Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Varmaa suorittamista finaaleissa, Woivalin permannolla kuudes
25.05.2024

Varmaa suorittamista finaaleissa, Woivalin permannolla kuudes

Bulgarian Varnassa telinevoimistelun World Challenge Cupissa ensimmäinen finaalipäivä tarjosi komeita suomalaissuorituksia. Kovimpaan tulokseen suomalaisista ylsi Emil Woivalin ollen permantofinaalissa kuudes. Marcus Pietarinen sijoittui hevosella sijalle 7.

Emil Woivalin (Espoon Telinetaiturit) näytti varmoja otteita päivän permantofinaalissa. Sarja sujui varmuudella ja alastulot olivat vahvoja, mutta viimeisessä volttisarjassa kierrevoltin alastuloon askelia, josta tuomarit rokottivat pisteitä. Maailmancupin ensikertalaiselle upea suoritus finaalissa, pisteet 12,900 ja sijoitus kuudes. E-pisteet (eli suorituspisteet) yhdet permantofinaalin korkeimmista 8,000.

”Olen erittäin tyytyväinen. Harmillisesti viimeiseen volttipätkään pari isoa askelta, mutta kokonaisuudessa suorituksistani olen todella iloinen. Sijoitus on hyvä ja tähän on hienoa päättää kisakausi”, riemuitsi Woivalin.

Hevosfinaalissa suomalaisväriä edusti Marcus Pietarinen (HIFK Gymnastics). Herkkänä telineenä hevonen on haastava, mutta Pietarinen piti päänsä kylmänä ja suoritti sarjan varmuudella läpi. Pietarisen pisteet 13,066 ja sijoitus seitsemäs.

”Sarja meni läpi, lähdin karsinnasta finaaliin kahdeksannelta sijalta, josta pystyin kirimään seitsemänneksi. Sarjassa vähän roiskui ja alastulo oli hieman kankea torstaihin verrattuna. Olen kuitenkin tyytyväinen suoritukseeni kovatasoisessa finaalissa. Ei voi valittaa”, nauroi tyytyväisenoloinen Pietarinen.

Suomalaisten telinevoimistelijoiden kilpailukausi saa jatkoa ensiviikolla Koperin (Slovenia) World Challenge Cupilla 30.5.-2.6.2024. Suomalaisista kilpailemassa ovat Misella Antila (Oulun Pyrintö), Anni Vuorikoski (Espoon Telinetaiturit) sekä Tampereen Sisun Joona Reiman ja Patrick Palmroth.

Tulokset:

Permanto

1. Patanin Dmitriy, KAZ 14,033

2. Diez Nicholas, FRA 13,666

3. Salimov Assan, KAZ 13,533

6. Woivalin Emil, FIN 12,900

Hevonen

1. Kurbanov Nariman, KAZ 15,433

2. Kamiljanov Ravshan, UZB 14,633

3. Zugec Mateo, CRO 14,300

7. Pietarinen Marcus, FIN 13,066

Haku