Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Trampoliinivoimistelun SM-mitalit jaettiin viikonloppuna
07.11.2021

Trampoliinivoimistelun SM-mitalit jaettiin viikonloppuna

Trampoliinivoimistelun Suomen mestaruuskilpailut voimisteltiin viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Espoon Telinetaitureiden voimistelijat ylsivät mitalisijoille kaikissa luokissa ja senior-sarjan Suomen mestaruudet menivät Tampereen Voimistelijoille.

 

Lauantaina 6.11. kisattiin Suomen mestaruuksista yksilö- ja synkroluokissa. SM-kilpailut kisattiin ikäsarjoissa senior (16-vuotiaat ja sitä vanhemmat) ja junior (13–16-vuotiaat). Sunnuntaina 7.11. kilpailut jatkuivat DMT- eli tuplaminitrampoliiniluokan SM-kilpailulla.

 

Yksilötrampoliinin junior-sarjassa Suomen mestareiksi voimistelivat pojista Saku Jussila (Espoon Telinetaiturit) pistein 91,395 ja tytöistä Iiris Koivusalo (Espoon Telinetaiturit) pistein 47,195. Yksilötrampoliinin senior-sarjan Suomen mestareiksi voimistelivat naisista Lili Walta (Tampereen Voimistelijat) pistein 94,475 ja miehistä Aaro Tavast (Tampereen Voimistelijat) pistein 50,105. Aaro Tavastin vastuuvalmentajana on toiminut Annika Savola ja Lili Waltaa on valmentanut Savolan lisäksi Henna-Riina Nurmi.

Walta on ollut yli kaksi vuotta poissa trampoliinivoimistelun kisoista. Tavoitteena olikin harjoitella kisaamista pitkän tauon jälkeen ja saada suoritukset suunnitellusti läpi. Suomen mestaruus oli erittäin iloinen yllätys ja Walta kertoo olevansa todella tyytyväinen suoritukseensa.

– On ollut tosi kivaa palata kilpailemaan ja kisakausi on mennyt hyvin. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen. Erityisen kivaa oli päästä kisaamaan Suomen mestaruudesta kotiseuran trampoliineilla, ja se helpotti myös kisajännitystä, Walta kertoo.

Tampereen Voimistelijoiden valmentajat Henna-Riina Nurmi ja Annika Savola kehuvat molempia Suomen mestareita suorituksesta. Nurmi kertoo, että Waltan paluu kilpailuihin ja menestys kisoissa on iso asia koko seuralle. Savola iloitsee, että Tavastin kova ja tavoitteellinen harjoittelu palkittiin Suomen mestaruudella. Tavast keskittää huomionsa seuraavaksi marraskuun lopulla Azerbaidžanissa järjestettäviin trampoliinivoimistelun maailman ikäluokkien kilpailuihin (WAGC), joka on hänelle kauden pääkilpailu.

 

– Oli hienoa päästä jälleen kisaamaan lähikisoissa yleisön edessä pitkän tauon jälkeen. Vaikka kisasuoritus ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, valmistautuminen maailman ikäluokkien kilpailuihin jatkuu ja pyrin siellä tekemään ehjät suoritukset, Tavast toteaa.

 

Espoon Telinetaitureille viides peräkkäinen SM-kisassa parhaiten menestyneen seuran kiertopalkinto

Espoon Telinetaiturit loistivat kaikissa SM-kisan luokissa tänäkin vuonna. Yksilötrampoliinin junior-sarjan Suomen mestaruuksien lisäksi Espoon Telinetaiturit menestyivät synkrotrampoliini- ja DMT- eli tuplaminitrampoliinin kaikissa luokissa. DMT-luokassa jaettiin tänä vuonna lajin historian ensimmäiset SM-mitalit tyttöjen sarjassa Tea Ala-Laurilalle (EsTT), poikien sarjassa Nooa Herrerolle (EsTT) ja naisten sarjassa Salla Tamperille (EsTT).

Kisamenestys takasi Espoon Telinetaitureille SM-kisoissa parhaiten menestyneen seuran kiertopalkinnon jo viidettä kertaa peräkkäin. Valmentaja Riikka Saariaho kertoo valmennustiimin olevan erittäin iloisia ja ylpeitä urheilijoiden suorituksista ja SM-kisojen parhaan seuran kiertopalkinnosta.

– Järjestelyt olivat viimeisen päälle kohdillaan ja urheilijoillamme oli ikimuistoinen kilpailuviikonloppu Tampereella. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti viikon päästä alkavia trampoliinin MM- ja WAGC-kilpailuja, Saariaho kommentoi.

SM-kilpailujen ohella viikonloppuna käytiin myös trampoliinivoimistelun luokkakilpailut yksilö-, synkro ja DMT-luokissa. Viikonlopun kilpailujen kaikki tulokset löytyvät osoitteesta Sporttech.io.

 

SM-kilpailujen tulokset

 

Yksilöluokka junior pojat

1. Saku Jussila (EsTT) 91,395

2. Kaius Kääriäinen (EsTT) 84,115

3. Nooa Herrero (EsTT) 83,185

 

Yksilöluokka junior tytöt

1. Iiris Koivusalo (EsTT) 47,195

2. Aida Fanfani (EsTT) 46,505

3. Tea Ala-Laurila (EsTT) 46,095

 

Yksilöluokka senior miehet

1. Aaro Tavast (TV) 50,105

 

Yksilöluokka senior naiset

1. Lili Walta (TV) 94,475

2. Salla Tamper (EsTT) 92,350

3. Reea Eräheimo (EsTT) 91,630

 

Synkroluokka junior pojat

1. Bastian Åkerlund & Tomi Haapajärvi (EsTT) 74,325

 

Synkroluokka junior tytöt

1. Linda Golmohammad & Veera Saario (EsTT) 78,175

2. Iiris Koivusalo & Aida Fanfani (EsTT) 74,775

3. Tea Ala-Laurila & Maisa Jansson (EsTT) 63,725

 

Synkroluokka senior naiset

1. Reea Eräheimo & Salla Tamper (EsTT) 81,500

2. Milla Hokkanen & Kiia Kukkonen (Bounce) 68,275

 

DMT-luokka junior pojat

1. Nooa Herrero (EsTT) 121,000

2. Kaius Kääriäinen (EsTT) 114,400

3. Saku Jussila (EsTT) 87,600

 

DMT-luokka junior tytöt

1. Tea Ala-Laurila (EsTT) 121,300

2. Veera Saario (EsTT) 121,100

3. Maisa Jansson (EsTT) 117,600

 

DMT-luokka senior naiset

1. Salla Tamper (EsTT) 124,600

2. Aada Sohlberg (EsTT) 115,600

 

Kuvassa senior sarjan naisten mitalistit Lili Walta (TV), Salla Tamper (EsTT) ja Reea Eräheimo (EsTT). Kuvaaja Riikka Saariaho.

Haku