TeamGymin valmennusjärjestelmä

Suomen Voimisteluliiton TeamGymin valmennusjärjestelmän tavoitteena on kehittää ja tukea seurojen valmennustoimintaa, sekä luoda edellytykset voimistelijoille ja valmentajille edetä urapolullaan kansainväliselle huipulle. Painopisteinä on valmentajan osaamisen kehittäminen, laadukas leirivalmennus, terveyttä edistävä valmennus kaikilla tasoilla sekä yhteistyö. 

TeamGymin valmennusjärjestelmään kuuluu valtakunnalliset valmennusleirit seurajoukkueille ja yksilöille nuorten ja aikuisten maajoukkuetoiminta. Valmennusleireillä halutaan tarjota joukkueille mahdollisuus laadukkaaseen leiriharjoitteluun alkupolkuleirityksestä aina maajoukkuetasolle.  Valmennusleirikausi alkaa elokuussa ja päättyy heinäkuussa. TeamGymin valmennusleirit pidetään pääasiassa Suomen urheiluopisto Vierumäellä.

Haku valmennusjärjestelmään on toukokuussa.

Valmennusleirien kuvaukset löytyvät jokaisen tason omilta sivuilta:
Maajoukkuetoiminta  
SM-tason valmennusleirit
2.-4.lk valmennusleirit
Alkupolkuleirit
Kilpaharrasteleirit (avoimet harrasteleirit nuorille ja aikuisille)

Vastuullisuus voimistelussa, turvallinen toimintaympäristö 

 

Huippuvoimistelijan urapolku

TeamGymin urapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti kansainvälistä huippua tulisi parhaimmillaan rakentaa. Polku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja harjoittelun painopisteitä kuuluu eri ikävaiheiden valmennukseen sekä miten toimintaympäristö voi tukea urheilijan kasvua. Lue lisää täältä.

TeamGym-voimistelijan Fyysinen Polku