Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Trampoliinivoimistelun LAR tiedottaa/marraskuu 2023
08.11.2023

Trampoliinivoimistelun LAR tiedottaa/marraskuu 2023

LAR on kokoustanut 25.11.2023. LAR toivotti tervetulleeksi Kaisa Ala-Laurilan mukaan loppukaudelle LAR-toimintaan Estt:n edustajana valmennuksen mandaattipaikalle.

Uusi TRA LAR valitaan 18.11.2023 Tampereella liiton syyskokouksen yhteydessä järjestettävässä seurakokouksessa. Nykyinen kokoonpano jatkaa vuoden 2023 loppuun.

 

 

 1. Leiriasiat:
 • 3-5.11.2023 Kuortane: Leirille ilmoittautui 25 urheilijaa. Uutena trampoliinivoimisteluseurana Jyväskylän Freestyleseura JFS tulee mukaan leirille, ja muuten leirillä on kuusi valmentajaa plus yksi huoltaja. LAR toivoo, että tästä leiristä hyvät käytänteet otetaan jatkossakin käyttöön, miten seuraavien leirien kanssa toimitaan. Ronja Ilomäki on ilmoittanut mielellään jatkavansa leirityksien järjestelyssä mukana olemista myös ensi vuonna.
  • 2024: LAR selvittää mahdollisuutta järjestää trampoliinivoimistelun kilpailijoille leiritys ennen Voimistelupäiviä kesäkuun alussa Espoossa. EsTT:ltä saataisiin tilat leirille, ruokailut, ja läheltä edullinen majoitus sitä tarvitseville.
  • Vuosikello 2024 on alustavasti valmis, se tiedotteen liitteenä.
  • European Gymnastics trampoliinivoimistelun workshop olisi mahdollista saada Suomeen 2024. Lohjalla oli DMT ja TRA workshop 2.-4.12.2016, nyt uutena lajina mukana olisi tumbling. Riikka on avannut jo keskustelun mahdollisista päivämääristä EG:n kanssa, todennäköisesti leiri ajoittuisi hiihtolomaviikkoa edeltävälle viikonlopulle (vko 7). Kouluttajat eli expert-valmentaja/valmentajat tulevat EG:n puolesta. Workshopin yhteydessä on tarkoitus järjestää myös leiritysmahdollisuus voimistelijoille. Asiasta tiedotetaan tarkemmin, heti, kun sopimus EG:n kanssa on asiasta olemassa.

 

 1. Kilpailuasiat:

Estt järjestää 25.11.2023 EM-näyttökilpailunakin toimivan TRA yksilöt ja synkro kilpailun 4. luokassa jun ja sen, sekä DMT:ssä jun ja sen kategorioissa. Kilpailupaikkana Kameleonten Leppävaarassa. Kilpailu löytyy Kisanetistä.

 

 1. Nykyinen lajivastaavan työsopimus päättyy 31.12.2023 Estt:n kanssa.

 

 1. Lasten linjaus voimistelussa
  • Lasten voimistelun linjaus on puhututtanut paljon. Sen taustalla on iso työstö. Linjaus on herättänyt paljon tunteita ja keskustelua. Mediasta ja olympiakomiteasta on kuitenkin saatu hyvää palautetta linjauksesta. Linjaus astuu voimaan ensi vuoden alusta.
  • Linjauksen mukaan kv-kisoihin ja kv-toimintaan osallistumisen ikäraja on jatkossa 10v.
  • Kilpailuasut: alle 12-vuotiaiden kilpailuasujen hintakatto on jatkossa 150 eur. Trampoliinivoimistelussa edelleen DMT:llä minit U12 ja TRA kilpailuluokat 1.-2. noudattavat väljempää pukeutumissäännöstöä, eikä virallista voimistelun kilpailupukua vielä tarvita.
  • Asiat, jotka trampoliinivoimistelussa tulee ratkaista vielä ennen 2024 kilpailukauden alkua:

1) Alle 12-vuotiaiden tuloksien/pisteiden ei tulisi olla enää julkisia ja

2) sukupuolineutraalius: lapsi saa itse päättää meneekö hän tyttöjen vai poikien luokkaan.

Lajivastaava selvittää seuroja varten, mikä on Sporttecin avausmaksu/kilpailu, jos kilpailua ei julkaista (alle 13v ikäisillä), tai mikä on tekninen mahdollisuus saada kisassa tulokset näkymättömiin Sporttechista, ja asiasta annetaan ohjeet viimeistään vuoden alussa, hyvissä ajoin ennen kilpailukauden alkua. Joka tapauksessa tieto luokkanousuista tulisi olla jatkossakin saatavilla kilpailun jälkeen julkisesti.

 

 1. Kansainvälinen toiminta
  • WAGC2023 joukkueen tilannekatsaus ja täydennys: EsTT:n kilpailuihin synkroon ikäluokkaan tytöt 17-21 valittu synkropari Jansson/Saario jäävät pois kilpailusta. Heidän tilalleen WAGG-joukkueeseen nousee Bouncen varasijalle valittu synkropari Ada Hynninen/Iisa Kapiainen. Myös Nooa Herrero jää loukkaantumisensa vuoksi pois kilpailusta (DMT pojat 15-16v). Varalle tähän ikäluokkaan valittu Tomi Haapajärvi ei ota edustuspaikkaa vastaan.

LAR päätti joukkueen valintakokouksessa lähettää 4 valmentajaa. Seurojen nimeämät valmentajat: Annika Savola (TV, myös HoD), Aada Sohlberg (Estt), Riikka Saariaho (Estt) ja Ekaterina Sorsa (EsTT). Koska joukkueeseen nousi nyt myös Bounce Espoosta synkropari, LAR päätti lähettää kisaan viidennen valmentajan, Marleena Malkin (Bounce Espoo)

 

 

 1. Koulutukset
  • Taso1 TRA tuomarikurssi 10-11.2.2024.
  • TRA taso1 lajitaito seurakoulutuksissa Vk Lohja 6-7.1.2024. EsTT pyrkii järjestämään joulukuussa -23 tai kevään -24 aikana oman seurakoulutuksensa. On sovittu, että 1-2 seurasta voi osallistua mukaan seuran sisäiseen koulutukseen (koulutuslisenssillä pidettävä koulutus), kun ns. avointa koulutusta ei ole nykyisillä tiedossa olevilla osallistujamäärillä taloudellisesti järkevää järjestää. Koulutukseen osallistumisesta voi tiedustella Vk Lohjan koulutukseen taulasalo@gmail.com ja Estt:n koulutukseen riikka.saariaho@voimistelu.fi
 • Valmentajien virtuaalikahvilatoimintaa jatketaan syksyllä 2023. Valmentajakahvilassa on aina lyhyt alustus päivän aiheesta, ja sen lisäksi vapaata keskustelua. Tarkoitus on rakentaa lajin yhteisöllisyyttä ja auttaa valmentajia työssä jaksamisessa. Riikka aikatauluttaa kerran kuussa virtuaalisen valkkukahvilan lounasaikaan, ja laittaa infoa ja osallistumislinkit liiton somekanaviin. Yhtenä aiheena pohdittiin otettavaksi keskusteluun lajivalmennuksen tilannetta, synergiaa ja haasteita monilajiseuroissa. Aihe-ehdotuksia voi laittaa saariaho@voimistelu.fi

 

 1. Kilpailujen järjestäminen trampoliinivoimistelussa:
  • Kilpailunjärjestämisohjeet on uusittu sekä lajissa että liitossa. Lisäksi Voimisteluliitosta on tullut uusia linjauksia ja velvoitteita kilpailujen järjestäjälle https://www.voimistelu.fi/…/kilp…/kilpailujen-jarjestaminen/, sekä toimintaohjeen kilpailuissa ja tapahtumissa tapahtuneisiin syrjivän käytöksen tapauksiin.

LAR muistuttaa, että yhteisistä säännöistä kilpailujen järjestämisessä, ja aikatauluista tiedottamisessa tulee pitää kiinni.  Mm. kilpailujen ajankohdat, kutsut ja alustavat aikataulut tulee olla ajoissa julkaistuna Kisanetissä. Stara pitäisi järjestää lajin linjauksen mukaisesti joka kilpailutapahtuman yhteydessä.

 

 • LAR on myöntänyt erikoislupahakemuksen perusteella voimistelijalle Kseniya Butlers (EsTT, syntynyt 2011) kilpailuluvan 4.lk junioreissa trampoliinilla, ja junioreissa DMT:llä syksyllä 2023. Hän on ikänsä puolesta vielä vuoden liian nuori kilpaillakseen normaaleiden luokkasääntöjen mukaan tänä syksynä juniorisarjoissa, jonka ikäraja on 13-16v kilpailun vuonna täyttävät). Hän haluaisi kuitenkin antaa näyttöjä ensi vuonna 2024 pidettävään junioriEM-kilpailuun. Kerran kilpailtuaan 4. luokassa poikkeusluvan saanut voimistelija ei enää voi palata 3. luokkaan, eli hän jatkaa kilpailemista 4.lk:ssa/DMT:llä junioreissa.

 

 

Haku