Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinevoimistelun maailmancup on voimisteltu suomalaisten osalta päätökseen Bakussa
10.03.2023

Telinevoimistelun maailmancup on voimisteltu suomalaisten osalta päätökseen Bakussa

Suomalaisten kilpailut maailmancupissa päättyivät tänään ilman finaalipaikkoja. Suomea edustivat rekillä ja hypyssä Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö), hevosella ja rekillä Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) sekä hevosella Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat).  

Akseli Karsikas on tyytyväinen kilpailusuorituksiinsa, vaikka tänään ei hyppy onnistunutkaan aivan odotusten mukaisesti. Karsikas voimisteli rekillä pisteille 12,733 ja hypyssä pisteille 12,966.

”Tänään hyppy ei oikein kulkenut, joten se meni huonommin, mutta rekillä sain sarjan suoritettua onnistuneesti läpi! Siihen olen tyytyväinen. Hyvillä fiiliksillä lähden parantamaan näissä kisoissa tehtyjä virheitä ensi viikon EM-karsintoihin”, Karsikas pohtii tämän päiväistä suoritustaan. 

Robert Kirmekselle tuli tänään kilpailuissa paljon epäonnistumisia ja rekillä pisteet jäivät 10,333. Hevosella Kirmes voimisteli pisteille 10,800.

”Ei voi muuta sanoa, kuin olevani todella pettynyt omiin suorituksiini. Sarjat eivät ole vielä parhaassa kunnossa, mutta nämä olivat kauden ensimmäiset kilpailut, joten hyvä tietää missä mennään. Uudet liikkeet ovat vielä epävarmoja, joten nyt vain kotiin treenaamaan lisää, jotta EM-kisoissa onnistun!”, Kirmes analysoi kilpailupäivää.

Pavel Titovilla kilpailut eivät sujuneet odotusten mukaisesti ja hän sai hevosella pisteet 10,833.

”Sain tänään tehtyä sarjan läpi ilman tippumisia, mutta alastuloa ei valitettavasti laskettu, minkä vuoksi pisteeni jäivät todella alhaisiksi”, harmittelee Pavel Titov suoritustaan.

Toisen karsintapäivän tulokset löydät täältä

Akseli Karsikas rekki 12,733 / hyppy 12,966
Robert Kirmes rekki 10,333 / hevonen 10,800
Pavel Titov hevonen 10,833

Suomalaisten osalta maailmancupkilpailut päättyivät tänään. Seuraavaksi suomalaiset kilpailevat ensi viikolla EM-karsintakilpailussa Suomessa.

Lisätietoja:
Kasper Holopainen
Lajipäällikkö, miesten telinevoimistelu
kasper.holopainen@voimistelu.fi
050 327 2143

Maailmancupkilpailut ovat urheilijoille tärkeä väylä kerätä henkilökohtaisia ranking-pisteitä MM-karsintoihin. Neljästä maailmancupin osakilpailusta urheilijan kolme parasta sijoitusta lasketaan yhteispisteisiin. Sijoittuessaan koko maailmancup-sarjan kahdeksan parhaan joukkoon, aukeaa urheilijalle paikka MM-kilpailuihin, joista on mahdollista lunastaa paikka ensi vuoden olympialaisiin Pariisiin.

 

Haku