Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelun kilpailuja seurojen haettavaksi 1.9. alkaen
29.08.2021

Voimistelun kilpailuja seurojen haettavaksi 1.9. alkaen

Voimistelija vanteen kanssa

Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat. Etukäteen on hyvä perehtyä järjestämisohjeisiin, jotka löytyvät liiton nettisivulta:
https://www.voimistelu.fi/fi/Uutiset-ja-materiaalit/Materiaalit-jäsenseuroille

Kilpailuja on avoinna ja haettavissa vuosittain aina huhtikuussa ja syyskuussa. Tavoitteena on myöntää kilpailut järjestäjille noin vuotta ennen ajankohtaa. Kilpailujen haku tapahtuu Kisanetissä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Nyt syyskuussa on haettavana kilpailuja ja tapahtumia Joukkuevoimistelussa, TeamGymissä, Akrobatiavoimistelussa, Tanssillisessa voimistelussa ja haettavana on myös Lumo-tapahtumia.

Rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmän uudistamistyön vuoksi lajin kilpailut tulevat hakuun myöhemmin syksyllä. Hakuajankohdasta tiedotetaan seuroja erikseen.

Lisätietoja lajien kilpailuista lajivastaavilta tai lajipäälliköiltä, hakuprosessista tiedustelut tiina.koljander(at)voimistelu.fi 

Joukkuevoimistelun LAR kehittämisryhmä on tehnyt päätöksen, että lajin cup-kilpailut ovat aina yksipäiväisiä. Kaikkien lajien seuroja kannustetaan tekemään yhteistyötä, mikäli paikkakunnalla on muita voimisteluseuroja, että samassa hallissa järjestetään viikonloppuna ensin toisen seuran (eri sarjat) kilpailut ja toisena päivän toisen seuran kilpailut. 

Mikäli seura on kiinnostunut järjestämään esim. lauantaina joukkuevoimistelun kilpailut ja saman viikonlopun sunnuntaina tanssillisen voimistelun kilpailut, kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä lajipäällikköön ja/tai lajivastaavaan ja mainita yhteistyöstä hakemuksessa.

Seuroja pyydetään huolellisesti arvioimaan, mitä kilpailuja ne voivat järjestää. Ei ole tarkoituksenmukaista hakea kaikkia kilpailuja, vaan niitä mitkä on oikeasti paikkakunnalla mahdollista ko. ajankohtana ja riittävissä olosuhteissa järjestää. Seuralla on paremmat mahdollisuudet saada kilpailut järjestettäväkseen, mikäli on mahdollista joustaa ajankohdasta. Jos hakee vain yhdelle viikonlopulle esim. joukkuevoimistelun kilpailua ja hakijoita on useampi, on sellaisten seurojen mahdollisuudet saada kilpailut järjestettäväkseen parempi, millä on ajankohdassa valinnanvaraa.

Mikäli seurassa on useita kilpailulajeja, toivomme, että seura tekee yhteistyötä seuran sisällä hakuprosessin osalta ettei esim. usean lajin kilpailuja haeta samaan seuraan samalle viikonlopulle. Seura on hyvä hakemuksessaan myös mainita mikäli haluaa priorisoida tietyn lajin kilpailut järjestettäväkseen. Hakuprosessissa huomioimme, ettei samalle seuralle tule useita kilpailuja vuoden aikana järjestettäväksi mikäli joku seura jäisi kokonaan ilman kilpailua. Jos hakijoita ei ole, voi sama seura saada useampia kilpailuja järjestettäväkseen.

Voimisteluliitto kannustaa seuroja järjestämään Stara-tapahtumia kilpailujen yhteyteen.

HUOM! Kilpailujen järjestävät seurat sitoutuvat noudattamaan Voimisteluliiton yleisiä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä, Voimisteluliiton kaikkien lajien yhteisiä järjestämisohjeita sekä lajien ohjeita kilpailujen järjestelyjen osalta.

Kilpailujen järjestämismaksuasiat ovat päivityksen alla, ja vuodelle 2022 tulevat muutokset julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Haku syksyn 2022 kilpailujen osalta päättyy 30.9.2021. Päätökset kilpailujen järjestäjistä tehdään lokakuun aikana ja ne merkitään Kisanettiin. 

 

 

Haku