Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Virtuaalikisajärjestelmä Vikis käyttöön
16.02.2021

Virtuaalikisajärjestelmä Vikis käyttöön

Voimisteluliitto on tehnyt sopimuksen virtuaalikilpailujärjestelmä Vikiksen kanssa. Akrobatiavoimistelun, joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun kilpailut on jatkossa mahdollista järjestää virtuaalisesti järjestelmää hyödyntäen. Virtuaalikilpailuissa joukkueet ja voimistelijat videoivat oman kilpailusuorituksensa etukäteen ja lähettävät sen kilpailun järjestäjälle. Varsinaisena kilpailupäivänä tuomarit arvostelevat kaikki kilpailusuoritukset striimin välityksellä. Kilpailu striimataan myös yleisölle.

Kilpailun osallistuja saa ladattua Vikis-sovelluksen ilmaiseksi puhelimelle, Android ja IOS käyttöjärjestelmille, puhelimen sovelluskaupasta. Sovellukseen kirjaudutaan kilpailun järjestäjän lähettämällä koodilla ja sen kautta joukkueet ja voimistelijat kuvaavat oman kilpailusuorituksensa ja lähettävät sen kisajärjestäjälle kilpailukohtaisesti. Kuvauskerrat on rajoitettu sovelluksen avulla tiettyyn ajanjaksoon ja vain yhteen kuvauskertaan/suoritus, jotta kuvaus muistuttaisi mahdollisimman paljon normaalia kilpailua.

Vikis on integroitu ilmoittautumisjärjestelmä Kisanetiin, jolloin kilpailun ilmoittautumiset, suoritusjärjestyksen luonti ja tulospalvelu toimivat Kisanetin kautta, kuten ennenkin. Päivitämme ohjeita Vikis-sovelluksen käyttöön niin kilpailuiden järjestäjille, osallistujille kuin tuomareillekin nettisivuillemme.

Vikis-järjestelmän on kehittänyt myös Kisanet-ilmoittautumis- ja tulospalvelujärjestelmästä vastaava Maggia Finland Oy. Järjestelmää on testattu viime syksynä seurojen omissa pilottikilpailuissa sekä kansainvälisen joukkuevoimisteluliitto IFAGG:n testikilpailussa joulukuussa. Järjestelmän käyttöönotolla pyritään mahdollistamaan voimistelijoiden kilpaileminen myös poikkeustilanteessa, sillä kilpaileminen onnistuu omissa harjoituksissa ilman ylimääräisiä kontakteja. 

-On hienoa, että pystymme tarjoamaan voimistelijoille tilaisuuden näyttää omia taitojaan ja päästä kilpailemaan myös tällaisina aikoina, kun ylimääräisiä kontakteja tai matkustamista ei suositella, kommentoi joukkuevoimistelun lajipäällikkö Tinja Aistola uuden järjestelmän käyttöönottoa. 

Koulutamme helmi-maaliskuussa kyseisten lajien kilpailuita järjestäviä seuroja, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään kilpailun Vikiksen avulla, uuden järjestelmän käyttöön seuraavasti:

– torstaina 18.2. klo 14-15
– torstaina 4.3. klo 10-11
– tiistaina 16.3. klo 16-17

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja uuden järjestelmän käytöstä saat lajipäälliköltä tai Järjestelmä- ja hallintokoordinaattori Inkeri Lohikoskelta (inkeri.lohikoski(a)voimistelu.fi)

Haku