Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tanssillisen voimistelun mestaruuksista kilpaillaan Oulussa 20.4.2024
11.04.2024

Tanssillisen voimistelun mestaruuksista kilpaillaan Oulussa 20.4.2024

Tanssillisen voimistelun mestaruuskilpailut järjestetään Oulussa 20.4.2024. Oulun Voimisteluseuran järjestämiin kilpailuihin saapuu lauantaina yhteensä 69 joukkuetta eri puolilta Suomea.  

Tanssillisen voimistelun kilpailukausi 2023-2024 huipentuu ensi viikolla mestaruuskilpailuihin Oulussa.

Lajin kehittämisryhmän puheenjohtajan Marja Kallioniemen mukaan ensi viikon mestaruuskilpailuissa tullaan näkemään monipuolisia erittäin hyvin harjoiteltuja, ilmaisevia ja mukaansa tempaavia koreografioita kaikilta 69:ltä joukkueelta. 

Tanssillinen voimistelu liikuttaa vuosittain tuhansia suomalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia. Vuonna 2023 lajitoimintaa tarjosi 82 seuraa ja harrastajia lajin parissa on yhteensä noin 3000, joista reilu puolet on lisenssiurheilijoita, jotka osallistuvat lajin kilpailuihin ja tapahtumiin.  

Marja Kallioniemi kertoo lajin voivan tällä hetkellä hyvin. 

”Innostus näkyy kilpailutapahtumissa, ja myös muissa tapahtumissa, joissa tanssillinen voimistelu on mukana, esim. Gymnaestrada-suurtapahtumien kenttäohjelmissa. Korona-aika hieman hidasti kasvua, mutta nyt sen jälkeen joukkueiden määrä ja uusien kilpailuihin osallistuvien seurojen määrä on lisääntynyt. Nyt myös yli 50-vuotiaiden sarjan joukkueiden määrä on alkanut kasvaa. Eri sarjoissa voimistelijoiden lajiosaaminen on syventynyt, ja myös koreografioiden suunnittelussa ja toteuttamisessa näkyy hienoa osaamista. Eteenpäin täytyy kuitenkin katsoa koko ajan, jatkossa tarvitaan mm. lisää koulutusta – niin lajitaidon osaamista valmentajille kuin arviointikoulutusta tuomareille.” 

Lisätietoa kilpailuista

Kilpailun aikataulu, osallistuvat joukkueet ja tulospalvelu Kisanet.fi-palvelussa >> 

Kaleva striimaa kilpailun Kaleva Live -palvelun kautta. Striimi on maksuton Kalevan verkkotunnuksilla, tunnuksen saa käyttöönsä myös Kalevan 1 kk testijaksolla (1 €). 

Artikkelikuva: Sami Ilvonen / Olarin Voimistelijat

Haku