Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimisteluliiton joukkuevoimistelun välinemestaruuksista kilpailtiin Seinäjoella voimistelusta nauttien
27.11.2023

Voimisteluliiton joukkuevoimistelun välinemestaruuksista kilpailtiin Seinäjoella voimistelusta nauttien

piiriasetelma

Liiton välinemestaruuksista kilpailtiin Seinäjoella 24.-26.11.2023. Kilpailut käytiin viidessä eri sarjassa, joihin yhteensä osallistui yli 100 joukkuetta eli yli 1000 voimistelijaa.

Yli 18-vuotiaiden kilpasarjassa voittoon voimisteli Cowahit Jr (Turun Jyry). Heitä vielä aikuisenakin vetää treenisalille rakkaus lajiin sekä yhdessä harjoittelu ja yhdessä onnistuminen. Joukkueen kapteenien Nea Johanssonin ja Johanna Mattilan mielestä välineohjelmilla kilpailun tekee mielekkäiksi välineiden asettama lisähaaste ja välineen kanssa onnistumisen vaikutus kilpailun lopputulokseen. Samassa sarjassa hopeaa voimisteli Fenyat Senior (Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Järvenpään Voimistelijat) ja pronssia Apollot (Keravan Voimistelijat).

Vantaan Voimisteluseuran Velox voimisteli 16-18 -vuotiaiden kilpasarjan voittoon. Myös Veloxian voimistelijat kapteeninsa Miisa Vuorisen johdolla korostavat välinekauden yllätyksellisyyttä. Lisäksi välineen käsittely haastaa ja edellyttää monipuolisempaa osaamista kuin mitä vapaaohjelmakausi vaatii. Hopeaa voimisteli OVO Kilpa Team (Olarin Voimistelijat) ja pronssia SCV Kilpa Team (Sport Club Vantaa).

14-16 -vuotiaiden sarjassa mestaruuden nappasi Elixiria Sportin joukkue Elegia. Joukkueen kapteeni Alma Järvensivu toteaa onnistumisen tuntuvan superhyvälle ja uskoo jokaisen voimistelijan tavoittelevan onnistumista kilpailuissa ja harkkasaleilla. Hän myös alleviivaa yleisön ja kannustuksen antamaa voimaa ja että hyvästä kannustuksesta voimistelijat saavat suoritukseensa lisäenergiaa. Sarjan hopeamitali jaettiin myöskin Elixiria Sportin joukkueelle, Elianalle. Pronssia voimisteli Hämeenlinnan Voimisteluseura Rosabella.

12-14 -vuotiaiden mestaruuksia ratkottiin sekä SM- että kilpasarjassa. SM-sarjan voiton nappasi Illusion Pre Jr (Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion), Olarin Voimistelijoiden Neutronit 10 -joukkueen ollessa toinen ja Illusion Novelin (Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) kolmas. 12-14 -vuotiaiden kilpasarjassa voittoon voimisteli Kilpa-Neutronit (Olarin Voimistelijat). Hopealle voimisteli Elodie (Elixiria Sport) ja pronssille SCV Kilpa Pre Jr (Sport Club Vantaa). Sekä Illusion Pre Jr- että Kilpa Neutronit -joukkue kertovat voiton taustalla olevan joukkueen hyvä asenne, hyvä yhteishenki sekä tietenkin kova harjoittelu.  

kuva Jukka Hämeenniemi

Haku