Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Vastuullisuuskoulutuksia verkossa ohjaajille, valmentajille ja muille seuratoimijoille
05.11.2021

Vastuullisuuskoulutuksia verkossa ohjaajille, valmentajille ja muille seuratoimijoille

Valmentaja puhuu voimistelijalle

Vastuullisuusteemat ovat laajasti esillä urheilussa ja erilaisia verkkokoulutuksia aiheen ympärille on tarjolla useampia. Yhteisenä tavoitteena vastuullisuustyössä on luoda toimintakulttuuria, jossa jokainen tuntee olonsa hyväksytyksi ja turvalliseksi ja jossa jokainen voi kokea iloa ja elämyksiä. Verkkokoulutusten painopisteet ja kohderyhmät vaihtelevat jonkin verran ja Voimisteluliitto onkin laatinut suosituksia siitä, mille kohderyhmille eri koulutuksia olisi hyvä suunnata.

Olympiakomitean Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on tänä syksynä julkaistu koulutus, joka on suunnattu erityisesti ohjaajille ja valmentajille. Kurssi painottuu turvallisen toimintaympäristön teemoihin ja kurssilla laaditaan mm. turvallisuussuunnitelma omaan toimintaympäristöön. Koulutus on 31.12.2021 asti ilmainen, jonka jälkeen koulutuksen hinta on 10€/osallistuja. Koulutus sopii kaiken tasoisille ohjaajille ja valmentajille riippumatta urheilijoiden/liikkujien iästä ja tasosta. Voimisteluliitto suosittelee koulutuksen suorittamista erityisesti kaikille vastuuvalmentajille ja -ohjaajille. Kurssin suorittaminen vaatii rekisteröitymisen Suomisportiin ja suorituksesta saa todistuksen. Lue lisää.

Uransa alkupuolella oleville ja nuorille ohjaajille/valmentajille suosittelemme erityisesti Mannerheimin Lastensuojeluliitto MLL:n Reilusti urheiluryhmässä verkkokurssia. Koulutus on sisällöltään hieman kevyempi kuin Vastuullisen valmentajan verkkokurssi ja siitä saa sopivan startin vastuullisuusteemoihin ohjaajan- ja valmentajanpolulle. Se sopiikin erinomaisesti esimerkiksi apuohjaajille ja -valmentajille. Koulutus on maksuton ja sen suorittamisesta saa todistuksen. Lue lisää.

E ole yksin -verkkokoulutus on suunnattu paitsi ohjaajille ja valmentajille niin myös muille seuratoimijoille kuten seurajohdolle. Koulutus keskittyy epäasiallisen käytöksen, häirinnän ja väkivallan tunnistamiseen, ehkäisyyn ja siihen puuttumiseen. Koulutuksen suorittaminen eri toimijaryhmissä sisältyy myös Voimisteluliiton vastuullisuusaskeleisiin. Koulutus on maksuton ja sen suorittamisesta saa todistuksen. Lue lisää.

Ohjaajien ja valmentajien vastuullisuusosaamisen kehittäminen on näiden erillisten koulutusten lisäksi kiinteä osa Voimisteluliiton perustoimintaa. Teemaa käsitellään kaikissa liiton ohjaaja- ja valmentajakoulutuksissa ja esimerkiksi leiritoiminnassa. Voimisteluliitolla on myös laaja vastuullisuuden materiaalipankki, joka on vapaasti kaikkien hyödynnettävissä: Voimisteluklubista löytyy tietoa, työkaluja ja materiaaleja eri kohderyhmille. Uusimpana materiaalina on tuotettu Turvallisesti voimistelussa – epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäisy ja siihen puuttuminen, johon jokaisen voimistelutoimijan olisi tärkeää tutustua.

Haku