Lisenssit ja vakuutukset

Lisenssien myynti on keskeytetty toistaiseksi.

Viranomaisten päätöksellä tapahtumien järjestäminen ei ole tällä hetkellä mahdollista, jonka vuoksi lisenssien myynti on päätetty keskeyttää. Jatkamme lisenssien myymistä, mikäli tilanne muuttuu ja tapahtumia päästään myöhemmin keväällä järjestämään.

 

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Tältä sivulta löydät muun muassa lisenssien ja vakuutusten tuoteselosteet sekä ohjeet lisenssien ja vakuutusten hankkimiseen.

 

Lisenssien osto tapahtuu seuran Hoika-jäsenpalvelu-ohjelmalla. Oman jäsenseurasi voit valita tästä. Lue pikaohjeet ennen lisenssien ostoa. NYA! Snabbguide för köp av licens.

 

Lisenssitiedot siirtyvät Hoikasta Kisanettiin automaattisesti. Lisenssien automaattinen päivitys ajetaan kolme kertaa päivässä (myös viikonloppuisin): klo 6:00, 12:00 ja 16:00. 


Henkilötunnuksia sisältävät sähköpostit ja dokumentit suosittelemme lähettämään suojatulla sähköpostilla. Voimisteluliittoon voi lähettää suojatun sähköpostin täältä:

Lisenssit (FIG-lisenssitiedot, passikopiot yms.)

 

Seuraedustuksen muutosilmoitus (lisenssin siirto)

Seuraedustuksen muutosilmoitus tehdään nykyään sähköisesti. Huom.  Ohje sähköiseen seuramuutokseen.

 

Kilpailukauden alkaessa seuravaihdoksen voi tehdä yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen mukaisesti huomioiden lajikohtaiset toiveet.

 

Kauden 1.9.2019-31.8.2020 lisenssien osto on mahdollista Elokuun viimeiseltä viikolta alkaen

 

Lisenssitasoja on neljä erilaista: Stara, Harraste, Kilpa B ja Kilpa A. Alta näet lisenssien ja vakuutusten hinnat sekä tiedon siitä mikä lisenssi tarvitaan kunkin lajin mihinkin luokkaan. Stara-lisenssi on myytävänä kaikille ja muut lisenssit ennen 31.12.2013 syntyneille. Huomioithan kuitenkin lajikohtaiset säännöt iästä, jolloin kilpailemisen voi aikaisintaan aloittaa. 


Taso Lisenssin hinta Vakuutuksen hinta
Stara 10,50 € 3,50 €
Harraste 20 € 10 €
Kilpa B 45 € 42€/79€
Kilpa A 65 € 42€/79€

Lisenssin hintaan vaikuttaa valittu taso (Stara, Harraste, Kilpa B tai Kilpa A), mutta ne ovat kaikkiin lajeihin samat. 

JV

SM-sarja (12-14-v., 14-16-v. ja naiset yli 16 v.)

8-10-v., 10-12-v. ja muut kilpasarjat (12-14-v., 14-16-v., 16-20-v. ja naiset yli 18 v.), Mixed-sarja, opiskelijasarja

harrastesarjat (12-14v.,
14-16-v. ja yli 16 v.)

KA

muut luokat

2.luokka (yli 8 vuotiaat)

 

MTV

Muut kilpaluokat

1. luokka ja 2. luokka

 

NTV

kaikki kilpaluokat

 

RV

kaikki kilpaluokat

välinekilpailut

TG

3. luokka, 4. luokka ja 5. luokka, 6.luokka

1. luokka ja 2. luokka

kilpaharrastesarjat

TRA

kaikki kilpaluokat

 

TANVO

Tanssillisen voimistelu kilpailut

 

Esittävä voimistelu ja tanssi

Voimistelupäivät
Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtuma (tanssin kilpailun sarjat ja Gym for Life -sarjat)

Eurogym, Golden Age, European Gym for Life, World Gym for Life, World Gymnaestrada

 

Vakuutukset

Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkantuminen tapahtuu äkillisen tapahturman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää, polvi menee sijoiltaan.

Hoitokorvaus 15 000 e, Omavastuu 100 e jokaista tapaturmaa kohti. Haittakorvaus 30 000 e. Kuolinkorvaus 8 500 e. 
Huom. Alle 12-vuotiaiden  kilpalisenssien vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Vakuutuksen voimaantulo
Kilpalisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9.2019 mikäli maksu on maksettu syyskuun 2019 aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 31.8.2020.

 

Vakuutukseton lisenssi
Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

 

Vakuutuksen hinta perustuu lajivalintaan.

Vakuutukset on jaettu kahteen lajiryhmään, joilla on eri hinta.
Kallimpaan (79€) lajiryhmään (Lajiryhmä 1 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: akrobatiavoimistelu (AKRO), kilpa-aerobic (KA), miesten telinevoimistelu (MTV), naisten telinevoimistelu (NTV), TeamGym (TG) ja trampoliinivoimistelu (TRA).

Halvempaan (42€) lajiryhmään (lajiryhmä 2 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: joukkuevoimistelu (JV), rytminen voimistelu (RV) ja tanssillinen voimistelu (TANVO)

Harraste- ja staralisenssien vakuutukst ovat kaikille lajeille samanhintaiset. 

Tutustu tuoteselosteisiin alla olevien linkkien kautta:

 

Stara-lisenssin tuoteseloste
Sporttiturvan tuoteseloste

 

Sporttiturva
Vakuutusta koskevat tiedot sisältävä asiakirja

Sportskydd
Faktablad för försäkringsprodukt

Sports Cover
Insurance Product Information Document

Vahingon sattuessa

Ole yhteydessä Pohjola Terveysmestariin, joko puhelimitse 0100 5225 (normaalin puhelun hinta) tai Pohjola Sairaala sovelluksella.
Terveysmestari ohjaa oikeaan hoitoon, sekä tarkistaa vakuutuksen kattavuuden ja hoitaa korvausasiat puolestasi. Asioidessa Terveysmestarin kautta sinut ohjataan Pohjola sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle, jolloin sinun ei tarvitse maksaa paikan päällä kuin tarvittaessa omavastuu osuus. 

Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan. Tällöin tulee itse maksaa kulut, jonka jälkeen on tehtävä vahinkoilmoitus OP:n verkkopalvelussa.

Vakuutus rinnakkaisissa lisensseissä

Samalla urheilijalla voi olla lisenssi useaan eri voimistelulajiin. Lisenssiin kuuluvaa sporttivakuutusta voi olla voimassa kuitenkin vain yksi vakuutus kerrallaan.
Yksi vakuutus mistä tahansa voimistelulajista kattaa kaikki saman tai alemman lajiryhmän lajit. Esimerkiksi jos sinulla on vakuutus joukkuevoimisteluun (Lajiryhmä 2) et tarvitse uutta vakuutusta tanssilliseen voimisteluun (Lajiryhmä 2). Kuitenkin jos tässä tilanteessa tarvitset vakuutuksen naisten telinevoimisteluun (Lajiryhmä 1) tulee sinun lisenssin oston yhteydessä valita myös uusi vakuutus. 

Ethän siis valitse uutta vakuutusta mikäli olet epävarma sen tarpeelisuudesta.
Epäselvissä tilanteissa olethan yhteydessä lisenssit@voimistelu.fi

 

Seuraedustuksen muutosilmoitus

Seuraedustuksen muutosilmoitus tehdään nykyään sähköisesti. Huom.  Ohje sähköiseen seuramuutokseen.

 

Kilpailukauden alkaessa seuravaihdoksen voi tehdä yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen mukaisesti huomioiden lajikohtaiset toiveet.

 

Lisenssinmuutos tai peruutus

Lisenssinmuutoksesta peritään aina 20,00€ suuruinen käsittelymaksu, mikäli muutos tehdään liiton toimesta. Huomioithan että voit korottaa lisenssiä itse lisenssijärjestelmän kautta (Omat tiedot > Lisenssit). Ostaessa uutta lisenssiä järjestelmä myös hyvittää aiemman lisenssin hintaerotuksen. Ethän osta uutta lisenssiä, mikäli sinulla on joku lisenssi "maksamatta" -tilassa. Huom: stara-lisenssiä ei voi korottaa, eikä siitä tule hyvitystä seuraavaa lisenssiä ostettaessa. 

Voit irtisanoa Sporttiturvan kirjallisesti kesken kauden tunnistautumalla osoitteessa OP.fi ja lähettämällä viestin, mikä sisältää vakuutetun nimen, henkilötunnuksen, urheiluliiton ja pankkiyhteyden. Samat tiedot voi myös lähettää suojatulla sähköpostilla osoitteesta https://securemail.op.fi. Pohjola Vakuutus veloittaa vakuutusajasta vähintään 16 €.

 

Tuomari- ja valmentajalisenssit

Tuomarien ja valmentajien tulee ostaa omat lisenssit kilpailukaudelle 2019-2020. Lisenssien hinta on 5€ / kpl. Seura voi ostaa valmentaja- ja tuomarilisenssit ns. nippulisenssinä eli yhteen lajiin kaikki kerralla. Lue lisää täältä.

Kaudelle 2019-2020 valmentajien ja tuomareiden, jotka osallistujat vain Stara ja/tai Lumo-kilpailuihin, ei tarvitse ostaa valmentaja- eikä tuomarilisenssiä.

Tuomarilisenssi tulee ostaa, jos henkilö tuomaroi Voimisteluliiton alaisissa kilpailuissa (pl. Stara ja Lumo).

Valmentajalisenssi tulee ostaa, jos henkilö osallistuu valmentajana Voimisteluliiton virallisiin kilpailuihin tai tapahtumiin (pl. koulutukset ja lajileirit).

Kaudella 2019-2020 otetaan käyttöön toimitsijalisenssi (5€). Lisenssi on tarkoitettu kilpailuihin akreditoiduille joukkueenjohtajille, fysioterapeuteilla ja muille vastaavissa rooleissa toimiville sekä kv kilpailuiden huoltajille. Lisenssin voi ostaa samalla tavalla kuin tuomari ja valmentajalisenssit.