Voimistelukoulukonsepti

Suomen Voimisteluliitto on ottanut käyttöön voimistelukoulukonseptin vuonna 2017. Tulevaisuudessa voimistelukoulukonsepti on osa jokaisen huippuseuran sekä lasten ja nuorten laatuseuran perustoimintaa. Myös aikuisten Tähtiseurat voivat ottaa konseptin käyttöönsä hankkimalla voimistelukoululisenssin.

Voimistelukoulukonseptin tavoitteet

Voimisteluliiton päätavoite on lisätä voimistelukoulukonseptin avulla lasten toiminnan laatua ja ohjaajien osaamista. Konsepti tukee lasten urheilun laatutekijöiden sekä Tähtiseurakriteerien toteutumista. 

Voimistelukoulukonseptia käyttävät seurat otetaan huomioon tulevaisuudessa liiton lasten toimintaan liittyvissä stipendi- ja tukijärjestelmissä. Lisäksi lasten toiminnan laatua lisäävät voimistelukoulumateriaalit ovat edullisempia. Ilmaiset vuosittain järjestettävät update-tapaamiset tukevat tavoitetta lisätä nuorten ja uusien ohjaajien osaamista.

Voimistelukoulukonseptin käyttöönotto

Jokaisen lasten ja nuorten Tähtiseuran sekä huippuseuran on otettava konsepti käyttöön viimeistään seuraavan auditoinnin yhteydessä. 

Konseptiin kuuluvilta seuroilta edellytetään, että
• seuralla tulee olla vähintään yksi voimistelukouluryhmä. Seura saa itse linjata toiminnan sisällön ja toteutustavan, mutta niissä tulee painottua motoriset perustaidot sekä voimistelun alkeet.  
• voimistelukouluryhmän ohjaajalla tulee olla vähintään startti- ja voimistelukoulukoulutus tai vanha jumppakoulukoulutus
• seuran tulee lähettää ohjaajia laatuseurojen update-tapaamisiin. Koulutuksen kohderyhmää ovat erityisesti nuoret ja uudet ohjaajt
• seura maksaa vuosittain voimistelukoululisenssin

Voimistelukoululisenssi

Voimistelukoulukonsepti on käytössä heti voimistelukoululisenssin tilaamisen jälkeen. Voimistelukoululisenssikausi on 1.9 – 31.8.

Suomen Voimisteluliitto lähettää automaattisesti lisenssilaskun auditoiduille seuroille. Halutessaan seurat voivat myös tilata lisenssin jo etukäteen. Lisenssiä ei tarvitse tilata vuosittain uudelleen, vaan tilaus jää kestotilauksena voimaan. 

Mikäli aikuisten Tähtiseura haluaa katkaista lisenssitilauksen, tulee se tehdä sähköpostitse Nea Vallinille (etunimi.sukunimi@voimistelu.fi). 
 
Lisenssin maksu määrittyy seuran alle 12-vuotaiden jäsenmäärän mukaan seuraavasti:
• alle 200 = 50 € 
• yli 200 = 100 € 
• yli 700 = 250 € 
Laskutus tapahtuu vuositilaston mukaan. 

Lisenssin tilaus

Voimistelukoululinsenssin tilauslomake


 

Update-tapaamiset 2019-2020

17.9.2019 Kerava

21.9.2019 Lohja

28.9.2019 Naantali

25.10.2019 Tampere

1.2.2020 Mikkeli

8.2.2020 Huittinen

 

(listaa päivitetään päivämäärien ja paikkakuntien varmistuessa)

Lue myös 

Oletko jo kuullut voimistelukoulukonseptista?

Mikä ihmeen voimistelukoululisenssi?

Voimistelukoulukonsepti (PowerPoint)