Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinevoimistelun kansainvälinen kisakausi alkaa maailmancupkiertueella
13.02.2024

Telinevoimistelun kansainvälinen kisakausi alkaa maailmancupkiertueella

Ensimmäinen maailmancupkilpailu kisataan Kairossa, Egyptissä 15.-18.2.2024. Telinevoimistelun kilpailukausi jatkuu heti perään Saksan Cottbusissa 22.–25.2.2024 toisella maailmancupkilpailulla.

Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) voimistelee nojapuilla. Hän on lähdössä molempiin maailmancupkilpailuihin. Kaia Tanskasen (Jyväskylän Voimistelijat -79) piti alun perin lähteä molempiin maailmancupkilpailuihin, mutta sairastumisen vuoksi hän jättää ainakin Kairon kisat väliin.  

Miehistä Kairoon lähtevät ja teline/telineet, jonka kilpailuun osallistuvat:

  • Elias Koski, Voimisteluseura Helsinki VSH, kaikki telineet
  • Oskar Kirmes, Espoon Telinetaiturit, permanto ja hevonen
  • Joona Reiman, Tampereen Sisu, hyppy ja nojapuut
  • Leo Lehtinen, Gymna Turun Taitoliikuntakeskus, rekki

Cottbusiin lähtevä ja teline/telineet, jonka kilpailuun osallistuvat:

  • Elias Koski, Voimisteluseura Helsinki VSH, kaikki telineet
  • Robert Kirmes, Espoon Telinetaiturit, hevonen, renkaat ja nojapuut
  • Joona Reiman, Tampereen Sisu, hyppy
  • Leo Lehtinen, Gymna Turun Taitoliikuntakeskus, rekki

Kilpailuissa on satoja voimistelijoita, jotka tavoittelevat maailmancupin kautta viimeisiä paikkoja Pariisin olympialaisiin. Jokaiselta telineeltä on jaossa kaksi paikkaa per teline eli yhteensä 8 (naiset) ja 12 (miehet) paikkaa. Maailmancupkilpailuja on neljä ja niistä kolme parasta tulosta otetaan huomioon.

Seuraavat maat ovat lunastaneet joukkuepaikan olympialaisiin. Naisissa Kiina, Brasilia, Italia, Alankomaat, Ranska, Japani, Australia, Romania, Etelä-Korea, USA, UK ja Kanada. Miehissä USA, Kanada, Saksa, Italia, Sveitsi, Espanja, Turkki, Alankomaat, Ukraina, Kiina, Japani ja UK.

Urheilijat odottavat kisoja innolla

”Odotan innolla kisoja. Syyskuussa leikattu polveni on vaikuttanut vahvasti valmistautumiseeni, ja lähdenkin kisaamaan vain nojapuita. Olen todella iloinen, että polven kuntoutus on edennyt näin hyvin, että pääsen nyt jo kisaamaan. Lähtötilanne on siis hyvin erilainen mitä normaalisti, joten lähden tavoittelemaan parhaita suorituksia, joihin tällä hetkellä pystyn”, Maisa Kuusikko toteaa.

”Kiva päästä avaamaan kansainvälistä kisakautta. Valmistautuminen on sujunut oikein hyvin ja olen oikein hyvässä kunnossa. Muutamia uusia liikkeitä olen harjoitellut, kiva päästä näkemään miten ne onnistuvat ja näyttämään työn tulosta. Lähden hakemaan hyviä, ehjiä suorituksia ja hyviä pisteitä. Kilpailuissa on kova taso, kun muutkin ovat hakemassa olympiapaikkoja, katsotaan niitä sijoituksia sitten myöhemmin. Lähden tekemään omaa suoritusta ja hyviä suorituksia. Finaalipaikat ja kovat sijoitukset kiinnostaa”, Elias Koski kertoo.

”Hyvä on fiilis. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja yritän hevosella vaikeamman sarjan, kuin viime kaudella. Sarja on ollut aika epävarma vielä tässä vaiheessa, mutta pakko yrittää, jos halua päästä finaaliin”, toteaa Oskar Kirmes.

”On kyllä todella hyvä fiilis vihdoin päästä kisaamaan pitkän loukkaantumisen jälkeen, valmistautuminen on sujunut myös ihan hyvin ja varmoin ottein voi lähteä kisaamaan. Tavoitteeni on saada olympiapaikka näistä neljästä maailmancupista”, Joona Reiman sanoo.

”Valmistautuminen kisakauteen on ollut ihan hyvä, mutta treenejä on välillä jäänyt välistä, koska olen armeijassa tällä hetkellä. Siitä huolimatta on hyvä ja odottava fiilis kisoja kohden. Kisojen tavoitteena on saada tehtyä rekki puhtaasti läpi ja finaalipaikka siihen päälle olisi tosi hieno!” Leo Lehtinen kertoo.

”Kisakauden alku on aina jännittävä. Hyvä fiilis tällä hetkellä mutta lähden tällä kertaa Cottbusiin hakemaan vähän lisää kokemusta ennen kauden päätavoitetta, joka on EM-kisat. Vielä en ole aivan täydessä iskussa kaikilla telineillä mutta nyt on hyvä hetki nähdä missä ollaan. Valmistautuminen on ollut vaikea ja turhauttava nilkkaleikkauksen jälkeen lokakuussa. Tavoitteena on tehdä uudet vaikeammat sarjat ehjästi läpi ja silloin saa nähdä mihin riittää, nyt kun on olympiavuosi, on taso todella kova”, Robert Kirmes kertoo.

Voimistelijoiden kuvat löytyvät naisten ja miesten telinevoimistelun kansioista median kuvapankista >>

 

Kairon maailmancupkilpailun aikataulu

15.2.2024 klo 15.30–22.15 Karsinnat: hyppy ja nojapuut (naiset); permanto, hevonen ja renkaat (miehet) 

16.2.2024 klo 14–20:40 Karsinnat: puomi ja permanto (naiset); hyppy, nojapuut ja rekki (miehet)

17.2.2024 klo 14–16:40 Finaalit: hyppy ja nojapuut (naiset); permanto, hevonen ja renkaat (miehet) 

18.2.2024 klo 14–16:35 Finaalit: puomi ja permanto (naiset); hyppy, nojapuut ja rekki (miehet)

Lue lisää kilpailujen sivuilta >>

 

Cottbusin maailmancupkilpailun alustava aikataulu

22.2.2024 klo 17:40–21 Karsinnat

23.2.2024 klo 17:40–21 Karsinnat

24.2.2024 klo 15:15-18:20 Finaalit

25.2.2024 klo 15:15-18:20 Finaalit

Lue lisää kilpailujen sivulta >>

 

Haku