Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tähtiseura-ohjelma kutsuu kehittämisen polulle
23.08.2021

Tähtiseura-ohjelma kutsuu kehittämisen polulle

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.  Tähtiseura-ohjelma tarjoaa urheiluseuroille monenlaisia mahdollisuuksia oman toiminnan kehittämiseen. Ohjelmassa mukana on jo 800 seuraa, kun Tähtiseurojen lisäksi lasketaan ohjelman työkaluja hyödyntävät seurat.

Tähtiseura-ohjelma on maksuton ja kaikille avoin laatuohjelma 

Urheiluseurat liikuttavat laajoja joukkoja – aina lapsista ikääntyviin. Seurat ovat muotoutuneet toimintakentältään yhä monimuotoisemmiksi. Tähtiseura-ohjelma tarjoaa urheiluseuroille monia mahdollisuuksia oman toiminnan kehittämiseen. Laatuohjelma on maksuton ja kaikille seuroille avoin. Kaikki ovat tervetulleita – olipa seuranne suuri tai pieni. 

Laatuohjelmassa seurat tekevät kehittämistyötä seuran omien tavoitteiden mukaisesti omassa tahdissaan. Tähtiseura-ohjelma tarjoaa työkaluja ja asiantuntijoiden apua seuran itsearviointiin, auditointiin sekä helppokäyttöisen Tähtiseura-verkkopalvelun Suomisportissa.  

”Seurat eivät ole kehittämisen polulla yksin. Heille on läpi prosessin tarjolla tarvitsemaansa asiantuntevaa tukea ja apua niin Olympiakomitean seuratiimin kuin seurakehittäjien toimesta”, korostaa Olympiakomitean seuratoiminnan johtaja Jaana Tulla. Myös Voimisteluliitto tarjoaa tukea seurojen kehittämisprosesseihin. 

Kehittämisen polun aloittaminen on jo tärkeä askel

 
Tähtiseura-laatuohjelman taustalla vaikuttaa ajatus toiminnan jatkuvasta parantamisesta, jotta seura voi vastata jäsentensä ja toimintaan osallistuvien muuttuviin tarpeisiin. 

”Vaikka Tähtimerkki on laatuohjelman tunnus, voivat seurat osallistua kehittämisen polulle ja hyödyntää ohjelman työkaluja myös tavoittelematta merkkiä. Seuran kehittämistarpeiden tunnistaminen on ensiaskel kohti laadukkaampaa seuratoimintaa”, toteaa Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja

”Tähtiseuraprosessi avasi silmät sille, missä olemme jo hyviä ja mitä pitää vielä kohentaa. Se oli hyvin rakentava ja rento prosessi, jossa yksissä tuumin saatiin työstettyä näitä asioita ja päästiin maaliinkin”, pohtii Espoon Telinetaitureitten toiminnanjohtaja Olli-Pekka Lintula. 

Voimisteluseurat lähteneet hyvin mukaan Tähtiseura-toimintaan

Tähtiseuroja on jo 577, eri lajeja on mukana 45. Voimistelussa Tähtiseuroja on 93, enemmän kuin missään muussa lajissa. Eniten seuroilla on lasten ja nuorten urheilun tähtimerkkejä. Toiseksi suosituin kehittämisalue on aikuisten liikunta. Huippu-urheilun Tähtiseura-toimintaan seurat kutsutaan mukaan.

”Tällä hetkellä jo olemassa olevien Tähtiseurojemme lisäksi 15 seuraa kehittää toimintaansa tuetusti liiton Starttaa Tähtiseuraksi -tukiohjelmien kautta. Lisäksi suunnilleen saman verran voimisteluseuroja on lähtenyt itsenäisesti hyödyntämään Tähtiseura-verkkopalvelun työkaluja”, kertoo Voimisteluliiton seurakehityspäällikkö Tiina Saulila.

Mikäli seuranne toivoo tukea Tähtiseura-toimintaan mukaan lähtemiseen, ota yhteyttä liiton seurakehityspäällikkö Tiina Saulilaan tiina.saulila(a)voimistelu.fi tai puh. 040 828 2308. Ohjeita mukaan lähtemiseen löytyy myös tästä linkistä Olympiakomitean nettisivuilta (linkki avatuu uuteen ikkunaan).
   

Haku