Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » TeamGymin Suomen mestaruuksista voimistellaan lauantaina Jyväskylässä
03.11.2020

TeamGymin Suomen mestaruuksista voimistellaan lauantaina Jyväskylässä

TeamGymin Suomen mestaruuskilpailut järjestetään Jyväskylän Hipposhallissa lauantaina 7. marraskuuta. Aikuisten Suomen mestaruuksia tavoittelevat naisten sarjassa Espoon Telinetaitureiden Elecstremeja helsinkiläisen Fliku-82:n Celeda, sekajoukkueissa järjestäjäseura Jyväskylän Voimistelijoiden Jyvomix.

Jyvomix on sarjansa hallitseva mestari. Naisten sarjassa nähdään lauantaina uusi SM-voittaja, sillä kahden edellisvuoden mestari ja SM-kisojen kestomenestyjä HGK ei ole mukana kilpailussa.

Nuorten SM-kilpailuihin osallistuu yhteensä kuusi joukkuetta. Tyttöjen sarjassa kilpailevat Voimisteluseura Kiepin Aurum, EsTT:n Effects, Tampereen Voimistelijoiden Fierce, Flikun Firelle ja Härmän Siskojen Safine. Nuorten sekajoukkueiden sarjaan osallistuu Joensuun Voimistelun ja Liikunnan Juniormix

TeamGymin lajipäällikkö Sonia Solismaa ennakoi laadukkaita kilpailusuorituksia, vaikka SM-kisojen joukkuemäärä jääkin tänä vuonna tavanomaista pienemmäksi.

”Naisten joukkueilta odotan tasaista kilpailua ja hyviä onnistumisia. Aikuisissa on paljon maajoukkuevoimistelijoita, jotka ovat harjoitelleet hyvin, joten senkin vuoksi odotan, että kilpailu on tasokasta. Nuorissa mukana on uusia joukkueita, ja uskon, että heilläkin kamppailusta tulee tiukkaa”, Solismaa sanoo. 

Lajipäällikön mukaan laji elää parhaillaan murrosvaihetta. Kuluvan vuoden kilpailusykli muuttui merkittävästi koronaviruksen vuoksi, ja kevään kisakauden peruuntumisen lisäksi Euroopan mestaruuskilpailut siirtyivät lokakuulta ensi kevääseen.

Sonia Solismaa suhtautuu tämänhetkisen tilanteeseen kuitenkin toiveikkaasti.

”Pitkä kilpailutauko on varmasti ollut monelle haastavaa aikaa, mutta nyt päästään kisaamaan kovalla innolla. Katseita voi kääntää jo kevääseen, jolloin edessä ovat EM-kilpailut sekä seuraavat SM-kisat, joissa toivottavasti nähdään kaksi sekajoukkuetta ja enemmän naisiakin.”

TeamGymin SM-kilpailujen aikataulu, la 8.11.

15.00: Nuorten SM-kilpailu
18.30: Aikuisten SM-kilpailu

SM-kilpailujen lisäksi Hipposhallissa voimistellaan viikonloppuna TeamGymin luokkakilpailut. Perjantaina käydään kilpaharrasteluokkien, lauantaina SM-sarjojen lisäksi 3. luokan ja sunnuntaina vielä 1., 2. ja 4. luokkien kilpailut.

Lisätietoja ja tarkemmat aikataulut löydät kilpailujen tapahtumasivuilta.

Kuva: Suomen Voimisteluliitto / Milla Vahtila

Haku