Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » TeamGymin Suomen mestaruuksista voimistellaan lauantaina 6.11.Tampereella
02.11.2021

TeamGymin Suomen mestaruuksista voimistellaan lauantaina 6.11.Tampereella

TeamGymin Suomen mestaruuskilpailut järjestetään tulevana viikonloppuna 6. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Aikuisten Suomen mestaruuksia tavoittelevat naisten sarjassa viime vuoden voittajajoukkue Elecstreme (Espoon Telinetaiturit) sekä Helsinki Unified (Fliku-82, Helsingfors Gymnastikklubb HGK). Sekajoukkueiden mestaruutta taas tavoittelee Tampereen Voimistelijoiden TV Mix.

Nuorten SM-kilpailuihin osallistuu yhteensä kuusi joukkuetta. Tyttöjen sarjassa kilpailevat Aurum SM (HIFK Gymnastics), Effects (Espoon Telinetaiturit), Fierce (Tampereen Voimistelijat), Twister (Oulun Pyrintö voimistelujaosto) sekä Zadoria (Taipumattomat). Nuorten sekajoukkueiden sarjaan osallistuu JuniorMix (Joensuun Kataja voimistelujaosto).

Alun perin SM-kilpailut oli suunniteltu järjestettäväksi keväällä, mutta koronarajoitukset siirsivät kisan syksyyn.

TeamGymin lajipäällikkö Sonia Solismaa suhtautuu tuleviin kisoihin odottavasti ja positiivisin mielin.

– Mahtavaa, että pystymme järjestämään keväältä siirtyneet SM-kilpailut nyt syksyllä. Aikuisten joukkueita osallistuu tänä vuonna hieman normaalia vähemmän, mutta nuorten tyttöjen sarjassa sen sijaan nähdään peräti kuusi joukkuetta ympäri Suomea, Solismaa kertoo.

Solismaa uskoo, että viikonlopun SM-kisoista on tulossa tasaväkinen mutta tiukka. Tiedossa on laadukkaita kilpailusuorituksia ja tasaista kilpailua. EM-kisoihin valmistautuville maajoukkuevoimistelijoille SM-kilpailut tarjoavat tärkeää kisakokemusta kilpailutauon jälkeen.

SM-kilpailujen lisäksi Tampereella voimistellaan tulevana viikonloppuna myös TeamGymin luokkakilpailut. Lauantaina käydään SM-sarjojen lisäksi 3. ja 4. luokkien kilpailut. Sunnuntaina käydään vielä 1., 2. ja kilpaharrasteluokkien kilpailut.

TeamGymin SM-kilpailujen aikataulu

la 6.11. klo 16:00 Nuorten SM-kilpailu
la 6.11. klo 19:15 Aikuisten SM-kilpailu

Lisätietoja ja tarkemmat aikataulut löydät kilpailujen tapahtumasivulta.

Kuva: Vuoden 2020 naisten sarjan SM-voittajajoukkue Elecstreme (Espoon Telinetaiturit). Kuvaaja Ville Koskiniemi. 

Haku