Home » Uutiset » Varnan maailmancupissa miehet finaalivauhdissa
23.05.2024

Varnan maailmancupissa miehet finaalivauhdissa

Telinevoimistelun maailmancupin ensimmäisenä karsintapäivänä kilpailtiin naisen hypyssä ja nojapuilla sekä miesten hevosella, permannolla ja renkailla. Suomalaisista parhaiten sijoittuivat Emil Woivalin permannolla sekä Marcus Pietarinen hevosella kahdeksanneksi, napaten paikat lauantain finaaleihin.

Voimistelijat antoivat parastaan Bulgariassa Varnan maailmancupin ensimmäisenä karsintapäivänä. Suomalaisista parhaiten pärjäsivät Emil Woivalin (Espoon Telinetaiturit) ja Marcus Pietarinen (HIFK Gymnastics). Molemmat miehet varmistivat paikkansa lauantain telinefinaaleihin sijoittuessaan kahdeksansiksi, Woivalin permannolla ja Pietarinen hevosella.

Emil voimisteli siistillä ja varmalla sarjallaan upeat E-pisteet eli suorituspisteet. Tuomarit vähensivät vain 1,2 pistettä sarjan siisteydestä eli E-pisteet olivat 8,8. Loppupisteiksi muodostui komea lukema 13,700.

Paikka finaaliin oli iso yllätys. Nappisuoritus oikeaan hetkeen kovassa seurassa”, iloitsi Emil Woivalin.

Marcus Pietarinen nappasi tänään finaalipaikan hevosella varmalla ja siistillä sarjallaan. Pietarinen oli kilpailun viimeinen suorittaja hevosella varmistaen heti finaalipaikkansa pistein 13,750. Sijoitus 8:s/31. Renkailla Pietarinen suoritti sarjansa varmuudella läpi päättäen uuteen haastavaan alastuloon, eteenpäin 2,5 kierrettä. Vaikeus sarjassa ei kuitenkaan vielä riitä kärkikahinoihin, pisteet 12,350 ja sijoitus 24./27. Permannolla Marcus harmillisesti kaatui ensimmäisen volttisarjansa, joka maksoi mahdollisuuden finaaliin. Permannolta pisteet 12,750 sekä sijoitus 28./34.

Naisista tänään oli kilpailemassa Saara Kokko (Oulun Pyrintö) eritasonojapuilla. Saaran sarja oli siisti, mutta harmittavasti haastavampien liikkeiden onnistumisen jälkeen keskittyminen herpaantui hetkeksi, joka johti tippumiseen. Kokon pisteet eritasonojapuilta 10,350 ja sijoitus 25./31.

Harmittavasti tippuminen yhteen sarjan helpoimmista liikkeistä, kun kippi-kässäri kaatui yli. Olen kuitenkin hurjan tyytyväinen, että onnistuin haastavammissa liikkeissä ja helpottunut, että sarja sujui varsin kohtuullisesti läpi. Huomenna lähden nauttimaan puomille ja permannolle”, summasi Saara Kokko suoritustaan.

Kisat jatkuvat huomenna perjantaina toisella karsintapäivällä naisten puomin ja permannon sekä miesten hypyn, nojapuiden ja rekin karsinnalla.