Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinevoimistelijat lähdössä World Challenge Cup -kilpailuihin Varnaan ja Koperiin
20.05.2024

Telinevoimistelijat lähdössä World Challenge Cup -kilpailuihin Varnaan ja Koperiin

Telinevoimistelijoilla on touko-kesäkuussa edessä kaksi World Challenge Cupia, ensimmäinen Varnassa (Bulgaria) 23.-26.5.2024 ja toinen Koperissa (Slovenia) 30.5.-2.6.2024.

Naisista Varnan World Challenge Cupiin lähtevät voimistelijat ovat Saara Kokko (Oulun Pyrintö) ja Minea Antila (Oulun Pyrintö). Koperin World Challenge Cupiin puolestaan lähtevät Anni Vuorikoski (Espoon Telinetaiturit) ja Misella Antila (Oulun Pyrintö).

”Valmistautuminen ei ole ollut täysin ideaali EM-kisojen jälkeen pienen loukkaantumisen takia. Mennyt kausi on kuitenkin sujunut hyvin ja lähden luottavaisin mielin kisaan. Tavoitteena onnistuneet sarjat, joihin voin olla tyytyväinen”, Misella Antila kertoo.

Misella Antila voimisteli Suomen joukkueessa toukokuun alussa EM-kisoissa, kun joukkue saavutti kovatasoisessa kilpailussa sijan 17. 

Miehistä Varnan World Challenge Cupiin lähtevät Marcus Pietarinen (HIFK Gymnastics), Emil Woivalin (Espoon Telinetaiturit) ja Leevi Makkonen (Espoon Telinetaiturit). Kyseessä on Pietarisen ensimmäinen World Challenge Cup. Koperin World Challenge Cupiin lähtevät puolestaan Tampereen Sisun Joona Reiman ja Patrick Palmroth. 

Joona Reimanin tavoitteena on päästä finaaliin, vaikka harjoittelu on ollut vähällä armeijan takia.

Taustaa World Challenge Cup -kilpailuista

World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) alaiset kilpailut, jotka on tarkoitettu vain yksittäisille voimistelijoille, maksimissaan 2 per maa per teline. Kilpailussa on vain telinekohtaiset karsinnat ja finaalit, eikä ottelukilpailuita. Finaaleihin pääsee kahdeksan parasta osallistujaa. Jokaisessa WCC-kilpailussa voimistelijalla on mahdollisuus voittaa palkintorahoja ja World Challenge Cup -pisteitä, jotka lasketaan mukaan jokaisen telineen World Challenge Cupin rankinglistaan. WCC ei ole karsintakilpailu arvokisoihin.

Lisätietoa kilpailuista

FIG World Challenge Cup 2024 Varna >>

FIG World Challenge Cup 2024 Koper >>

 

Haku