Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Virtuaalikilpailu haastaa joukkuevoimistelijat eläytymään liveyleisön sijaan videolle
12.03.2021

Virtuaalikilpailu haastaa joukkuevoimistelijat eläytymään liveyleisön sijaan videolle

IFAGG B-kategorian virtuaalikilpailu järjestetään 14.3.2021. Sunnuntain OVO Cup -kilpailuun joukkueet lunastivat paikkansa edellisestä virtuaalisesti käydystä karsintakilpailusta.

Joukkueet kuvaavat kilpailusuorituksensa etukäteen ja välittävät ne kilpailuorganisaatiolle Vikis-kilpailujärjestelmän kautta. Kilpailusuorituksen kuvaamiseen on joukkueilla ollut aikaa noin vajaa kaksi viikkoa. Suomesta kansainväliseen naisten sarjan kilpailuun osallistuvat Sanix Valens (Lahjan Tytöt), Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat), Illusion (Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) ja Team Vantaa (Vantaan Voimisteluseura). Virtuaalikilpailu haastaa joukkueet uudenlaiseen kilpailutilanteeseen, jossa eläytyminen ja ehjä suoritus esitetään liveyleisön sijaan videolle. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailusuorituksia livestriimiltä sunnuntaina. Kaikki joukkueet ovat aiemmin kilpailleet vähintään kerran virtuaalisesti, osalla kokemusta on jo useammasta kilpailusta.

Sanix Valens (Lahjan Tytöt) on koonnut myös koreografiansa etäyhteydellä. Virtuaalikilpailuun lähdetään näyttämää ohjelma joka kantaa teemaa vahvoista naisista. Valmistautumista ovat vahvistaneet yhteishenki ja joukkueena kehittyminen.

Virtuaalikilpailut ovat loistava juttu tähän tilanteeseen. Kilpailut ovat kuitenkin lajimme kohokohtia, joten on kiva päästä kilpailemaan. Kilpailun tavoitteena meillä on kirkkain mitali ja suorituksessa pystyä välittämään ohjelman tarinaa ja luoda elämyksiä kuvaruudun välityksellä. Olemme pyrkineet ajattelemaan yhtä kilpailua kerrallaan, kun mikään ei ole varmaa tässä maailman tilanteessa. Esteettisenä lajina yleisön rooli on merkittävä ja olisi mahtavaa päästä taas yleisön eteen ja luoda elämyksiä livenä. Terveys edellä tietysti mennään ja kaikkein tärkeintä on että pääsemme joukkueena kehittymään, kertoo joukkueen kapteeni Kiia Karppinen.

Team Vantaan (Vantaan Voimisteluseura) kevätkauden ohjelma kertoo traagisen rakkaustarinan Star Wars hahmojen Anakin Skywalkerin ja Padme Amidalan välillä. Team Vantaalla on kokemusta useammista virtuaalisesti järjestettävistä kilpailuista ja kilpailupäivän rutiinit pysyvät samana kuin normaalissa kilpailutilanteessa.

– Virtuaalikisat tietenkin eroavat normaaleista kisoista, ja ne tuovat uusia haasteita ja eroja valmistautumiseen. On kuitenkin mahtavaa, että virtuaalikisoja pystytään järjestämään, ja sitä kautta saa uudenlaista kisakokemusta! Tavoitteena tehdä siisti ja puhdas suoritus, ja näyttää viime viikkojen kova työ. Kilpailusuoritus kuvataan kisaviikon aikana treeneissä. Suoritukseen valmistaudutaan samojen rutiinien avulla kuin normaaliin kisatilanteeseen, eli ennen suoritusta tehdään alle kisalämppä ja pätkiä ohjelmasta. Ennen suoritusta varmistetaan, että kamera saadaan oikealle kohdalle ja kisa-alue näkyy kokonaan. Tsekataan myös, onko tausta hyvä, ja erottuuhan puvut taustasta tarpeeksi, jotta tuomarointi olisi helpompaa, kertoo joukkueen kapteeni Hilma Kanerva kilpailuun valmistautumisesta.

Glorialle (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat) virtuaalikilpailukokemusta on kertynyt kolmessa kilpailussa. Ohjelman tarina kertoo Forrest Gump elokuvan idean: uskomalla itseensä voi saavuttaa mitä tahansa. Ohjelman teeman mukaisesti Gloria lähtee virtuaalikilpailuun tavoitteenaan ehjä suoritus.

Kilpailun tavoitteena on näyttää ehjän suorituksen lisäksi, se miten ohjelma on mennyt edellisestä kisasta eteenpäin. Tahdomme myös välittää teemaa ja tarinaa niin paljon kuin videolla on mahdollista. Kilpaileminen virtuaalisesti on haastavaa, sillä kotisalilla tekeminen ei täysin vastaa kisapaikan suoritusta. Olemme silti tyytyväisiä, että kilpaileminen on mahdollista. Valmistaudumme virtuaaliseen kilpailuun kuin tavalliseenkin: teemme valmistavan treenin edellisenä päivänä ja kisalämpän ennen suoritusta. Kuvaamme suorituksen viikonloppuna, sillä kilpailut järjestetään tavallisestikin silloin ja treenaamme kisaviikoilla viikonloppua ajatellen, kertaa joukkueen kapteeni Laura Airila joukkueen valmistautumista.

Illusion (Tanssi- ja voimisteluseura Illusion) on päässyt kilpailemaan virtuaalisesti tämän kilpailun karsintakilpailussa. Ystävyydestä kertova ohjelma on koottu uudistetulle kokoonpanolle.

On mahtava päästä kilpailemaan ja näyttämään ohjelmaa yleisölle. Vaikka kilpaillaan videolle, saa kisapäivään kuitenkin pientä kisajännitystä ja -fiilistä luotua hyvin. Tavoitteenamme on näyttää rohkeaa ja itsevarmaa tekemistä. Ennen kaikkea välittää tunnelma myös videon välityksellä, kertoo joukkueen kapteeni Tea Saikkonen.


Virtuaalikilpailun maksullinen livestriimi sunnuntaina 14.3. klo 14.00. Linkin livestriimiin löydät tästä 

Kilpailuinfo ja aikataulut löydät tästä.

Haku