Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Valintakilpailussa kilpailtiin uusilla säännöillä maailmancupin edustuspaikoista
07.03.2023

Valintakilpailussa kilpailtiin uusilla säännöillä maailmancupin edustuspaikoista

Minetit nosto

Minetit, OVO Team, Gloria ja Sirius lunastivat paikan Sofiassa käytävään maailmancupiin. Nuorissa Sofiaan lähtevät OVO Junior Team, Minetit Junior, Sanix Valens Junior ja Elite.

Tunnelma Kisakallion remontoidussa taitosalissa oli sähköinen. Tuomarit ja joukkueet olivat uuden edessä. 25.2. käyty valintakilpailu oli kaikille paikalla olijoille ensimmäinen kilpailu päivitetyillä säännöillä. Livestiimin kautta kilpailua seurasi noin 800 katsojaa.

Valintakilpailun perusteella tulosjärjestyksessä neljä parasta joukkuetta valittiin edustamaan Suomea 31.3.-2.4. Sofiassa Bulgariassa käytävään maailmancupkilpailuun. Naisten sarjassa voiton vei Minetit (Tampereen Sisu), toiseksi sijoittui OVO Team (Olarin Voimistelijat) ja kolmanneksi Gloria (Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat). Neljännen sijan ja viimeisen edustuspaikan lunasti Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat). 

Minetit hyppy

Susanna Hiljander Minetit 2023

Minettien kapteeni Sanni Hartman pohtii, että valintakilpailun suoritus ei ollut heidän parasta osaamista, mutta tästä joukkue lähtee entistä sisuuntuneempana nostamaan ohjelmaa uudelle tasolle: ”Valmistautuminen kansainväliseen kisakauteen on lähtenyt hyvin käyntiin. Siihen valmistaudumme hiomalla ohjelmaa vielä yhtenäisemmäksi ja tekemällä treeneissä vain laadukkaita toistoja”.

OVO Team kollaboraatio

Susanna Hiljander
OVO Team 2023

OVO Team onnistui valintakisan suorituksessa ja odottaa innolla pääsevänsä uudestaan kilpailemaan. Salilla joukkue aikoo keskittyä etenkin vartaloihin. ”Odotimme kisoja jännityksellä, mutta myös innolla. Uudistetusta ohjelmastamme on tullut mielenkiintoisempi ja uudet säännöt tukevat ohjelmaamme” kertoo OVO Teamin kapteeni Janna Kutila.

 

 

Gloria nosto

Susanna Hiljander
Gloria 2023

Glorian kapteeni Erika Luoto kommentoi, että kilpaileminen tuntui piristävältä: ”Uudet säännöt tuovat kivaa lisähaastetta. Uusilla säännöillä pääsemme selkeämmin näyttämään meidän vahvuuksia muun muassa pitkien vartalosarjojen kautta. Olemme nostaneet tavoitteet entistä korkeammalle, ja kisa antoi lisämotivaatiota kehittää ohjelmaa ja omaa tekemistä”.

 

Sirius hyppy

Susanna Hiljander Sirius 2023

Siriuksen kapteeni Amanda Vesala sanoo, että joukkueen valintakilpailun suoritus oli kokonaisuudessaan onnistunut ja tavoitteena ollut maailmancupin edustuspaikka saavutettiin. Ohjelmasta Vesala sanoo: ”Ohjelmamme teema perustuu kuvataiteilija Eila Hiltusen teoksiin. Naistaiteilijan ei ole aina ollut helppoa tehdä työtä oman näkemyksensä mukaan”.

 

Tulokset:

 1. Minetit (Tampereen Sisu) 28,000
 2. OVO Team (Olarin Voimistelijat) 27,700
 3. Gloria (Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat) 27,150
 4. Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat) 26,000
 5. Sanix Valens (Lahjan Tytöt) 25,650
 6. Team Impressia (Tapiolan Voimistelijat, Vantaan Voimisteluseura) 25,600
 7. Sole (Jyväskylän Naisvoimistelijat) 22,800

 

Nuorissa kilpailtiin niin ikään edustuspaikoista 31.3.-2.4. Challenge Cup -kilpailuun Sofiaan Bulgariaan. 

OVO Junior Team nosto

Susanna Hiljander
OVO Junior Team 2023

OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) voimisteli ensimmäiselle sijalle. Joukkueen kapteeni Selma Länsmans kommentoi: ”Oli kiva päästä näyttämään uudistettu ohjelmamme ja taitomme tuomareille. Hyvän suorituksen jälkeen oli tosi hyvä fiilis, sillä onnistuimme tekemään harkkatasoisen suorituksen, ja kova työ salilla palkittiin”.

 

Minetit Junior vahva asento

Susanna Hiljander Minetit Junior 2023

Toiselle sijalle voimisteli Minetit Junior (Tampereen Sisu). Kapteeni Minttu Malinen kertoo, että ”on hienoa saada uudistusta lajimme sääntöihin, koska näin pystymme kehittymään taas uudelle tasolle. Suoritus oli tähän vaiheeseen kautta hyvä ja saimme hyvää kisakokemusta uudella ohjelmalla”.

 

SV Junior tasapaino

Susanna Hiljander Sanix Valens Junior 2023

Kolmannelle sijalle voimisteli Sanix Valens Junior (Lahjan Tytöt). Joukkueen kapteeni Inka Rounas oli tyytyväinen: ”Ekasta kisasta uusilla säännöillä jäi hyvät fiilikset. Suorituksen jälkeen oli hyvä ja helpottunut fiilis. Saimme hyvän pohjan josta lähdemme vielä parantamaan”.

 

Elite tasapaino

Susanna Hiljander Elite 2023

Neljännen sijan ja viimeisen edustuspaikan saavutti Elite (Sport Club Vantaa). Joukkueen kapteenit Laura Leppelya ja Oona Mäkinen kommentoivat: ”Suorituksen jälkeen oli hyvä fiilis, saimme tehtyä hyvän treenitasoisen suorituksen, johon voimme olla tyytyväisiä. Saavutimme myös tavoitteena olleen edustuspaikan ja lähdemme tästä työstämään ohjelmaa eteenpäin”.

 

 

Tulokset:

 1. OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) 27,300
 2. Minetit Junior (Tampereen Sisu) 26,650
 3. Sanix Valens Junior (Lahjan Tytöt) 25,800
 4. Elite (Sport Club Vantaa) 25,100
 5. Illusion Junior (Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) 24,400
 6. Alexa (Tapanilan Erä) 23,050
 7. Team SVO Junior (Seinäjoen Voimistelijat) 22,000
 8. Elixiria Jr (Elixiria Sport) 21,850
 9. Team Unique Junior (Wasa Unique) 21,350
 10. Lumo (Jyväskylän Naisvoimistelijat) 20,950

 

Kuvat: Susanna Hiljander

Haku