Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Vikkula jatkaa Voimisteluliiton puheenjohtajana
14.11.2020

Vikkula jatkaa Voimisteluliiton puheenjohtajana

Vallitsevan koronavirustilanteen ja viranomaisten antamien suosituksien mukaisesti Voimisteluliiton syyskokous järjestettiin lauantaina 14.11.2020 poikkeuksellisesti etäkokouksena. Päätöksen taustalla on laki väliaikaisesta poikkeamasta yhdistyslaissa Covid-19 -epidemian leviämisen rajoittamiseksi.

Syyskokouksessa käsiteltiin uuden voimistelun strategiakauden ensimmäisen toimintavuoden 2021 toiminta- ja taloussuunnitelma, jonka syyskokous hyväksyi ilman muutoksia.  

Sääntömääräisten asioiden lisäksi syyskokous valitsi Voimisteluliiton puheenjohtajana jatkamaan seuraavalla kolmivuotiskaudella Kaisa Vikkulan. Kolmen erovuoroisen hallituksen jäsenen (Katja Anoschkin, Anna Halonen ja Ari Mäkelä) tilalle hallituksen jäseniksi kolmivuotiskaudelle 2021-2023 valittiin ehdollepanotoimikunnan ehdotuksen mukaisesti akrobatiavoimistelun, kilpa-aerobicin, TeamGymin ja trampoliinivoimistelun paikalle Salla Eklund (Viipurin Reipas, Alppilan Salamat), miesten telinevoimistelun paikalle Jouko Koskinen (Voimisteluseura Helsinki) ja rytmisen voimistelun paikalle Alexandra Mavrakis (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI). 

Puheenjohtaja Kaisa Vikkula luotsaa vuodesta 2021 eteenpäin Voimisteluliiton hallitusta, johon kuuluvat uusien hallitusjäsenien lisäksi varapuheenjohtaja Teppo Kalaja, Salla Lintunen (joukkuevoimistelun mandaattipaikka), Olli-Pekka Lintula, Eerika Laalo-Häikiö, Anu Passi-Rauste ja Maarit Petäjämäki (harrasteliikunta ja muu liiton toiminnassa tarvittava asiantuntemus) sekä Marja Räisänen (naisten telinevoimistelun mandaattipaikka).

Syyskokouksessa valittiin myös Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja ja muut kurinpitovaliokunnan jäsenet. 

Syyskokouksen jälkeen vietettiin linjoilla Voimistelu nyt ja tulevaisuudessa -tilaisuutta, jossa palkittiin ja kiitettiin kuluneen strategiakauden luottamushenkilöitä ja voimistelutoimijoita. Voimistelun tulevaisuuskuvan painopisteinä ovat kuluvalla strategiakaudella olleet voimisteluyhteisön osaamisen kehittäminen, voimisteluilmiön luominen ja voimisteluolosuhteiden kehittäminen. Suuri joukko Voimisteluliiton luottamushenkilöitä sekä seurat ovat tehneet yhteensä kymmeniätuhansia tunteja töitä näiden yhteisten tavoitteiden eteen. On kiitosten ja palkitsemisten aika. Tutustu tilaisuudessa palkittuihin.  

Voimistelun 125-juhlavuosi – Jokaisen voimistelijan juhla

Voimistelu juhlii vuonna 2021. Järjestäytynyttä voimistelutoimintaa on Suomessa pyöritetty 125 vuoden ajan.

Jo 125 vuotta voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Toimintamme ytimessä ovat aina olleet liikkujien ja urheilijoiden arkea pyörittävät jäsenseurat, joissa jokainen voi kasvaa tähdeksi. Kiitos näistä vuosista kuuluukin seuroille, seuratoimijoille ja voimistelijoille.
 
Nyt on aika juhlia. 125-juhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla. Yhteisten tapahtumien lisäksi seurat tai joukkueet voivat juhlia tahoillaan ja jakaa juhlamieltä sosiaalisessa mediassa. Haastamme jokaisen voimisteluseuran, harrastajan ja voimistelusta kiinnostuneen jakamaan omat muuvinsa Suomen liikuttavimman juhlavuoden kunniaksi.

125-juhlavuosi huipentuu Tampereella 9.–12.6.2022 Gymnaestradaan, joka on liikkeen ja voimistelun supertapahtuma täynnä iloa, ihmisiä ja hyvää fiilistä.

Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

Kuvassa keskellä Kaisa Vikkula (kuva: Sini-Marja Niska)

Haku