät voimistelukoulumateriaalit ovat voimistelukoulu-lisenssin lunastaneille seuroille edullisempia. Maksuttomat vuosittain järjestettävät update-tapaamiset tukevat tavoitetta lisätä nuorten ja uusien ohjaajien osaamista. 

lapsi ryömii palan ali.

Voimistelukoulu-konseptissa

  • Seuran lasten voimistelun tunnit ovat Voimistelukoulun leikkivarjon alla. Seura saa itse linjata tunnin nimen, toiminnan sisällön ja toteutustavan, mutta tunneilla painottuu perusliikuntataidot sekä voimistelun alkeet.
  • Voimistelukouluryhmän ohjaajalla tulee olla vähintään startti- ja voimistelukoulukoulutus
  • Seuran tulee lähettää ohjaajia laatuseurojen update-tapaamisiin, joiden kohderyhmänä on ensisijaisesti nuoret ja uudet ohjaajat
  • Seura maksaa vuosittain voimistelukoululisenssin 

Voimistelukoululisenssi 

Voimistelukoulukonsepti on käytössä heti voimistelukoululisenssin tilaamisen jälkeen. Voimistelukoululisenssikausi on 1.9 – 31.8. 
 
Voimisteluliitto lähettää automaattisesti lisenssilaskun auditoiduille Tähti-seuroille. Halutessaan seurat voivat myös tilata lisenssin jo etukäteen. Lisenssiä ei tarvitse tilata vuosittain uudelleen, vaan tilaus jää kestotilauksena voimaan.  
 
Lisenssin maksu määrittyy seuran alle 12-vuotaiden jäsenmäärän mukaan seuraavasti: 
• alle 200 = 50 €  
• yli 200 = 100 €  
• yli 700 = 250 €  
Laskutus tapahtuu vuositilaston mukaan. 

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä Lasten ja nuorten voimistelun kehittäjä Satu Åkerlundiin.

Haku