Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinevoimistelun maailmancupissa suomalaisilla onnistumisia, muttei finaalipaikkoja
09.03.2023

Telinevoimistelun maailmancupissa suomalaisilla onnistumisia, muttei finaalipaikkoja

Ensimmäinen karsintapäivä on voimisteltu päätökseen Bakussa. Suomalaisille ei tänään tullut paikkoja viikonlopun finaaliin.

Tänään Suomea edustivat miehistä permannolla, renkailla sekä nojapuilla Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö) sekä permannolla ja nojapuilla Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit). Akseli Karsikas voimisteli tänään uusilla liikkeillä permannolla upeat 13,400 pistettä. Renkailla varmat suoritukset riittivät tänään pisteisiin 12,866 ja nojapuilla pisteisiin 9,800.

Renkailla ja permannolla tein onnistuneet sarjat, joista jäi kyllä hyvä fiilis tulevia EM-karsintoja varten. Permannolla onnistuivat uudet liikkeet, jotka olivat tavoitteena saada hyvin tehtyä”, kommentoi Akseli Karsikas ensimmäistä kilpailupäiväänsä. 

Robert Kirmekselle uudet vaikeammat sarjat tuottivat hankaluuksia ja permannolla toistuivat samat virheet kuin Dohan maailmancupissa viime viikolla. Kirmes voimisteli tänään permannolla pisteille 11,566 ja nojapuissa suoritus riitti tänään pisteille 11,666. Alun perin suunnitelmissa ollut karsintakilpailu renkaissa jäi tällä kertaa väliin. 

Uudet vaikeammat sarjat eivät ole vielä täysin varmoja ja lähdettiin kokeilemaan ja ottamaan riskejä tulevaa kautta varten. Nojapuilla tuli myös paljon virheitä tällä kertaa. Nojapuiden taso on niin korkea, että finaalipaikka ei ole realistinen, mutta kokemuksen takia oli hyvä tehdä! Nyt katse kohti seuraavien viikkojen EM-karsintoja Suomessa ja EM-kisoihin valmistautumista. Nyt on hyvä tehdä virheet pois alta, jotta EM-kisoissa onnistuu ja MM-paikka irtoaa!”, Robert Kirmes analysoi suorituksiaan.

Kilpailut jatkuvat huomenna perjantaina ja mukana ovat Akseli Karsikas (hevonen ja rekki), Robert Kirmes (hevonen ja rekki) sekä telinespesialisti Pavel Titov Jyväskylän Voimistelijoista (hevonen).

Karsintakilpailun tulokset löydät täältä

Akseli Karsikas permanto 13,400 / nojapuut 9,800 / renkaat 12,866
Robert Kirmes permanto 11,566 / nojapuut 11,666 

Lisätietoja:
Kasper Holopainen
Lajipäällikkö, miesten telinevoimistelu
kasper.holopainen@voimistelu.fi
050 327 2143

Maailmancupkilpailut ovat urheilijoille tärkeä väylä kerätä henkilökohtaisia ranking-pisteitä MM-karsintoihin. Neljästä maailmancupin osakilpailusta urheilijan kolme parasta sijoitusta lasketaan yhteispisteisiin. Sijoittuessaan koko maailmancup-sarjan kahdeksan parhaan joukkoon, aukeaa urheilijalle paikka MM-kilpailuihin, joista on mahdollista lunastaa paikka ensi vuoden olympialaisiin Pariisiin.

 

Haku