Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » World Challenge Cup kisataan Pariisissa viikonloppuna
14.09.2023

World Challenge Cup kisataan Pariisissa viikonloppuna

Vuoden viimeiseen World Challenge Cupiin Pariisin 16.-17.9.2023 lähtee Suomesta kolme voimistelijaa: Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79), Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) ja Jooa Sillanpää (Jyväskylän Voimistelijat -79).

Harjoittelu on sujunut hyvin kaikilla kolmella. Tavoitteena on ehjät sarjat ja kisasta nauttiminen.

”Aion kilpailla permannolla ja puomilla, ja toivon, että pystyn tekemään ehjät sarjat. Tarkoitus on pysyä rauhallisena ja pitää hauskaa kisoissa. Olisi todella siistiä päästä finaaliin, mutta aion vain nauttia kokemuksesta”, Kaia Tanskanen sanoo.

”Hyvillä fiiliksillä lähden kisaan. Tavoite on tehdä ehjä kisa”, toteaa Jooa Sillanpää.

”Tavoitteena olisi tehdä ehjät sarjat kaikilla telineillä tällä kertaa. Pariisissa on aina kova taso ja niin on tälläkin kertaa. Hevosella on parhaimmat mahdollisuudet pärjätä mutta se on myös herkin teline kaikista. Sarjakunto on tällä hetkellä hyvä ja fiilis on varma! Nilkan kanssa on pientä ongelmaa joten saa nähdä miten alastulot onnistuu kisapaikalla. Turkin kisasta opin paljon ja sain paljon luottoa omaan tekemiseen, joten sillä linjalla jatketaan Pariisissa”, kertoo Robert Kirmes.

Pariisin lähtevät myös valmentajat Mati Kirmes ja Kim Tanskanen sekä tuomarit Sami Aalto ja Marja Räisänen.

Taustaa World Challenge Cup -kilpailuista 

World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) alaiset kilpailut, jotka on tarkoitettu vain yksittäisille voimistelijoille, maksimissaan 2 per maa per teline. Kilpailussa on vain telinekohtaiset karsinnat ja finaalit, eikä ottelukilpailuita. Finaaleihin pääsee kahdeksan parasta osallistujaa. Jokaisessa WCC-kilpailussa voimistelijalla on mahdollisuus voittaa palkintorahoja ja World Challenge Cup -pisteitä, jotka lasketaan mukaan jokaisen telineen World Challenge Cupin rankinglistaan. WCC ei ole karsintakilpailu arvokisoihin.

Lue lisää Kansainvälisen Voimisteluliiton FIGin sivuilta >>

 

 

 

 

Haku