Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Trampoliinivoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisat järjestetään Tampereella tulevana viikonloppuna
17.10.2022

Trampoliinivoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisat järjestetään Tampereella tulevana viikonloppuna

Trampoliinivoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisat otellaan Tampereella 22.-23.10. Kisoissa on sekä nuorten (junior) sarjoja pojille ja tytöille, että aikuisten (senior) sarjoja miehille ja naisille.

 

Trampoliinivoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisat ovat ensimmäistä kertaa näin suuret. Voimisteluliiton trampoliinivoimistelun lajipäällikkö Ekaterina Sorsa povaa kisoista mielenkiintoisia ja erittäin korkeatasoisia, sillä aikuisten sarjassa kisaa muun muassa Euroopan ja maailmanmestareita.

 

Trampoliinivoimistelun pohjoismaiden mestaruuskisoissa kisaa yhteensä 157 voimistelijaa, joista  25 edustaa Suomea. Näistä 13 kisaavat aikuisten sarjoissa. Aikuiset kisaavat kahdessa alalajissa: tuplaminitrampoliinissa (double mini trampoline) sekä trampoliinissa (individual trampoline). Tuplaminitrampoliinissa yksi suoritus koostuu kahdesta peräkkäisestä erilaisesta liikkeestä trampoliinilla ja suoritus tehdään juoksuvauhdista. Trampoliinissa suoritus koostuu kymmenen liikkeen katkeamattomasta sarjasta, jossa tavoitteena on ponnistaa mahdollisimman korkealle.  

 

Suomea naisten tuplaminitrampoliinilla edustavat: Aada Lindén (Voimisteluklubi Lohja), Saana Salli (Espoon Telinetaiturit) sekä Salla Tamper (Espoon Telinetaiturit). Trampoliinilla taas edustavat: Reea Eräheimo (Espoon Telinetaiturit), Ada Hynninen (Voimisteluseura Bounce Espoo), Jessica Ljunberg (Voimisteluseura Bounce Espoo) ja Lili Walta (Tampereen voimistelijat). Saana Salli ja Salla Tamper kisaavat trampoliinissa tuplaminitrampoliinin lisäksi.

 

”Fiilis tulevista PM-kisoista on hyvä! Tavoitteena tehdä ehjät sarjat kauden ensimmäisissä kisoissa, mikä toivottavasti riittää PM-mitaliin”, kommentoi Salla Tamper tulevan viikonlopun kisoja.

 

Miesten tuplaminitrampoliinilla ja trampoliinilla Suomea edustavat: Jasper Julkunen (Tampereen voimistelijat) ja Aaro Tavast (Tampereen voimistelijat). Molemmat pääsevät siis edustamaan omaa seuraansa kotikaupungissaan molemmissa alalajeissa.

 

”Mun mielestä on hienoa, että mun ekat PM-kisat on kotikisat. Toivon, että saan hyvän henkilökohtaisen suorituksen kisoissa”, kommentoi tamperelainen Jasper Julkunen ensimmäisiä PM-kisojaan.

 

Aikuisten viralliset sarjat kisataan lauantaina. Kisapaikkana toimii Tesoman palloiluhalli Tampereella. Kisat järjestää Voimisteluliitto ja Tampereen voimistelijat.

 

Lauantain aikataulu aikuisten sarjoista:

 

klo 12:05 Tuplaminitrampoliini karsinta miehet

 

klo 12:35 Tuplaminitrampoliini karsinta naiset

 

klo 13:30 Tuplaminitrampoliini finaali miehet

 

klo 13:45 Tuplaminitrampoliini finaali naiset

 

klo 16:10 Trampoliini karsinta miehet ja naiset (ryhmä 1)

 

klo 16:45 Trampoliini karsinta miehet ja naiset (ryhmä 2)

 

klo 17:45 Trampoliini finaali miehet ja naiset

 

klo 18:15 Palkintojen jako

Kuva: Matti Nenonen

Haku