Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinevoimistelun maailmancupissa Kaia Tanskaselle toinenkin finaalipaikka
02.03.2023

Telinevoimistelun maailmancupissa Kaia Tanskaselle toinenkin finaalipaikka

Toinen karsintapäivä Dohan maailmancupissa sujui suomalaisittain hieman alavireisesti. Päivän positiivisena pilkahduksena Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat) taituroi tiensä puomifinaaliin.

Polvivaivan vuoksi Kaia Tanskanen  (Jyväskylän Voimistelijat) kilpaili tässä maailmancupissa vain kahdella telineellä ja varmisti molemmilla telineillä paikkansa myös finaaliin. Tänään Tanskanen voimisteli puomilla pysyvän sarjan, joskaan virheiltä ei täysin vältytty. Tanskanen lähtee seitsemänneltä sijalta puomifinaaliin pistein 12,933. Huomenna Kaia Tanskanen nähdään eritasonojapuiden finaalissa.

”Kilpailin tänään vain puomilla ja olin melko jännittynyt, sillä kokeilu ei mennyt ihan nappiin. Olin suorituksellani ryhmämme viimeinen, joka myös toi oman jännityksensä suoritukseen. Pyrin kuitenkin rauhoittamaan mieleni ja rentoutumaan kisasuoritukseen. Olen todella tyytyväinen sarjaani, vaikka siinä oli vielä pieniä virheitä. Finaaliin tavoitteena on saada sarjaa vielä siistittyä ja nauttia kilpailemisesta”, tuumasi Kaia Tanskanen.

Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics) kilpaili tänään puomilla. Hän ei saavuttanut tänään parasta virettään. Puomisarjaan tuli joitakin isompia virheitä, mikä rokotti pisteitä. Mäkelän puomipisteet 11,066

Miesten telinevoimistelijoista areenalla nähtiin tänään Oskar ja Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit). Miehet aloittivat kilpailunsa rekiltä, jossa onnistuneilla sarjoilla oli mahdollisuus taistella finaalipaikoista. Oskar Kirmes suoritti sarjansa läpi ilman suuria virheitä, mutta pisteet 12,266 eivät riittäneet finaaliin asti. Robert Kirmeksellä oli  sarjassaan haasteita ja virheet rokottivat pisteitä, hänen pisteensä rekiltä 9,466.

Oskar Kirmes voimisteli tänään nojapuilla sarjansa varmasti läpi, pisteet upeat 13,000. Robert Kirmeksellä vaikeudet jatkuivat nojapuilla ja sarjasta pisteet 11,833.

 

TORSTAIN KARSINTOJEN TULOKSET:

Sani Mäkelä: puomi 11,066 

Kaia Tanskanen: puomi 12,933

Oskar Kirmes: rekki 12,266 / nojapuut 13,000

Robert Kirmes: rekki 9,466 / nojapuut 11,833

Kilpailut jatkuvat huomenna finaaleilla, kun Kaia Tanskanen voimistelee eritasonojapuiden finaalissa. Sani Mäkelä on hyppyfinaalin kolmas varavoimistelija. Miehet eivät harmillisesti yltäneet Dohassa finaaleihin.

 

Kilpailun verkkosivut 

Kilpailun tuloksia voi seurata tulospalvelusta.

Haku