Hoika

Hoikan historia alkoi yhdelle jäsenseuralle rakennetusta jäsenrekisterisovelluksesta. Vuonna 2008 Hoika (silloin Nepton) valittiin Voimisteluliiton yhteiseksi jäsenrekisteriksi kaikille jäsenseuroille. Maksuton perusversio tai maksullinen laaja versio on käytössä lähes kaikissa Voimisteluliiton jäsenseuroissa.

Perusversio on maksuton ja helppokäyttöinen

Perusversiossa seuran rekisterinhoitaja/t ylläpitää jäsenistön tietoja. Yhdistyslain mukainen jäsenrekisteri on helppo pitää ajan tasalla ja tiedottaminen sähköpostilla on nopeaa ja maksutonta. Jäsenlistat ja muut raportit saadaan halutessa helposti excel-taulukoiksi. Jumppaturvat ja kilpaillulisenssit ostetaan Hoikan kautta ja vuositilasto täytetään Hoikaan.

Laaja versio on palvelua jäsenistölle

Laajassa versiossa on  perusversion toimintojen lisäksi useita ominaisuuksia, jotka säästävät seuratoimijoiden työtä ja ovat palvelua jäsenistölle. Seuran jäsenet ilmoittautuvat liikuntaryhmiin netin kautta, ja lasku lähtee automaattisesti sähköpostiin. Tietojen ylläpito henkilön itsensä toimesta  on GDPR:n mukaista ja suositeltavin tapa.  Myös seuran tapahtumailmoittautumiset tai vaatetilaukset hoituvat laajalla versiolla. Seuran taloudenhoitoa helpottavat automaattiset viitemaksujen kohdistukset laskuille sekä karhumuistutukset sähköpostiin maksamattomista laskuista. Lisäksi on mahdollisuus käyttää perintäpalvelua lisäkuluitta. OBS! Laajassa versiossa on mahdollista valita ruotsinkielinen näkymä seuran jäsenistöä varten. Laajaa versiota käyttää yli 190 voimisteluseuraa.

Yhteydenpito sujuvaksi

Minimikäytössä Hoika palvelee seuran ja liiton välistä viestintää. Seura ylläpitää puheenjohtajan, laskujen vastaanottajan, ohjaajien ja muiden seurahenkilöiden yhteystietoja  omassa ohjelmaversiossaan. Yhteyshenkilötiedot näkyvät liitolle ja viestintä tavoittaa seurassanne oikeat henkilöt. Seuran ei tarvitse ilmoittaa henkilö-tai osoitemuutoksia enää puhelimitse tai sähköpostitse. Sähköisen viestinnän takia erityisesti sähköpostiosoitteiden ajantasaisuus on tärkeää. 
 

Voimistelu-lehti ohjaajille maksutta
Seuran ohjaajat ja valmentajat saavat neljä kertaa vuodessa maksuttoman Voimistelu-lehden kotipostiin, kun ohjaajien nimi ja osoitetiedot ovat seuran Hoikassa (ohjaaja ja valmentajarooleissa).

Demotunnukset ja demo-ohjelmat

Voimisteluliitolla on käytössä molemmista versioista demot. Demon tunnukset saat Voimisteluliitosta.

Laaja versio
Perusversio

Tilaukset 

Perusversion ja laajan version tilaukset Voimisteluliitosta: toimisto(at)voimistelu.fi. tai sanna.heikkila(at)voimistelu.fi

Ilmaisen perusohjelmaversion seura saa käyttöönsä heti. Maksullisen laajan version seura saa käyttöönsä sopimuskappaleiden palauttamisen jälkeen. Hintatiedot saa Voimisteluliitosta.

 

Käyttöönotto ja ohjeet

Hoika vinkit kevät 2018

Ohjelman esittely Hoikan sivuilla

Voimisteluliiton tekemät Hoika  -koulutusvideot ( vanha nimi Nepton Jäsentieto) ovat katseltavissa YouTubesta:


Laaja versio

1. Laajan version esittely
2. Perusasetusten asetus
3. Henkilötietojen hallinta
4. Kausien perustaminen
5. Ryhmien perustaminen
6. Ilmoittautuminen
7. Laskujen hallinta
8. Kauden ja ryhmien hinnoittelumallit
9. Alennusten käyttö kausi- ja ryhmämaksuissa
10. Henkilö- ja oikeusryhmät
11. Ryhmien massakopiointi
12. Tuplarekisteröitymisen poistaminen

Muita Voimisteluliiton tekemiä ohjeita:

Ryhmäkalenterin upotusohje (pdf)  Tällä toiminteella ryhmien vapaat paikat voi tuoda näkyviin nettisivuille, ilman että henkilön tarvitsee rekisteröityä Hoikaan

Ideapäivän 15.12.2015 muistio (pdf) Vinkkejä mm. kirjanpidon listauksiin 
Jäsentietojen keruulomake perusversion käyttäjille (doc) 

Laaja versio: ohjaajan käyttöoikeudet ja oman ryhmän tietojen tarkastelu (doc) Ohjaajille voi antaa oikeudet, joilla näkee vain omien ryhmiensä osallistujien tiedot 
Sähköisten viitesiirtojen ohje (doc)  Viitesiirroilla maksettujen maksujen ja laskujen kohdistaminen automaattisesti avoimiin laskuihin, verkkopankki pitää olla käytössä.
Pankkitiedoston sisäänluku (pdf)   Edelliseen liittyvä tarkempi ohje

Ohjelman käyttötukea annetaan ensisijaisesti sähköpostitse. Voimisteluliitossa yhteyshenkilönä toimii Sanna Heikkilä (seurojen jäsenrekisterit) ja Inkeri Lohikoski (kehitysideat ja ongelmat - ja yhteyshenkilö toimittajan suuntaan). Lisenssien ja Jumppaturvavakuutusten oston ja hallinnan osalta neuvoja antaa Veera Karvonen.

Ohjelman käyttöön liittyviin, erityisesti teknisiin kysymyksiin ja ongelmiin vastaa ohjelman toimittaja: asiakaspalvelu@hoika.fi sekä puhelimitse arkisin numerosta  09 4177 0741.