Kilpailulisenssit, Stara-lisenssit sekä vakuutukset

 

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Tältä sivulta löydät muun muassa lisenssien ja vakuutusten tuoteselosteet sekä ohjeet lisenssien ja vakuutusten hankkimiseen.

 

Lisenssien osto tapahtuu seuran Hoika-jäsenpalvelu-ohjelmalla. Oman jäsenseurasi voit valita tästä. Lue pikaohjeet ennen lisenssien ostoa. NYA! Snabbguide för köp av licens.

 

Lisenssitiedot siirtyvät Hoikasta Kisapalveluun automaattisesti. Lisenssien automaattinen päivitys ajataan kolme kertaa päivässä (myös viikonloppuisin): klo 6:00, 11:00 ja 16:00. 


Henkilötunnuksia sisältävät sähköpostit ja dokumentit suosittelmemme lähettämään suojatulla sähköpostilla. Voimisteluliittoon voi lähettää suojatun sähköpostin täältä:

Lisenssit (FIG-lisenssitiedot, passikopiot yms)

 

Kauden 1.9.2017-31.8.2018 myynti on avattu!

 

Voimisteluliiton lisenssityyppejä on tälle kaudelle yksinkertaistettu. Lisenssitasoja on neljä erilaista: Stara, Harraste, Kilpa B ja Kilpa A. 


Taso Lisenssin hinta Vakuutuksen hinta
Stara 10,50 € 3,50 €
Harraste 20 € 10 €
Kilpa B 45 € 40€/76€
Kilpa A 65 € 40€/76€

Lisenssin hintaan vaikuttaa valittu taso (Stara, Harraste, Kilpa B tai Kilpa A), mutta ne ovat kaikkiin lajeihin samat. 

Vakuutukset

Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on OP Vakuutus. OP Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkantuminen tapahtuu äkillisen tapahturman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää, polvi menee sijoiltaan tai selkään tulee välilevytyrä

 Hoitokorvaus 15 000 e, Omavastuu 100 e jokaista äkillistä tapaturmaa kohti. Haittakorvaus 30 000 e. Kuolinkorvaus 8 500 e. 
Huom. Alle 12-vuotiaiden  kilpalisenssien vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Vakuutuksen voimaantulo
Kilpalisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9.2017 mikäli maksu on maksettu syyskuun 2017 aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 31.8.2018.

 

Vakuutukseton lisenssi
Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

 

Vakuutuksen hinta perustuu lajivalintaan.

Kallimpaan (76€) hintaluokkaan 1 kuuluvat: akrobatiavoimistelu (AKRO), kilpa-aerobic (KA), miesten telinevoimistelu (MTV), naisten telinevoimistelu (NTV), TeamGym (TG) ja trampoliinivoimistelu (TRA). 

Halvempaan (40€) hintaluokkaan 2 kuuluvat: joukkuevoimistelu (JV), rytminen voimistelu (RV) ja tanssillinen voimistelu (TanVo).

Tutustu tuoteselosteisiin alla olevien linkkien kautta:

 

Stara-lisenssin tuoteseloste

 

Sporttiturva
Vakuutusta koskevat tiedot sisältävä asiakirja

Sportskydd
Faktablad för försäkringsprodukt

Sports Cover
Insurance Product Information Document


 

 

 

Seuraedustuksen muutosilmoitus

Seuraedustuksen muutosilmoitus tehdään nykyään sähköisesti. Huom.  Ohje sähköiseen seuramuutokseen.

 

Kilpailukauden alkaessa seuravaihdoksen voi tehdä yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen mukaisesti huomioiden lajikohtaiset toiveet.

 

Lisenssinmuutos tai peruutus

Lisenssinmuutoksesta tai peruutuksesta peritään aina 20,00€ suuruinen käsittelymaksu, mikäli muutos tehdään liiton toimesta. Huomioithan että voit korottaa lisenssiä itse lisenssijärjestelmän kautta (Omat tiedot > Lisenssit). Ostaessa uutta lisenssiä järjestelmä myös hyvittää aiemman lisenssin hintaerotuksen. Huom: stara-lisenssiä ei voi korottaa, eikä siitä tule hyvitystä seuraavaa lisenssiä ostettaessa.

Vakuutus tulee irtisanoa suoraan Pohjalasta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen urheiluvakuutukset@op.fi. Kirjoita viestiin minkä lisenssin vakuutus perutaan, lisenssinhaltijan nimi ja henkilötunnus, liitto sekä palautustilinumero. OP Vakuutusta ilmoittaa Voimisteluliittoon palautettavan summan. OP vakuutus veloittaa vähintään 16 euron korvauksen vakuutuksen hoitamisesta, mikäli vakuutuksen osuus on ollut tuota summaa isompi. Jos vakuutuksen osuus on pienempi, jää koko summa OP Vakuutukselle, eikä palautusta vakuutuksesta tule.


 

Tuomari- ja valmentajalisenssit

Tuomarien ja valmentajien tulee ostaa omat lisenssit kilpailukaudelle 2017-2018. Lisenssien hinta on 5€ / kpl. Seura voi ostaa valmentaja- ja tuomarilisenssit ns. nippulisenssinä eli yhteen lajiin kaikki kerralla. Lue lisää täältä.

Kaudelle 2017-2018 valmentajien ja tuomareiden, jotka osallistujat vain Stara ja/tai Lumo-kilpailuihin, ei tarvitse ostaa valmentaja- eikä tuomarilisenssiä.

Tuomarilisenssi tulee ostaa, jos henkilö tuomaroi Voimisteluliiton alaisissa kilpailuissa (pl. Stara ja Lumo).

Valmentajalisenssi tulee ostaa, jos henkilö osallistuu valmentaja Voimisteluliiton virallisiin kilpailuihin tai tapahtumiin (pl. koulutukset ja lajileirit).