Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tyttöjen maajoukkue sijoittui EM-kisojen viidenneksi
16.09.2022

Tyttöjen maajoukkue sijoittui EM-kisojen viidenneksi

TeamGymin tyttöjen maajoukkue EM-finaalissa 2022

Suomi ja muut finalistit nostivat hienosti tasoaan keskiviikon karsinnoista.

TeamGymin EM-kilpailujen nuorten finaalit päättyivät perjantai-iltana Luxemburgissa iloisissa suomalaistunnelmissa, kun tyttöjen maajoukkue voimisteli sarjansa viidenneksi mainioin suorituksin.

– Kilpaileminen oli huikeaa, fiilis oli katossa ja yleisön kannustus oli mahtavaa! kiteyttävät joukkueen kapteeni Riine Maarni ja valmentaja Iida Vuori.

Suomi onnistui parantamaan yhteistulostaan karsinnasta 0,75 pisteen verran ja vapaaohjelmansa tulosta yli pisteellä. Suomen sijoitus putosi kuitenkin karsinnasta pykälän verran, sillä Iso-Britannia kohensi finaalissa pisteitään kaikilla telineillä ja nousi lopputuloksissa 0,4 pisteellä Suomen ohi.

– Erityisen tyytyväisiä olemme vapaaohjelmaan. Telineet sujuivat myös hyvin, ja erityisesti volttiradalla näkyi se, että tämän EM-syklin aikana on panostettu paljon taaksepäin tekemiseen. Sijoitus oli aika lailla odotusten mukainen, ja olemme tyytyväisiä, että saimme nostettua tasoamme finaaliin, kuten kaikki muutkin finaalin joukkueet, Maarni ja Vuori arvioivat.

Tyttöjen Euroopan mestaruuden voitti Tanska, joka teki varmoilla ja vaikeilla suorituksillaan huiman tuloksen 53,90. Mestarista 2,05 pisteen päähän jäänyt Ruotsi otti hopeaa ja Islanti pronssia 3,35 pisteen erolla Tanskaan.

Tanskasta tuli perjantaina TeamGymin nuorten ikäluokkien valtias, kun maa voitti kultaa myös poikien ja sekajoukkueiden sarjoissa. Samalla Ruotsi oli kaikissa sarjoissa hopealla.

Suomen tyttöjen maajoukkueelle EM-viikko on ollut kokonaisuudessaan unohtumaton kokemus.

– Vaikka viikkoon on mahtunut vastoinkäymisiäkin, jää päällimmäisenä mieleen upea EM-kisafiilis, joka onneksi päästään kokemaan vielä huomenna aikuisten kisaan! joukkueesta kerrotaan.

TeamGymin EM-kilpailut jatkuvat aikuisten finaaleilla lauantaina kello 13 alkaen. Suomen maajoukkue kilpailee kello 15 alkavassa naisten sarjassa. EM-kilpailut ovat katsottavissa suorana Youtubessa europeangymnastics-kanavalla.

Tyttöjen EM-finaalin tulokset

1. Tanska 53,90 (vapaaohjelma 20,00; volttirata 17,25; trampetti 16,65)

2. Ruotsi 51,85 (19,00; 16,15; 16,70)

3. Islanti 50,55 (18,95; 15,85; 15,75)

5. Suomi 47,30 (17,50; 15,00; 14,80).

Tarkat tulokset ovat nähtävillä Euroopan voimisteluliiton verkkosivuilla.  

Kuva: Tyttöjen maajoukkue finaalitunnelmissa. / Atte Grönlund

Haku