Home » Uutiset » Telinevoimistelun maailmancupissa finaalipaikka, onnistumisia ja epäonnea
01.03.2023

Telinevoimistelun maailmancupissa finaalipaikka, onnistumisia ja epäonnea

Telinevoimistelun maailmancupin ensimmäinen karsintapäivä on voimisteltu päätökseen Dohassa. Kaia Tanskanen eritasonojapuiden finaaliin.

Suomea edustivat naisista Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics) ja Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat). Miesten telinevoimistelijoista podiumilla nähtiin tänään permannolla ja renkailla Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit), hevosella Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat) sekä Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) permannolla ja hevosella.

Kaia Tanskanen joutui polvivamman vuoksi kilpailemaan tänään vain nojapuilla. Eritasonojapuilla Tanskanen näytti varmoja otteita suorittaen ehjän sarjan ja upeat pisteet 12,400. Sijoittuessaan kahdeksanneksi, hän varmisti paikkansa perjantain finaaliin.

”Kilpailin tänään vain nojapuilla ja olen tyytyväinen tämänpäiväiseen suoritukseeni. Odotan innolla myös huomista puomin karsintaa, toivottavasti saisin sieltäkin finaalipaikan. Aion nauttia hetkestä, keskittyä yhteen liikkeeseen kerrallaan ja katsoa mihin se riittää. Niin tein tänäänkin ja onnekseni suoritukseni riitti finaalipaikkaan asti”, iloitsi Tanskanen.

Sani Mäkelä lähti kilpailuun tekemään ehjää neliottelua sekä tavoittelemaan hypyn finaalipaikkaa, harmillisesti hyppyfinaali jäi tällä kertaa saavuttamatta. Ensimmäisestä hypystä pisteet 12,533 ja toisesta 12,566. Eritasonojapuilla Mäkelällä oli haasteita, jotka näkyivät myös pisteissä. Mäkelän nojapuupisteet 9,933.

”Olen pettynyt tämän päivän suorituksiini. Hypyssä katsoin väärää näyttötaulua lähtölupaa odottaessani, mikä aiheutti hämminkiä suoritukseeni. Nojapuilla minulla oli haasteita, enkä ole siihenkään sarjaan tyytyväinen”, harmitteli Mäkelä.

Maailmancupin ensikertalainen, mutta muuten kokenut voimistelija Robert Kirmes kilpaili renkailla varman sarjan, jolla pisteet 12,933. Permannolla sarjassa oli haasteita ja pisteet jäivät toivottua alemmaksi 11,533.

Oskar Kirmes tavoitteli tänään ehjiä suorituksia. Hevosella sarja sujui mallikkaasti ja sarjalla komeat pisteet 13,000. Permantosarjassa myös hänellä oli hieman haasteita, pisteet 12,233.

”Ihan tyytyväinen, että sain hevosella sarjan läpi, mutta parannettavaa vielä löytyy. Permannolla tuli harmillinen kaatuminen, mikä maksoi tänään finaalipaikan. Se kyllä jäi harmittamaan, mutta nyt ajatukset huomiseen ja toiseen kisapäivään”, summasi Oskar Kirmes.

Hevosen telinespesialisti Titov suoritti sarjansa Dohassa varmemmin kuin viime viikon Cottbusin maailmancupissa. Suorituksella pisteet 12,633.

”Suoritukseni oli hiukan parempi kuin viime viikolla Cottbusissa. Olen tyytväinen, että sarja meni taas läpi ja suorituspuhtaus viime kisaa parempi”, totesi Titov.

KESKIVIIKON KARSINTOJEN TULOKSET:

Sani Mäkelä: hyppy 12,549 / nojapuut 9,933

Kaia Tanskanen: nojapuut 12,400

Oskar Kirmes: permanto 12,233 / hevonen 13,000

Robert Kirmes: permanto 11,533 / renkaat 12,933

Pavel Titov: hevonen 12,633

Kilpailut jatkuvat huomenna, torstaina, ja suomalaisista mukana ovat Sani Mäkelä (puomi ja permanto), Kaia Tanskanen (puomi), Oskar Kirmes (nojapuut ja rekki) sekä Rober Kirmes (rekki).