Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Yhteinen tavoite on paras motivaattori
14.01.2021

Yhteinen tavoite on paras motivaattori

 

Unohtumattomat elämykset ja esiintyminen yhdessä joukkuekavereiden kanssa. Tämä on Eija Alastalo-Lysmän mukaan suurtapahtumiin osallistumisen suola ja sokeri. Samaa mieltä on Raahen Naisvoimistelijoiden Salla-Mari Meriläinen. Alastalo-Lysmä toimii Voimisteluseura RiikkaSet ry:n Gymppinä, kun taas Meriläinen on Raahen Naisvoimistelijoiden Gymppi. Molemmat naiset kannustavat lämpimästi muitakin tarttumaan Gympin kapulaan ja lähtemään siten mukaan suurtapahtuman pyörteisiin. Gymppinä oleminen sopii erityisesti innostajatyypille, Meriläinen vinkkaa.

–       Parhaiten tapahtuman sykkeeseen pääsee, kun osallistuu sen tekemiseen, Alastalo-Lysmä huomauttaa.

Onhan sinun seurastasi jo ilmoitettu Gymppi-yhteyshenkilö?

Gymppinä oleminen on ahkerille naisille tärkeä rooli, vaikka se paikoin vaatiikin aikaa, organisointikykyä ja taitoa viedä viesti eteenpäin seurassa. Gympit ovat tärkeitä linkkejä seuroihin. Tällä hetkellä Gympit informoivat seurojaan tulevasta tapahtumasta, Tampereen suurtapahtumasta, josta päästään nauttimaan kesällä 2022. Sitä myös haastatteluun osallistuvat naiset odottavat varsin isolla innolla. Etenkin nyt, kun koronakurjimusta on eletty useamman kuukauden verran.

–       Kyllä nämä suurtapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä ja luovat niitä ihania kokemuksia. Nyt minun oma tyttönikin on sen ikäinen, että voisi lähteä, joten uskon tapahtumasta tulevan meille molemmille senkin vuoksi ainutlaatuinen, Meriläinen kertoo.

 

Tampereen Voimistelijoiden akrobatiavoimistelun valmentaja Lotta Nuppola toivottaakin kaikki innokkaat voimistelijat tervetulleiksi kotikaupunkiinsa. Nuppolan ja muiden tamperelaisten ei ensi vuonna tarvitse juuri aikaa käyttää suurtapahtumaan matkustamiseen, joten innokkaita tamperelaisvoimistelijoita tapahtumaan onkin odotettavissa runsain mitoin.

–       Minun henkilökohtainen toiveeni on, että saadaan meidän akropojat esiintymään näyttävästi ja sitä kautta saadaan myös poikien akrolle lisää nostetta, Nuppola toivoo.

 

Nuppolan ikimuistoisin suurtapahtumamuisto kietoutuu komeasti myös Talent Suomi 2020-ohjelman voittaneeseen Akrotaitureihin. 

–       Minä muistan varmaan aina Turun (Suomi Gymnaestrada 2018 Turku) teatterinäytöksen. Sillä ohjelmalla haimme myös Talent Suomi-ohjelmaan. Se on jäänyt mieleen, Akrotaitureiden taustaryhmässäkin toiminut Nuppola kertoo.

 

Meriläinen ja Alastalo-Lysmä ovat molemmat kokeneita konkareita suurtapahtumien saralla. Meriläinen kertoo kokeneensa ikimuistoisimmat hetket kenttäohjelmien pyörteissä. Samanlaista säveltä hyräilee Alastalo-Lysmä.

–       Aina kun seison valmiina esiintymään kentän reunalla jopa tuhannen muun voimistelijan kanssa, olen lähes kyynelissä tunnekuohusta. Upeaa on, kun kesken ohjelman yleisö puhkeaa spontaanisti taputtamaan, Valkoinen Lintu-ohjelmassakin voimistellut Alastalo-Lysmä huokaa.

 

–       Treenaamisen paras motivaatio tuleekin yhteisestä tavoitteesta ja mahdollisuudesta päästä esiintymään yhdessä joukkuekavereiden kanssa, hän jatkaa.

 

Gymppi on seuran Gymnaestrada-yhteyshenkilö, joka on innostamassa ja kokoamassa oman seuran osallistujia Gymnaestrada Tampere 2022 -tapahtumaan. Gymppien kautta seura saa ajankohtaisen tapahtumainfon ja markkinointimateriaalit käyttöönsä. 

Ilmoita seurasi Gymppi

 

teksti: Anne Lius-Liimatainen
kuva: Niko Sieppi 

Haku