Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinevoimistelun World Challenge Cupiin Turkkiin matkaa monilukuinen suomalaisedustus
04.10.2022

Telinevoimistelun World Challenge Cupiin Turkkiin matkaa monilukuinen suomalaisedustus

Telinevoimistelun World Challenge Cup käydään Mersinissä, Turkissa 7.–9.10. Kisoihin lähtee kahdeksan suomalaisvoimistelijaa: kolme kisaa naisten telinevoimistelussa ja viisi miesten telinevoimistelussa.

 

Naisten telinevoimistelussa Suomea edustavat Sara Laiho (Kuusikon Urheilijat), Malla Montell (Oulun Pyrintö) ja Viivi Nieminen (Jyväskylän Voimistelijat-79).  Miesten telinevoimistelussa taas edustavat Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö), Jooa Sillanpää (Jyväskylän voimistelijat 79), Niila Sinivuori (Jyväskylän voimistelijat 79), Jimi Päivänen (Voimisteluseura Helsinki VSH) ja Pavel Titov (Jyväskylän voimistelijat 79). Valmentajista paikan päälle matkustavat Siru Lehmuskallio, Janne Haapajoki ja Antti Palkola sekä tuomarina Lotte Seeck.

 

Kisoista povataan kovatasoisia, mutta naisten- ja miesten telinevoimistelun lajipäälliköillä Satu Murtosella ja Kasper Holopaisella on vankka usko Suomen edustajien menestysmahdollisuuksiin. Kisa on myös siinä mielessä mielenkiintoinen, sillä naisten telinevoimistelussa kisaavat suomalaiset ovat kaikki World Challenge Cupissa ensimmäistä kertaa.

 

”Todella innoissani odotan kisaa, mahtavaa päästä kisaamaan isommalle areenalle kovatasoisten vastustajien kanssa. Tavoitteena tehdä sarjat ehjästi läpi ja nauttia kisatunnelmasta”, kommentoi ensimmäistä kertaa World Challenge Cupiin matkaava Viivi Nieminen.

 

World Challenge Cup tarjoaa urheilijoille oivan mahdollisuuden hakea tuntumaa kansainvälisistä kisoista sekä mitata omaa tasoaan muiden maiden huippuja vastaan. Miesten telinevoimistelussa toivotaan finaalipaikkoja, ja niitä lähtee hakemaan myös aiemmin MM-kisapaikan saanut Akseli Karsikas.

 

”Lähden ihan hyvillä fiiliksillä Mersiniin! Ajattelen, että se olisi vähän niin kuin kenraaliharjoitus MM-kisoja varten. Tavoitteena olisi telinefinaali ja lähteä finaalissa katsomaan mitä tapahtuu”, kertoo Akseli Karsikas.

 

Karsinnat kisataan perjantaina 7.10. ja lauantaina 8.10. Finaalit ovat sunnuntaina 9.10.

 

Aikataulu:

Perjantai:

 

klo 14:00-19:15

Naisten karsinnat: hyppy ja eritasonojapuut

Miesten karsinnat: permanto, hevonen ja nojapuut

 

Lauantai:

 

klo 14:00-19:15

Naisten karsinnat: puomi ja permanto

Miesten karsinnat: hyppy, renkaat ja rekki

 

Sunnuntai:

 

klo 13:30-15:15

Naisten finaali: hyppy ja eritasonojapuut

Miesten finaali: permanto, hevonen ja nojapuut

 

klo 17:00-18:15

Naisten finaali: puomi ja permanto 

Miesten finaali: hyppy, renkaat ja rekki 

 

Kuva: Milla Vahtila

Haku