Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Uusi kausi tuo mukanaan muutoksia kilpailun sääntöihin
07.09.2022

Uusi kausi tuo mukanaan muutoksia kilpailun sääntöihin

Uusi voimistelukausi on käynnistymässä. Kausi tuo mukanaan muutoksia tanssillisen voimistelun kilpailun sääntöihin.

Tanssillisen voimistelun kehittämisryhmä LAR on päivittänyt tanssillisen voimistelun kilpailun säännöt, kilpailun järjestämisohjeen ja tuomariohjeen. Muutoksia ja tarkennuksia on tehty kautta linjan, mutta merkittävimmät muutokset liittyvät tuomarin mahdollisuuteen antaa puolikkaita pisteitä sekä tuomarivelvoitteeseen. Tuomarivelvoitteen muutoksen taustalla on kilpailujen sujuva toteuttaminen ja yksittäisen tuomarin työkuorman vähentäminen. Päivitetty tuomarivelvoite on:

  • 1-2 joukkuetta: 1 tuomari
  •  3-4 joukkuetta: 2 tuomaria
  • yli 4 joukkuetta: 3 tuomaria

Lue säännöt ja ohjeet täällä.

8-11v. sarjan palautekaavake uudistuu

Voimisteluliiton kaikkien lajien toimintatapojen yhtenäistämisen myötä pisteitä ei enää julkaista 8-11v sarjassa. Uudistetut palautelomakkeet esitellään syksyn tuomariseminaarissa sekä käydään läpi kilpailujen tuomaripalavereissa.

Kilpailu- ja tuomarisuunnitelma seuroille

LAR suosittelee seuroja tekemään nyt syksyllä kilpailukauden alussa suunnitelman koko kauden kilpailuihin osallistumisesta. Yllä mainitun tuomarivelvoitteen muutoksen myötä seurojen tulee varmistaa, että tuomareita on osallistumassa kilpailuihin vaadittava määrä. Mikäli seuralla on tarvetta vuokratuomarille, rekrytointi tehtävään kannattaa tehdä ajoissa.

Tuomareiden ilmoittautuminen kilpailuun

Tuomarit ilmoittautuvat Kisanetin kautta aiempien kausien tapaan. Ilmoittautuminen tulee tehdä ilmoittautumisajan puitteissa (koskee myös vuokratuomareita), koska tuomaripaneelien koostaminen on keskeisin toimi kilpailupäivän kokonaisuuden kannalta. Esteellisyydet tulee kuvata mahdollisimman tarkkaan ja kilpailujen järjestäjän tulee tietää, jos tuomari itse kilpailee jossain sarjassa. Tuomarit voivat käyttää Kisanetissä Lisätiedot-kenttää oman esteellisyyden tarkentamiseen.

Syksyn koulutustarjonta tuomareille

Jokaisella tuomarilla tulee olla käytynä Tanssillisen voimistelun lajitaidon peruskoulutus, kaksipäiväinen tuomarikoulutus, tuomariseminaariin osallistuminen vähintään joka toinen vuosi, sekä tuomarikoe suoritettuna.

Tuomariseminaari järjestetään Kisakalliossa pe 23.9. Muistathan ilmoittautua mukaan. Seminaariin voi osallistua myös Zoom-etäyhteydellä.
Ilmoittautuminen 18.9. mennessä:
https://voimisteluliitto.etaika.fi/Default.aspx?tabid=139&tap=3844

Syksyn tuomareille järjestetään Tuomaritreffit etänä to 3.11 klo 19.30-21. Treffien tarkoituksena on harjoitella tuomarointia pitkän kesätauon jälkeen ja keskustella arvioinneista.

Etänä järjestettävään tuomarikoulutukseen ehtii vielä ilmoittautua mukaan:
17.9. Tanvo tuomarikoulutus osa1 https://voimisteluliitto.etaika.fi/Default.aspx?tabid=139&tap=3866

8.10. Tanvo tuomarikoulutus osa 2 https://voimisteluliitto.etaika.fi/Default.aspx?tabid=139&tap=3867

Lisätietoja lajivastaava klara.westerlund@voimistelu.fi

Haku