Valmennusjärjestelmän SM-rinkien ja Talent-ryhmien kuvaus, tavoitteet ja leirien sisältö

SM-rinkien ja Talent-ryhmien kuvaus

SM-ringit

SM-ringit on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville SM-sarjan joukkueille. SM3-ringit ovat keväällä 2020 SM 12-14 v. -sarjassa kilpaileville joukkueille, SM2 -ringit keväällä 2020 junioreiden sarjassa kilpaileville joukkueille ja SM1-rinki on keväällä 2020 naisten sarjassa kilpaileville joukkueille.

Kohti SM-sarjaa

Kohti SM-sarjaa kutsuleirit on tarkoitettu 10-12 v. sarjan joukkueille, jotka siirtyvät tulevaisuudessa kilpailemaan 12-14 v. SM-sarjassa. Joukkueet harjoittelevat tavoitteellisesti ja tulevat valitsemaan SM-sarjan kilpailupolun.

Talent-ryhmät

Talent-ringin paikat ovat seurakohtaisia ja seura valitsee joukkueidensa keskuudesta edustajat talent-ryhmiin. Joukkueet voivat olla 10-12 v., SM 12-14 v. tai SM 14-16 v. -joukkueita. Talent-ryhmään kuuluvien seurojen valinnassa noudatetaan alla olevaa pisteytystä:

 • Seurassa on naisten SM-sarjassa kaudella 2018-2019 kilpaileva joukkue= 2 p./joukkue (seurayhteistyöjoukkueiden kohdalla pisteet jakautuvat seurojen kesken)
 • Seurassa on junioreiden SM-sarjassa kaudella 2018-2019 kilpaileva joukkue= 1p./joukkue (seurayhteistyöjoukkueiden kohdalla pisteet jakautuvat seurojen kesken)
 • JV-huippuseurastatus= 2 p.
 • Seuralla on ollut edustus naisten maajoukkueessa=  1 p./kausi (kuluvan ja menneen olympiadin aikana; vuodesta 2013; seurayhteistyöjoukkueiden kohdalla pisteet jakautuvat seurojen kesken)
 • Seuralla on ollut edustus junioreiden maajoukkueessa= 0.5 p/kausi (kuluvan ja menneen olympiadin aikana; vuodesta 2013; seurayhteistyöjoukkueiden kohdalla pisteet jakautuvat seurojen kesken)

Talent A -rinkiin valitaan 2 joukkuetta/seura viidestä seurasta (yhteensä 10 joukkuetta)

Talent B -rinkiin valitaan 1 joukkue/seura kahdeksasta seurasta (yhteensä 8 joukkuetta)

Talent-ryhmät kaudelle 2019-2020:

TalentA:

Olarin Voimistelijat 19 p.

Tampereen Sisu 14,55 p.

Vantaan Voimisteluseura 8 p.

Jyväskylän Naisvoimistelijat 6 p.

Turun Pyrkivä 4 p.

TalentB:

Pakilan Voimistelijat 3 p.

Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion 3 p.

Voimistelu- ja Urheiluseura Elise 2,5 p.

Lahjan Tytöt 2 p.

Tapanilän Erä 1,8 p.

Tapiolan Voimistelijat 1,5 p.

Sport Club Vantaa 1,3 p.

HJM-tiimi 1p.

Yläkoululeiritys

Joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmään voi kuulua myös Kisakallion urheiluopiston järjestämän yläkoululeirityksen kautta. Kisakallion Yläkoululeiritys on osa Olympiakomitean Yläkoulutoimintaa ja pohjautuu Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman asiantuntijaryhmän määrittelemiin sisältösuosituksiin. Yläkoululeiritys on tarkoitettu SM 12-14 v.- ja SM 14-16 v.-joukkueille. Lisätietoa yläkoululeirityksestä löytyy täältä ja voimistelun lajikohtainen info löytyy tästä

Lisätietoja SM-ringeistä, talent-ryhmistä ja Kisakallion yläkoululeirityksestä antaa Voimistelun valmennuksen kehittäjä Veera Kainulainen (etunimi.sukunimi@voimistelu.fi)

Leirityksen tavoitteet

 • Joukkueiden ja urheilijoiden harjoittelun tukeminen (joukkuekohtaiset kehityskohteet ja harjoittelun suunnittelu huomioiden)
 • Fyysisten ominaisuuksien ja voimistelutaitojen harjoittelun syventäminen ja soveltaminen
 • Psyykkisten ominaisuuksien harjoittelun syventäminen ja soveltaminen
 • Valmentajan osaamisen kehittäminen
  • Ennakkotehtävät rinkipaikan vahvistuksen yhteydessä sekä leirien välissä
  • Havainnointitehtävät ja reflektoiva keskustelu kouluttajien tunneilla
  • Valmentajapalaverit leireillä/leirien välissä

 

Leirityksen vuosikello ja painopisteet

 • Rinkipaikan vahvistuksen yhteydessä joukkueen urheilijoiden ja valmentajien analysointi → tämän hetken vahvuudet, kehityskohteet sekä harjoittelun painopisteet, suunnitelmat,  ja mittarit tulevalle kaudelle
 • 1. leirin painopiste: psyykkinen valmennus, urheilijaksi kasvaminen, urheilijan elämäntapa, urheilijan yksilöllinen valmentaminen, fyysinen harjoittelu: nopeus, voima, kestävyys, liikkuvuus
 • 1. leirillä/ leirin jälkeen: urheilijoiden jaksamisen, motivaation ja kilpailuominaisuuksien kartoittaminen, harjoittelun monipuolisuuden arviointi
 • 2. leirin painopiste: taitoharjoittelu, lajiosaamisen syventäminen
 • 2. leirillä/ leirin jälkeen: kausisuunnitelman uudelleen analysointi ja kehityksen arviointi
 • 3. leirin painopiste: ohjelman vaikeusosat, koreografia
 • 4. Leiri: alkusyksy 2020 (naiset ja juniorit)  

 

SM-naisten ja SM-junioreiden rinkipaikat ovat voimassa vuoden 2020 loppuun. Leirityskauden aikana järjestetään neljä leiriä, joista kolme järjestetään Kisakalliossa ja yksi hajautetusti joukkueiden lähialueella. Kotisalileiritystä pilotoidaan kaudella 2019–2020 SM-Naiset, SM-JunioritA ja TalentA -rinkien kohdalla. SM-Naiset ja SM-JunioritA leireilevät kotisalilla 3. leirin ja TalentA 2. leirin.

 

1 yön leiri 120 eur /osallistuja, 2 yön leiri 170 eur / osallistuja, urheiluopistolla sis. valmennus ja täysihoito opistolla (ruokailut: 1 x aamupala, lounas, päivällinen, iltapala / vuorokausi).

 

SM1-ringin leirihinnat: 1 yön leiri 60 eur/osallistuja, 2 yön leiri 119 eur/osallistuja.

Peruutusehdot

- Kuluton peruutus on mahdollista 30 vrk ennen tilaisuutta

- Peruutus 29-21 vrk ennen tilaisuutta veloitus 50 % tilaisuuden arvosta

- Peruutus 20-15 vrk ennen tilaisuutta veloitus 75 % tilaisuuden arvosta

- Peruutus 14-0 vrk ennen tilaisuutta veloitus 100 % tilaisuuden arvosta; viimeistään 24 h ennen leirin aloitusta sähköisellä peruustuslomakkeella tehty peruutus lääkärintodistuksen kanssa 45€ (suullisia tai sähköpostitse tai opistolle toimitettuja peruutuksia/lääkärintodistuksia ei käsitellä)

- Leirivarauksiin sovellamme edellä mainittuja peruutusehtoja, jos muista ehdoista ei ole erikseen sovittu

- Saapumatta jääminen (no show) laskutetaan varauksen koko arvosta. Varaaja on vastuussa varauksensa mukaisten palveluiden maksamisesta. Ilmoitetut peruutusehdot ovat edelleen voimassa.

 

Leiriosallistumisen peruutus tästä linkistä ennen leirin alkua https://my.surveypal.com/Leiriosallistumisen-peruutus-2019