Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Trampoliinivoimistelun leiri Kuortaneella
17.01.2022

Trampoliinivoimistelun leiri Kuortaneella

Trampoliinivoimistelu

2.-4.1.2022 järjestettiin trampoliinivoimistelun leiri Kuortaneen Urheiluopistolla. Leiri oli suunnattu kilpaileville voimistelijoille, jotka ovat maajoukkuetoiminnan ulkopuolella. Osallistujia oli kolmesta seurasta.

Leirillä oli yhteensä kuusi treeniä, jotka sisälsivät erilaisia teemoja. Ensimmäisenä päivänä oli kaksi treeniä ja teemana oli jalkojen linjaus hyppiessä. Eli etenkin alkuhypyissä ja oheisissa tehtiin harjoituksia tämän asian eteen. Ensimmäisenä päivänä keskityttiin myös paljon perusliikkeisiin ja perusvoltteihin. 

Toisena päivänä oli kolme treeniä, joista kahdessa ensimmäisessä teemana oli käsien hallinta. Trampoliinilla keskityttiin selälleen ja vatsalleen tuleviin liikkeisiin sekä niistä jatkamiseen. Monttuja hyödynnettiin myös paljon ja voimistelijat treenasivat erilaisia tuplia. Viimeinen treeni oli kevyempi ja täynnä hauskanpitoa, muihin tutustumista sekä ryhmäytymistä. 

Viimeisenä päivänä oli yksi treeni, jossa harjoiteltiin vielä niitä asioita, jotka jäivät aikaisemmissa treeneissä kesken. 

Silja on yksi leirillä mukana olleista voimistelijoista, ja kommentoi leiriä näin: “Leiri oli mulle hyvä, kun pääsi tekemään lyhyessä ajassa paljon vaikeita liikkeitä ja sai niihin varmuutta.🥰 Siellä sai myös oikeasti hyvin aikaiseksi tehdä niitä “ei niin lemppariliikkeitäkin”, kun niille oli varattu niin paljon aikaa.😜” 

Jokainen oppi jotakin uutta ja sai paljon vinkkejä kotiin viemisiksi, niin kuin Siljan kommentista voi päätellä. Haastetta jokainen sai oman tasonsa mukaan.

Trampoliinivoimistelun seuraava leiri on suunnitteilla loppuvuoteen 2022 Kuortaneelle. Leiristä tiedotetaan Voimisteluliiton nettisivuilla, kun ajankohta varmistuu. Toivotamme tervetulleiksi kaikki lajin seurat mukaan leiritoimintaan. 

Kiitokset leirin vastuuhenkilölle Ronja Ilomäelle leirin toteutuksesta ja tästä leiriuutisen tekstistä. 

Haku