Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomalaiset tekivät World Age Group -kilpailuissa historiaa – Sampo Nousiaiselle hopeaa
13.06.2022

Suomalaiset tekivät World Age Group -kilpailuissa historiaa – Sampo Nousiaiselle hopeaa

SampoNousiainen kilpailee

Kilpa-aerobicin nuorten World age group competition kilpailtiin 10.–12.6. Portugalin Guimaraesissa.

Poikien sarjassa Tampereen Sisun Sampo Nousiainen teki historiaa, sillä hän on ensimmäinen voimistelija, joka on voittanut kilpa-aerobicin World Age Group- kilpailun mitalin Suomelle. Sampo lähti alkukilpailun jälkeen sijalta 3. eiliseen finaaliin. Ja paransi vielä siitä sijoitustaan häviten maailman mestaruuden vain 0,05 erolla.

– Sanattomaksi vetää. Hyvä suoritus, hyvä fiilis, hyvä mitali. Viimeisen suorituksen aikana pitkä kisarupeama alkoi painaa, mutta sain tehtyä finaalissa erittäin hyvän suorituksen ja näin kirkastettua alkukilpailun 3. sijan hopeamitaliin, kommentoi Sampo kisan jälkeen.

Tampereen Sisun WAGC edustajien valmentajat Mila ja Tiina Koljander olivat tyytyväisiä suorituksiin ja onnellisia mitalista sekä parin  Nousiainen ja Nääppä upeasta sijoituksesta (4.) kansainvälisellä tasolla. Portugalissa mukana ollut valmennustiimin Ilona Riskumäki hehkutti Sampon paineensietokykyä – hermot pitivät vaikka jouduimme odottamaan alkukilpailuissa vuoroa peräti 40 minuuttia.

Finaalissa nähtiin myös muita historiallisia suorituksia kun Turun Urheiluliiton 15-17-vuotiaiden trio Laaksonen, Sirviö, Teinikivi taisteli upeasti ensimmäisinä suomalaisina tiensä joukkuesarjan finaaliin ja sijoittui kilpailussa sijalle 7. Myös 15-17-vuotiaiden ryhmä Laaksonen, Sirviö, Teinikivi, Göcmen, Lauroma teki historiaa sijoittuen finaalissa sijalle 4., jääden vain 0,250 pisteen päähän mitalista. Turun Urheiluliiton 15-17-vuotiaiden aerodance-ryhmä Teinikivi, Göcmen, Haapanen, Kivelä, Kolkkanen, Paganus, Pelkonen, Vähäsilta nähtiin myös finaalissa ja heidän sijoituksensa oli kilpailussa 5. Turun Urheiluliiton 15-17-vuotiaiden urheilijoiden valmentaja Iida Rantanen oli urheilijoiden finaalisuorituksiin tyytyväinen ja hän iloitsi erityisesti siitä, että kaikki vaikeusosat menivät kokoonpanoilla läpi ja suorituksia sekä sijoituksia saatiin parannettua finaalissa.

12-14-vuotiaiden yksilötyttöjen sarjassa Valkeakosken Voimistelija Meri Vahteristo sijoittui Finaalissa upeasti 7. sijalle.  Merin valmentaja, itsekin moninkertainen suomenmestari Laura Vihervä kommentoi kilpailua seuraavasti: ”Kilpailu oli Merin ensimmäinen World Age Group -kilpailu ja olemme Merin kanssa molemmat todella tyytyväisiä finaalisuoritukseen ja siihen, että ensimmäistä kertaa suomalaisia nähtiin myöskin yksilötyttöjen finaalissa.”

12-14-vuotiaiden sarjan finaaleissa nähtiin lisäksi Turun Urheiluliiton joukkue Björqvist, Järvinen, Korpela, joka sijoittui finaalissa upeasti sijalle 7. Saman seuran 12-14-vuotiaiden ryhmä Björqvist, Järvinen, Korpela, Farzad, Valli kilpaili myöskin finaalissa, sijoittuen kilpailun 8. sijalle. Turun Urheiluliiton ja Vantaan Voimisteluseuran 12-14-vuotiaiden aerodance-ryhmä Huiko, Jelkänen, Järvinen, Korpela, Rotkus, Farzad, Valli, Pääjärvi taisteli myös tiensä finaaliin sijoittuen finaalissa 5. sijalle. Urheilijoita valmentaa Saija Salminen, joka jatkaa aikuisurheilijoiden kanssa MM-kisarupeamaa Portugalissa vielä 16.-18.6.

Kilpailujen tulokset >>

Kuva: Ivan Carvalho

Haku