Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tarkennuksia tanssillisen voimistelun tuomaritoimintaan
29.06.2021

Tarkennuksia tanssillisen voimistelun tuomaritoimintaan

Tanssillisen voimistelun kehittämisryhmä (LAR) on päättänyt seuraavista muutoksista ja tarkennuksista lajin tuomaritoimintaan. LAR tiedottaa ajantasaisesti kaikista muutoksista jatkossakin ja pyrkii käsittelemään askarruttavat asiat mahdollisimman lyhyellä viiveellä. Tiedotteet löytyvät lajin nettisivuilta.

Tanssillisen voimistelun tuomaritoimintaan liittyvät muutokset:

1. Tuomarisakko ja vuokratuomarit

Tuomarisakko nousee 250 euroon. Seuran tehtävänä on varmistaa, että koulutettuja tuomareita on riittävästi suhteutettuna joukkueiden lukumäärään. Tuomarisakkoa ei kohdisteta joukkueelle, vaan joukkueen/joukkueiden edustamalle seuralle. Seuroilla on mahdollisuus pyytää vuokratuomaria, jotta tuomarivelvoite täyttyy. Vuokratuomareista lisätietoja antaa tanssillisen voimistelun lajivastaava Nea Vallin nea.vallin@voimistelu.fi 

2. Tuomaripaneelin muodostaminen

Tuomaripaneeleissa on jatkossa aina kuusi (6) tuomaria. Kisajärjestäjä kokoaa tuomaripaneelit ja julkaisee ne viikko jälki-ilmoittautumisen jälkeen. LAR hyväksyy tuomaripaneelien kokoonpanon, auttaa tarvittaessa ylituomarin valinnassa ja hyväksyy poikkeukset erityistilanteissa.

3. Tuomaripätevyyden voimassaolo

Tuomaripätevyys pysyy voimassa, kun tuomari osallistuu yhden kilpailun tuomarointiin / kaksi vuotta. Tuomaripätevyys päivitetään tuomarikokeella. Mikäli sääntöihin tulee merkittäviä muutoksia, vaaditaan kaikilta tuomareilta hyväksytty suoritus päivitetystä tuomarikokeesta. 

4. Tuomarikokemuksen määräytyminen

Kokenut tuomari voi toimia tuomariston ylituomarina (S1). Tuomarin katsotaan olevan kokenut, kun tuomarointeja on kertynyt kuudesta eri kilpailusta ja molemmista osa-alueista (suoritus ja koreografia). Jokaisen tuomarin velvollisuus on pitää itse kirjaa tuomaroinneista. 

5. Tuomaroinnin laadun ylläpitäminen

Seuraava tuomariseminaari järjestetään Zoom-etäyhteydellä keskiviikkona 1.9. klo 18-21. LAR suosittelee vahvasti, että kaikki tuomarit osallistuvat etäseminaariin. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Tanssillisen voimistelun kehittämisryhmä (LAR) kiittää kaikkia tuomareita poikkeuksellisen kisakauden läpiviemisestä! Tuomarit ovat joustaneet esimerkillisesti ja sopeutuneet muuttuviin tilanteisiin erinomaisesti. Tuomarityön laatu on säilynyt hyvällä tasolla, vaikka tuomarointi on ollut totuttua haastavampaa.

 

https://go.hoika.net/public/PublicTraining.aspx?sid=263&id=3964
https://go.hoika.net/public/PublicTraining.aspx?sid=263&id=3964
https://go.hoika.net/public/PublicTraining.aspx?sid=263&id=3964

Haku