Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Trampoliinivoimisteluun merkkijärjestelmä
17.03.2021

Trampoliinivoimisteluun merkkijärjestelmä

Lajien suoritusmerkkijärjestelmien rakentaminen ja kehittäminen on ollut käynnissä viime vuosina eri voimistelulajeissa. Nyt myös trampoliinivoimistelussa on otettu käyttöön merkkijärjestelmä, jolla pyritään viemään niin voimistelijoiden kuin valmentajien osaamista eteenpäin tukemalla kehittyvää harjoittelua.

Merkkijärjestelmän taustalla on ajatus kehittää voimistelua valtakunnallisesti ja järjestelmä pohjautuu voimistelijan polkuun. Jokaisessa suoritusmerkissä pyritään voimistelussa tarvittavien ominaisuuksien kehittymiseen.

Merkkien sisältämät liikkeet vaikeutuvat asteittain. Liikkeet on valittu niin siten, että ne antavat motorisia perusvalmiuksia vaikeampien liikkeiden opetteluun.

Merkkiliikkeet ohjaavat myös valmentajaa liikkeiden valinnassa ja harjoittelun etenemisessä, mutta laadukkaassa valmennuksessa on huomioitava, että voimistelijoiden tulee hallita kehittäviä liikkeitä myös merkkien ulkopuolelta.

Kenelle?

Merkit on tarkoitettu kaikille voimistelijoille: heille, jotka haluavat haastaa itseään harrastamisessa ja heille, jotka haluavat edistyä kohti kilpailijan polkua ja huippua.

Muutamia ohjeita

Voimistelijan tulee suorittaa merkit järjestyksessä ja ennen trampoliinivoimistelun merkkijärjestelmää suositellaan suoritettavaksi voimistelukoulun STARA-merkki. Trampoliinivoimistelun merkkijärjestelmä alkaa starttimerkistä, minkä jälkeen tulevat pronssi, hopea, kulta ja timanttimerkit.

Arvioiva valmentaja ei saa olla voimistelijan oma valmentaja. Nyt poikkeusaikana (03/2021) voit hyödyntää myös videoarviointia merkkitilaisuuksissa.

Suoritustilaisuus on osaamisen näyttämistä, ei liikkeiden kokeilutilaisuus eli valmentajan vastuulla on laadukas harjoittelu ennen merkkien suorittamista.

Merkkisuorituksen tarroja voit tilata voimistelun kaupasta

Merkkisuorituksen suoritusvihkot, ohjeet ja kunniakirjat löydät kuvat.fi palvelusta: 

salasana on tra2018

Kansiosta löydät siis kaikki videot sekä ohjeet, joiden alta löytyvät kunniakirjat, merkkisuoritusvihko sekä arviointiohjeet.

Menestystä merkkien suorittamiseen.

Haku