Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » TeamGymin SM-kisojen osallistujamäärä kasvaa vaisumpien vuosien jälkeen
07.11.2022

TeamGymin SM-kisojen osallistujamäärä kasvaa vaisumpien vuosien jälkeen

Espoon-Telinetaiturit-SM-joukkue2022

Naisten Suomen mestaruus ratkaistaan neljän joukkueen kesken. JoKa Mix debytoi aikuisten sekajoukkuesarjassa.

TeamGymin Suomen mestaruuksista kilpaillaan tulevana lauantaina Espoon Opinmäen koululla.

Kahtena edellisenäkin vuonna aikuisten SM-kisat on voimisteltu marraskuussa koronaviruksen rajoitustoimien seurauksena, mutta tällä kertaa poikkeuksellisen kilpailuajankohdan taustalla on vuoden 2020 TeamGymin EM-kilpailujen siirtyminen joulukuulle 2021. Näin ollen maajoukkuevoimistelijat ovat saaneet pidemmän harjoituskauden viime joulukuun ja kuluvan vuoden syyskuun EM-kilpailujen välissä.

TeamGymin lajipäällikkö Sonia Solismaa uskoo, että hyvin sujuneista EM-kilpailuista on saatu lisää motivaatiota ja hyvää mieltä, mikä näkyy myös SM-kisoissa.

”Toivon, että siitä tulee hyvätasoinen kilpailu, jossa käydään varmasti tiukkaa kamppailua mitaleista”, Solismaa sanoo.

Naisten SM-sarjassa kilpailee neljä joukkuetta: Espoon Telinetaiturit, Härmän Siskojen Safine, Jyväskylän Voimistelijat sekä Tampereen Voimistelijoiden Edustus. Yksikään kokoonpanoista ei ole kilpaillut nykymuodossaan naisten SM-tasolla, mutta joukkueissa on kokeneita voimistelijoita vähintään nuorten SM-kilpailuista ja maajoukkueista.

SM-kisojen ainoana sekajoukkueena kilpailee Joensuun Katajan JoKa Mix, joka nousee niin ikään ensimmäistä kertaa aikuisten SM-tasolle. Kaikkien SM-joukkueiden esittelyt ovat luettavissa TeamGymin kilpailu- ja tuomaritoiminnan sivulta

Lajipäällikkö Solismaa on iloinen, että aikuisten SM-joukkueiden määrä on kasvanut parin vaisumman vuoden jälkeen. Viime vuonna naisten sarjassa oli kaksi osallistujaa, joista mestarijoukkue Elecstreme on yhdistänyt nyt voimansa EsTT:n entisen nuorten edustusjoukkueen Effectsin kanssa. Hopeajoukkue Helsinki Unified jättäytyi tänä syksynä SM-kilpailuista sivuun.

”Lajikehitys on menossa hyvään suuntaan. Nuorten joukkueiden kanssa tehdään tosi hyvää työtä, mikä alkaa näkyä täällä aikuisten tasolla. Maajoukkuetoimintakin toivottavasti auttaa seurajoukkueita siinä, että voimistelijat jatkavat uraansa pidemmälle”, Solismaa kehuu.

Uusien joukkueiden lisäksi TeamGymin SM-kilpailuissa on uudet säännöt, joita päivitettiin täksi vuodeksi kansainvälisen mallin mukaisesti. Sääntöuudistuksen myötä vapaaohjelman pisteytystä on yhdenmukaistettu muihin telineisiin nähden siten, että vapaaohjelmassa sommittelun maksimipisteet ovat matalammat kuin aiemmin. Trampetilla ja volttiradalla alastulojen täsmällisyys on puolestaan entistä tärkeämpää.

TeamGymin SM-kilpailujen aikataulu 12.11.

16.15 lämmittely

17.00 telinekokeilu

18.15 SM-kilpailu.

SM-kilpailujen ohessa Espoossa voimistellaan viikonloppuna TeamGymin luokkakilpailut. Lauantaina ohjelmassa ennen aikuisten SM-kilpailuja ovat 3.–5. luokkien kilpailut, sunnuntaina voimistellaan 1., 2. ja kilpaharrasteluokat. Lisätietoja ja tarkat kilpailuaikataulut löydät Kisanetin tapahtumasivulta.

Kuva: Espoon Telinetaiturit kilpailee SM-kotikisoissaan uudistuneella kokoonpanolla.

Haku